21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Οι επιχειρήσεις επενδύουν στην τεχνολογία αλλά λανθασμένα!

Με την παγκόσμια αγορά IT να κινείται κοντά στα $4 τρις το 2015, οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν σημαντικά ποσά προκειμένου να μείνουν τεχνολογικά ενήμερες και κατά συνέπεια να πιο παραγωγικές. Κι όμως, μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ από το εξειδικευμένο σε ζητήματα τεχνολογίας Genpact Research Institute, έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τεχνολογικών επενδύσεων σε μεγάλες εταιρείες τελικά δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

 

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους αναλυτές του Genpact Research Institute είναι ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί δεν ξέρουν πώς ακριβώς να εκμεταλλευθούν την τεχνολογία και πώς να επενδύσουν σε αυτή. Έτσι, η πλειονότητα επενδύσει σημαντικά ποσά σε τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες, όμως, αφορούν παραδοσιακά συστήματα. Αντί, λοιπόν, οι επενδύσεις να κατευθυνθούν σε σύγχρονες τεχνολογίες, συνεχίζουν να πέφτουν πάνω στο «σίδερο».

 

Είναι ενδεικτικό ότι τα 2/3 των εταιρειών που έτρεξαν κάποιο project τεχνολογικής αναβάθμισης απάντησαν ότι η υλοποίησή του τελικά απέδωσε μόλις το 50% της ωφέλειας που αρχικά είχε υπολογιστεί. Συμπληρώνοντας τις εκτιμήσεις τους, οι αναλυτές του Genpact Research Institute, τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ιεραρχήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις τους προκειμένου η τεχνολογία να γίνει μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Σάρωσε τα βραβεία Red Dot η LG με 24 διακρίσεις

Giorgos Athanassiadis

Έρχονται τα ρομπότ της LG

Ο πλανήτης σάς χρειάζεται. Ανακύκλωση τώρα με Active και HP

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα