18.8 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Οι επιχειρήσεις στο κύμα των Windows 10

“Με ταχύτατο ρυθμό θα υιοθετηθούν τα Windows 10 από τους απανταχού κατόχους υπολογιστικών συσκευών κάθε είδους, ώστε το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε 1 δις συσκευές”. Αυτό είχε ισχυριστεί πριν λίγους μήνες ο Terry Myerson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Windows and Devices Group της Microsoft, και πολλοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν αισιόδοξο. Απ’ ότι δείχνουν όμως νέες έρευνες ο στόχος αυτός είναι απολύτως εφικτός καθώς οι επιχειρήσεις ανεβάζουν ταχύτητα για την υιοθέτηση του νέου λειτουργικού.

 

Τα νέα στοιχεία έρχονται από έρευνα που διενήργησε η Forrester Research μεταξύ αποκλειστικά επιχειρηματικών χρηστών και είναι ενδεικτικά της τάσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Ποια είναι η τάση αυτή; Σύμφωνα με την Forrester Research οι μισές επιχειρήσεις – για να είμαστε απολύτως ακριβείς το 49%  – δήλωσαν ότι μέσα στο 2016 σχεδιάζουν να περάσουν σε περιβάλλον Windows 10. Σε μια παράλληλη εξέλιξη τον ίδιο ακριβώς ισχυρισμό εξέφρασαν και αναλυτές της Gartner, οι οποίοι επίσης εκτιμούν ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 οι μισές επιχειρήσεις θα στηρίζονται στα Windows 10.

 

To πόσο σημαντικό είναι το νούμερο αυτό προκύπτει από μια απλή σύγκριση μεταξύ της τωρινής και της αντίστοιχης έρευνας του 2012 που είχε πραγματοποιήσει η Forrester Research για τα Windows 8. Τότε μόλις το 22% των επιχειρηματικών πελατών είχαν δείξει πρόθυμοι να αφήσουν τα Windows 7 για τα Windows 8, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

 

Γιατί όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά; Πρώτον, γιατί η Microsoft κάνει όντως σοβαρή προσπάθεια να κάνει ολόκληρο το οικοσύστημα των Windows 10 enterprise friendly και δεύτερον γιατί τα PCs που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι πλέον “έτοιμα” για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Windows 10. Είναι ενδεικτικό ότι στην ίδια έρευνα το 38% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι θα ήθελαν τα Windows 10 στο επόμενο PC εργασίας που διαθέτουν, ενώ το 9% βρίσκεται ήδη σε περιβάλλον Windows 10.

 

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Microsoft, 14 εκατομμύρια επιχειρηματικοί χρήστες χρησιμοποιούν τα Windows 10. Και μπορεί να υπολείπονται αρκετοί για να φτάσει τα 110 εκατομμύρια που είναι το σύνολό τους, αλλά οι ενδείξεις είναι μάλλον ελπιδοφόρες.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

H Microsoft επιλέγει SAP SuccessFactors

Η HP αυξάνει την πίεση στη Cisco μέσω της εξαγοράς της Aruba

Kitriniaris

To Οffice 365 “στο πλευρό” δικηγορικής εταιρείας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα