17.2 C
Athens
02/05/2024
Biztech

Οι εκτυπωτές Α4 είναι εδώ και εξελίσσονται!

Το printing είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους. Όσο κι αν έχει ψηφιοποιηθεί η διαχείριση εγγράφων, όσο κι αν έχει μειωθεί η σπατάλη εκτυπώσεων, μια εκτυπωτική συσκευή είναι – και θα είναι, όπως δείχνουν οι έρευνες – μια από τις πρώτες και βασικότερες συσκευές για κάθε επιχείρηση.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι εταιρείες τις ίδιες ανάγκες. Άλλες ανάγκες έχει ένα μικρό οικιακό γραφείο που «τρέχει» από ένα άτομο κι άλλες μια μικρομεσαία επιχείρηση με περισσότερους εργαζόμενους ή διαφορετικά τμήματα. Επιπλέον, κάποια επιχείρηση μπορεί να χρειάζεται fax, άλλη ένα πολυλειτουργικό μηχάνημα και κάποια άλλη έναν ταχύτατο ασπρόμαυρο εκτυπωτή για να τυπώνει χιλιάδες σελίδες το μήνα. Σε άλλες το χρώμα είναι απαραίτητο και σε άλλες όχι.

Οι προηγμένες τεχνολογίες που έχουν ενσωματωθεί στις σύγχρονες Α4 εκτυπωτικές συσκευές, όπως mobile printing/scanning, cloud sharing, κ.λπ, λύνουν τα χέρια στις μικρές επιχειρήσεις, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εξοικονομούν χρόνο, αλλά και κόστος.

Ο ανταγωνισμός στις εκτυπωτικές λύσεις Α4 για την αγορά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μεγάλος, όπως μεγάλη είναι και η ευκαιρία για το κανάλι των συνεργατών, τόσο σε ότι αφορά τις ευκαιρίες πώλησης, όσο και στο after sales.

 


 

Έχουμε δει αρκετές αλλαγές στη βιομηχανία του print τα προηγούμενα χρόνια, κάποιες από τις οποίες έχουν αποδειχτεί ότι έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις άλλες. Από τη μείωση στον αριθμό των εκτυπωμένων σελίδων, στην ανάπτυξη των Managed Print Services και στη βελτίωση της ασφάλειας και των λύσεων, οι τελικοί χρήστες και τα τμήματα ΙΤ των επιχειρήσεων καλούνται σε σταθερή βάση να αποφασίσουν και να προκρίνουν ποια είναι εκείνα τα trends που θα πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά και ποια διαθέτουν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τόσο από πλευράς workflow όσο και οικονομικών προοπτικών για το επιχειρείν τους συνολικά. Σε αυτό το σημείο κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι εκτυπωτικές συσκευές Α4, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική δυναμική. Ας δούμε γιατί.

 

Οι Α4 γίνονται trend

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες πρόσφατες διαφοροποιήσεις στη βιομηχανία του print είναι η αυξημένη υιοθέτηση των συσκευών Α4 σε σχέση με τις Α3 σε κανάλια που μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσαν οι τελευταίες. Η αλλαγή αυτή έχει γίνει ακόμα πιο ορατή καθώς οι τελικοί χρήστες έχει αποδειχθεί πως εκτυπώνουν ακόμα λιγότερες σελίδες Α3 (και γενικότερα λιγότερες σελίδες), κάτι που έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις να επανεκτιμήσουν συνολικά το printing budget τους.

Ως αποτέλεσμα, παρατηρούμε μια ανατροπή στις αγοραστικές συνήθειες εντός του ίδιου του κλάδου, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να εξισορροπήσουν το κόστος του εκτυπωτικού hardware και της χρήσης του. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τελικά τους παραδοσιακούς κατασκευαστές που ήταν προσανατολισμένοι στις τύπου copier (Α3) συσκευές να αναπροσαρμόσουν τις προτεραιότητές τους, ενδυναμώνοντας τις σειρές των A4 προϊόντων τους με μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης και ενισχυμένα χαρακτηριστικά (για να αντιστοιχούν στα higher end A3 MFPs), σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέες ευκαιρίες εσόδων.

 

Για παράδειγμα, στο κανάλι συνεργατών στις ΗΠΑ, επιχειρήσεις που παραδοσιακά λειτουργούσαν ως brands προσανατολισμένα στα copiers, συμπεριλαμβανομένων των Ricoh και Canon, σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησαν συσκευές Α4 που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα των μοντέλων Α3. Παρόλο που αυτή η τάση δεν αποτελεί απαραίτητα μια μόνιμη στροφή του κλάδου (είναι αρκετοί εκείνοι οι κατασκευαστές και οι dealers που παραμένουν πιστοί στο Α3), η απόφαση κάποιων να μετακινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί σίγουρα στρατηγική κίνηση, σχεδιασμένη να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις αλλαγές στην αγορά.

Καθώς οι επιχειρήσεις γίνονται ολοένα και πιο ευαίσθητες στο θέμα των δαπανών εκτύπωσης και δεδομένης της υψηλής τιμής του χαρτιού, αλλά και των νέων τεχνολογιών, πολλές επιχειρήσεις υιοθετούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 

Το δίλημμα του καναλιού
 

Η αυξημένη υιοθέτηση των A4 MFPs έχει θέσει κάποιες νέες προκλήσεις στους dealers, δεδομένου πως η αλλαγή που περιγράψαμε αλλάζει το μοντέλο του business τους και του κέρδους τους όπως το ήξεραν ως τώρα. Οι print dealers στην Αμερική για παράδειγμα, έχουν κέρδος πωλώντας συνδυαστικές υπηρεσίες αναλωσίμων και παροχής service στη λογική του per-page rate.

Στη λογική αυτή οι συσκευές Α3 έχουν μεγαλύτερο footprint σε σχέση με τους Α4, περισσότερα υποσυστήματα και απαιτούν τακτικότερο service, κάτι που για τον συνεργάτη μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Οι συσκευές Α3 διαθέτουν παραδοσιακά περισσότερα high-end χαρακτηριστικά και φυσικά μεγαλύτερη προτεινόμενη τιμή λιανικής σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές Α4 συσκευές. Αυτό σημαίνει πως οι συνεργάτες έχουν αναπτύξει ήδη ένα επικερδές επιχειρηματικό μοντέλο όσον αφορά την πώληση των συσκευών Α3, καθώς οι Α4 δεν προσφέρουν τα ίδια περιθώρια ευκαιριών που προαναφέραμε.

Η κατανόηση του πώς δουλεύει αυτό το μοντέλο για τους συνεργάτες και τους κατασκευαστές θα απαιτήσει την προσφορά παρόμοιων σεναρίων και συνδυαστικών υπηρεσιών για την ενίσχυση των Α4 MFPs, εφόσον το ζητούμενο είναι η ευρύτερη υιοθέτηση από το κανάλι, το οποίο με τη σειρά του θα μεταθέσει τη στόχευσή του από τους Α3 στους Α4. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως το κανάλι πρέπει να αποφασίσει κατά πόσον αυτό το μοντέλο αξίζει τη θυσία προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνεχόμενες αλλαγές σε μια μεταβαλλόμενη αγορά.

 

Το μέλλον…

Βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από την αντικατάσταση των Α3 εκτυπωτών από τους Α4 στο κανάλι και στα εργασιακά περιβάλλοντα που παραδοσιακά στηρίζουν τις συσκευές Α3. Στις ΗΠΑ, οι dealers παραμένουν προσηλωμένοι στην πώληση μοντέλων Α3, και είναι πολλές οι επιχειρήσεις που απαιτούν Α3 για τις ανάγκες του workflow τους. Δεδομένου αυτού, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την κυκλοφορία ακόμα πιο ισχυρών μοντέλων Α4, καθώς οι κατασκευαστές εκμεταλλεύονται την ευκαιρία προκειμένου να προσφέρουν ακόμα πιο ενισχυμένα lineups που θα ανταποκριθούν πραγματικά στις ανάγκες των σύγχρονων χώρων εργασίας.

Πρόκειται βέβαια για θετική στροφή, αν και γίνεται με αργούς ρυθμούς, καθώς ο κλάδος του print κοιτάζει μπροστά και εργάζεται με στόχο να εξελιχθεί σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της πελατειακής του βάσης. Θα πρέπει να ισορροπήσουν τις απαιτήσεις των πελατών και την ικανοποίηση των συνεργατών και αυτή είναι μια συνεχιζόμενη πρόκληση. Οπότε, θα πρέπει και οι συνεργάτες να ξεπεράσουν την αφοσίωσή τους στους Α3, να κατανοήσουν πως επίκειται αλλαγή και να υιοθετήσουν ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους τους.

 

Αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο

Οι αλλαγές στην αγορά έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες εσόδων εκτός των παραδοσιακών στρατηγικών. Η γνωστή εταιρεία gap intelligence αναφέρει πως οι κατασκευαστές έχουν αντίστοιχα προσαρμόσει τα χαρτοφυλάκιά τους όσον αφορά τη διανομή στους dealers τα τελευταία χρόνια. Το κανάλι παραδοσιακά επρόσκειτο στους Α3 εκτυπωτές, δεδομένου πως το μοντέλο αυτό προσφέρει ευκαιρίες για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους που βασίζονται σε υψηλότερες τιμές hardware και μακροπρόθεσμα συμβόλαια service.

Τα τελευταία χρόνια, είδαμε μια αύξηση στον αριθμό των Α4 συσκευών που έκαναν την εμφάνισή τους στο χαρτοφυλάκιο των κατασκευαστών και προορίζονταν για το κανάλι. Συγκεκριμένα, στην αγορά των ΗΠΑ, οι έγχρωμοι Α4 MFPs έχουν δει αύξηση της τάξης του 173%, ενώ η αύξηση για τους ασπρόμαυρους Α4 MFPs είναι περίπου 141%. Τελικά, οι Α4 MFPs έχουν γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά και έχουν ξεκινήσει να αντικαθιστούν τους Α3 σε αρκετά σενάρια.

 

Δεδομένων των προαναφερθεισών αλλαγών στις εκτυπωτικές συνήθειες και στη νοοτροπία του εργατικού δυναμικού, έχουν συνολικά αλλάξει και οι πελάτες. Το νεότερο εργατικό δυναμικό είναι περισσότερο από ποτέ ψηφιακά συνδεδεμένο, καθώς επίσης και πιο ευαίσθητο στο θέμα των τιμών (και στο θέμα των δαπανών εκτύπωσης) από ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι πως οι χρήστες αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα και έγγραφα, εκτυπώνοντας ως αποτέλεσμα λιγότερες σελίδες.

Στη λογική αυτή, δεν ακούγεται και πολύ λογικό για τον ΙΤ manager, ο οποίος ανήκει στη γενιά των millennials, να δικαιολογήσει την αγορά συσκευών Α3 MFP αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ, όταν η επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει παρόμοιας ταχύτητας Α4 MFPs στη μισή περίπου τιμή και που θα ταιριάζουν καλύτερα στις εκτυπωτικές της ανάγκες. Επιπρόσθετα, οι MPS έχουν ισχυρή παρουσία, ενώ οι A4 MFPs αποτελούν μια αξιόπιστη πρόταση με μικρότερο κόστος απόκτησης σε συνδυασμό με τις MPS, κυρίως χάρη στο μειωμένο κόστος service.

 

Επιπρόσθετα, χάρη στις νέες ευκαιρίες εσόδων, οι κατασκευαστές του κλάδου των A4 ανταποκρίνονται στη ζήτηση με συσκευές high-end A4, προσθέτοντας πλουσιότερα χαρακτηριστικά: μεγαλύτερες ταχύτητες σάρωσης, αυξημένη υποστήριξη για λύσεις και apps, καθώς και βελτιωμένη συνδεσιμότητα για Wi-Fi και ασύρματη εκτύπωση.

Τα μοντέλα αυτά είναι εξοπλισμένα με περισσότερα χαρακτηριστικά που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν για τα Α3 MFPs, κάνοντας τις συσκευές Α4 πολύ πιο ελκυστικές από τις Α3 σε συγκεκριμένη κατηγορία πελατών, αν και παραμένουν σχετικά ακριβές σε σχέση με τις πιο mainstream εκτυπωτικές συσκευές.

 

Άρθρο της Μαρίας Ρυακιωτάκη

Νέα σειρά HP Α4 laser με προηγμένα cloud χαρακτηριστικά

 
Μαρία Ρυακιωτάκη, HPS & OPS Area Category Manager Greece & Cyprus

Στο κλάδο των επιχειρήσεων, η εκτύπωση παραμένει ένας σταθερό κομμάτι των καθημερινών εργασιών, και οι εκτυπωτικές συσκευές συνεχίζουν να είναι απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε γραφείο. Αυτό που σίγουρα αλλάζει είναι η τεχνολογία των μηχανημάτων, οι υπηρεσίες που προσφέρουν, εξελίσσοντας τον ρόλο τους μέσα στην επιχείρηση.

Όποιο και αν είναι το μέγεθος μιας επιχείρησης, μπορεί να βασίζεται στην HP για αξιόπιστους και προσιτούς εκτυπωτές που καλύπτουν τις ανάγκες της.  Στόχος για την HP είναι σε κάθε επιχείρηση οι χρήστες να εκτυπώνουν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται έγγραφα με ταχύτητα, ασφάλεια και ποιότητα κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκονται, χωρίς διακοπές στην εργασία τους.

 

Τα νέα μοντέλα laser A4 της HP περιλαμβάνουν ακόμα πιο εξελιγμένες δυνατότητες για τους χρήστες:

  • Η νέα σειρά 400 διαθέτει την υψηλότερη ασφάλεια στην κατηγορία, ενώ προσφέρει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 18- 22% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά
  • Η νέα σειρά 500 βελτιώνει κατά 30% την απόδοση ενέργειας σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα
  • Η νέα σειρά 600 διαθέτει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά όπως το Cartridge Access Control, διασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιείται όλο το αναλώσιμο πριν να επιτραπεί αλλαγή, ειδικούς αισθητήρες που μαζί με το Cartridge Access Control μπορούν να μειώσουν το κόστος του service έως 12% και σταθερούς οδηγούς χαρτιού που μειώνουν τις πιθανότητες paper jam έως 25%

 

Το βασικότερο στοιχείο των νέων συσκευών είναι μια σειρά από λύσεις και υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη – οι δυο κύριες είναι η τεχνολογία JetAdvantage και τα Smart Device Services (SDS).

 

Οι εφαρμογές JetAdvantage παρέχουν μια σειρά εργαλείων για τη δημιουργία και εφαρμογή workflows που βασίζονται στο cloud, επιτρέποντας τη δημιουργία εξατομικευμένων δομών υπηρεσιών που προσαρμόζονται στον τρόπο εργασίας κάθε γραφείου.

Από την άλλη πλευρά, τα Smart Device Services (SDS) – που αποτελούν επίσης cloud-based τεχνολογία – μειώνουν σημαντικά τα κόστη επισκευών και αυξάνουν την διάρκεια λειτουργίας (uptime).

Συνεργάτες που εφαρμόζουν λύσεις SDS έχουν αναφέρει έως και 15% μείωση κόστους καθώς γίνεται δυνατή η απομακρυσμένη επιδιόρθωση κάποιων προβλημάτων, ενώ χάρη στις πληροφορίες που παρέχουν για τα μηχανήματα αυξάνουν 5-10% τις πιθανότητες επιδιόρθωσης προβλήματος από την πρώτη επίσκεψη και αποτρέπουν τις διακοπές λειτουργίας.

 

Τέλος, βάση πρόσφατης έρευνας της HP, το 83% των ερωτηθέντων είχε εφαρμόσει λύσεις προστασίας σε υπολογιστές, το 55% στις mobile συσκευές του, αλλά μόλις το 41% ανέφερε ότι διέθετε ασφάλεια δικτύου, access control, προστασία δεδομένων ή end point security στους εκτυπωτές. Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναζητούν λύσεις security και στο κομμάτι της εκτύπωσης, η HP ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτές και προσφέρει λύσεις αιχμής στους συνεργάτες της διαθέτοντας τεχνολογίες όπως ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης εισερχόμενου και εξερχόμενου malware με δυνατότητες self-healing ενώ είναι ο μόνος κατασκευαστής εκτυπωτών που ανταποκρίνεται σε προδιαγραφές NIST για cyber resiliency.

 

Πλεονεκτήματα των Α4 για τις επιχειρήσεις

Υπάρχει μια ευρεία κατηγορία εκτυπωτών Α4 που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και διαφοροποιείται ανάλογα με την κλίμακα και τους στόχους, με τις προοπτικές και το κόστος λειτουργίας. Ο καλύτερος εκτυπωτής για μια επιχείρηση είναι εκείνος που σχετίζεται με τις τρέχουσες και τις μέλλουσες εκτυπωτικές της ανάγκες. Προκειμένου να μεγιστοποιήσει η επιχείρηση τα οφέλη της επένδυσής της, θα πρέπει να κατανοήσει τις ανάγκες αυτές και να δράσει ανάλογα.

Ξεκινώντας, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επαγγελματικών εκτυπωτών Α4: Οι πολυλειτουργικοί (multifunctional, επίσης γνωστοί και ως 4-σε-1) και οι εξειδικευμένοι single-function εκτυπωτές. Εφόσον ο χώρος στο γραφείο δεν αποτελεί πρόβλημα και η επιχείρηση έχει ποικίλες εκτυπωτικές ανάγκες, τότε ένας MFP αποτελεί τη λύση. Οι συσκευές του είδους μπορούν να χειριστούν μια πλήρη σειρά εργασιών επιπροσθέτως του printing, όπως είναι τα φωτοαντίγραφα, οι σαρώσεις, τα fax και το email.

Εφόσον πάλι δεν υπάρχει αρκετός χώρος και η επιχείρηση έχει συγκεκριμένες εκτυπωτικές ανάγκες, τότε η επένδυση σε κάποιους απλής λειτουργίας Α4 εκτυπωτές αποτελεί μονόδρομο. Υπάρχουν εξειδικευμένοι εκτυπωτές για εκτύπωση υψηλής ανάλυσης Α4 φωτογραφιών, έγχρωμων και ασπρόμαυρων εγγράφων. Οι επιχειρήσεις επιλέγουν Α4 εκτυπωτές για την ποιότητα των εκτυπώσεών τους, για την ταχύτητα και το προσβάσιμο κόστος τους.

 

Ένας επιπλέον διαχωρισμός στους Α4 εκτυπωτές είναι εκείνος μεταξύ inkjet και laser εκτυπωτών. Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι ουσιαστικά οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν. Στη μία περίπτωση οι inkjet ψεκάζουν σταγονίδια μελανιού από την εκτυπωτική κεφαλή στην επιφάνεια εκτύπωσης για να σχηματιστεί η εικόνα. Η άλλη τεχνολογία χρησιμοποιεί laser που θερμαίνει και προσελκύει τα σωματίδια του toner προτού να πιεστούν στο χαρτί.

Η βασική τους διαφορά έγκειται στον σκοπό, στην ποιότητα, στην ταχύτητα και στο κόστος. Οι inkjet συνήθως επιλέγονται για την ικανότητά τους να εκτυπώνουν υψηλής ποιότητας εικόνες, καθώς και για το χαμηλό αρχικό τους κόστος. Εντούτοις, τείνουν να είναι πιο αργοί και να έχουν υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες σε σχέση με τους αντίστοιχους laser, τουλάχιστον στην κατηγορία Α4 με την οποία ασχολούμαστε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Οι laser εκτυπωτές είναι ταχύτατοι, έχουν χαμηλές λειτουργικές δαπάνες και αποδεικνύονται εξαιρετικοί στην εκτύπωση μεγάλου όγκου εγγράφων. Από την άλλη πλευρά, είναι ακριβότεροι και δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα από πλευράς ποιότητας σε σχέση με τους inkjet εκτυπωτές. Βέβαια, το υψηλό αρχικό κόστος, εξισορροπείται μακροπρόθεσμα από το toner των laser εκτυπωτών.

 

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά που η επιχείρηση πρέπει να λάβει υπόψη της όταν επενδύει σε έναν Α4 office εκτυπωτή. Αν και μπορεί να μην είναι κρίσιμα για τη λειτουργία του εκτυπωτή, επηρεάζουν τη συνολική αξία και χρηστικότητα:

 

Ασύρματη συνδεσιμότητα

Οι νεότερες συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα σε ένα τοπικό δίκτυο ή κινητή συσκευή.

 

Ασπρόμαυρος ή έγχρωμος

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλο εύρος εκτυπωτικών αναγκών απαιτούν εκτυπωτές που εκτυπώνουν και στα δύο, ενώ άλλες μπορούν να αρκεστούν σε έναν μονόχρωμο εκτυπωτή.

 

Φορητότητα

Οι φορητοί Α4 εκτυπωτές είναι ιδανικοί για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν συχνά σε εκθεσιακούς χώρους και συνέδρια. Η φορητότητα επιτρέπει την εκτύπωση τιμολόγιων, προωθητικού υλικού και συμβολαίων όποτε οι εργαζόμενοι είναι εκτός γραφείου.

 

Cloud print

Οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν από οποιαδήποτε συσκευή σε έναν εκτυπωτή με σύνδεση στο cloud. Είναι πλέον αρκετά εκείνα τα μοντέλα εκτυπωτών Α4 που επιτρέπουν εκτυπώσεις μέσω Wi-Fi από τον υπολογιστή ή και δυνατότητα διαμοιρασμού της συσκευής με άλλους, συνδέοντάς τη σε μια υπηρεσία όπως το Google Cloud Print.

 

Άρθρο του Χαράλαμπου Καραΐσκου

Brother & Intersys: Εγγύηση επιτυχίας

 
Χαράλαμπος Καραΐσκος, Product Manager Business, Imaging & Professional Print στην Intersys

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις, στην αγορά των εκτυπωτών laser Α4, σε βασικές περιοχές της Ευρώπης και της Αμερικής, φαίνεται να αναμένεται υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης για την περίοδο 2019-2025 από ότι σήμερα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η εκτύπωση εξακολουθεί να παραμένει απαραίτητη για τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους, όσο κι αν έχει εξελιχθεί η ψηφιοποίηση και έχει μειωθεί η σπατάλη.

Επιπλέον, έχει αρχίσει να διακρίνεται μια συρρίκνωση της αγοράς Α3, ενώ ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα των αναλύσεων είναι ότι η ψηφιακή εποχή έχει πλέον μειώσει στο ελάχιστο την ανάγκη χρήσης πολυμηχανημάτων με λειτουργία fax, αν και η ελληνική αγορά παραδοσιακά καθυστερεί να αφομοιώσει τις αλλαγές.

 

Brother η οποία αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από την Intersys, αποτελεί μια κατά κύριο λόγο Α4 laser εταιρία, που επενδύει πάνω από το 6% του τζίρου της στο R&D και διαθέτει πλήρη γκάμα εκτυπωτικών λύσεων, τόσο σε laser όσο και σε inkjet τεχνολογία. Οι σειρές HLL/ DCP/MFC laser εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Brother  διατηρεί ηγετική θέση στην αγορά πολυμηχανημάτων διατηρώντας πλήρη γκάμα μηχανών με δυνατότητα λειτουργίας fax.

Παράλληλα, καθώς τα τελευταία χρόνια, διαφαίνεται τάση της αγοράς προς την τεχνολογία inkjet, η Brother ως leader στην κατηγορία business inkjet  συνεχίζει να επενδύει και να εξελίσσεται, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και αξιοπιστία.

 

Οι Brother Α4 εκτυπωτικές συσκευές έχουν ενσωματωμένες εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες, όπως BRAdmin, Brother Print Smart Secure Pro, iPrint & Scan, mobile printing/scanning, cloud sharing, κ.λπ καθώς και την επεκτεινόμενη σουίτα εφαρμογών Brother Cloud Apps, οι οποίες επιτρέπουν  χρήση των εγγράφων με smartphone ή tablet.

 

Η Intersys με τη μακρόχρονη εμπειρία της στο χώρο του printing και στο σχεδιασμό εκτυπωτικών λύσεων, προσφέρει αξιόπιστες εφαρμογές μέσω των εργαλείων που διαθέτει και των third party λύσεων σε όλο το εύρος του Α4 ικανών να συμπεριλάβουν και λύσεις Secure Print, NFC, Cloud print, λύσεις για τις οποίες η τεχνογνωσία της Intersys αποτελεί εγγύηση. Και αυτό επειδή:

 

  • Τα προϊόντα της Intersys συμπληρώνουν απόλυτα το χώρο εργασίας με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών κινητής συσκευής και διαδικτύου που διατίθενται σε όλες τις σειρές εκτύπωσης, σάρωσης και επισήμανσης.
  • Τα προϊόντα Brother, διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στη διασύνδεση, εκτύπωση και διαμοιρασμό της πληροφορίας.
  • Οι λύσεις της Brother καλύπτουν μεγάλο εύρος αναγκών σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και βελτιώνουν την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα.
  • Με τη «Brother at your side» οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν καλύτερο έλεγχο του κόστους και της διαχείρισης, με ταυτόχρονη βελτίωση της ασφάλειας, στοιχεία που διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Η αγορά των Α4 εκτυπωτών

Καλό θα ήταν αρχικά να έχουμε μια συνολική αποτίμηση της αγοράς των εκτυπωτών, δεδομένου πως σε αυτούς εμπεριέχονται και οι Α4 που μας απασχολούν εδώ. Η αγορά αυτή βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων επενδύουν σε τεχνολογικές startups που υποστηρίζουν κυρίως την αγορά των εκτυπωτών, ενώ από την άλλη πλευρά το μέγεθος της αγοράς συρρικνώνεται από την ψηφιοποίηση, εξαιτίας της οποίας αρκετοί κλάδοι μειώνουν τη χρήση εκτυπωτικών συσκευών.

Αυτό το disruption έχει καταγραφεί σε σχετικές έρευνες της αγοράς των εκτυπωτών, όπως εκείνη της εταιρείας αναλύσεων IndustryARC, σύμφωνα με την οποία το μέγεθος της αγοράς των εκτυπωτών έχει αξία πάνω από 100 δις δολάρια το 2018. Επιπλέον, οι αναλυτές έχουν υπολογίσει πως η ζήτηση για εκτυπωτές παρουσιάζουν μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης μεταξύ -3% και -5% κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου 2019 ως 2025. Από την άλλη, παρ’ όλο που η μείωση στην αγορά εκτυπωτών είναι ευδιάκριτη, η εφαρμογή τους στον κλάδο της υφαντουργίας αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική της.

Στην Κίνα, για παράδειγμα, έχει σημειωθεί σημαντική επέκταση στη βιομηχανία του textile printing, εξαιτίας της αύξησης στον αριθμό των επιχειρήσεων του κλάδου στη χώρα. Επιπλέον, χώρες όπως η Ινδία, η Μαλαισία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση στην υφαντουργία που χρησιμοποιεί ψηφιακούς εκτυπωτές για το branding, με αποτέλεσμα η περιοχή Ασίας/ Ειρηνικού να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της τάξης του 30% με 35% εντός του 2018.

 

Άρθρο εκ μέρους της Konica Minolta

Οι εκτυπωτικές λύσεις Α4 i-Series είναι… safe, simple & connected!

 

Η Konica Minolta επαναπροσδιορίζει την τεχνολογία εκτύπωσης με τη νέα σειρά bizhub i-Series. Με δυνατότητες IoT, βελτιστοποιεί στο έπακρο τη συνδεσιμότητα της επιχείρησης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού!

Το bizhub i-Series γεννήθηκε από τη συνεχή φιλοδοξία της Konica Minolta να δημιουργεί αξία για τους πελάτες της και καθοδηγείται από την επιθυμία να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των πολυλειτουργικών συσκευών. Αποτελεί ένα έξυπνο τεχνολογικό εργαλείο που αγκαλιάζει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις εξελίσσονται και αναπτύσσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

 

Τα νέας γενιάς Α4 color συστήματα παρέχουν ευκολία, λειτουργικότητα και απόδοση υψηλής ποιότητας. Κάποια από τα βασικά χαρακτηρίστηκα είναι ο νέος controller, η μεγάλη οθόνη αφής, το ολοκαίνουργιο user interface και το ADF dualscan για ταχύτερη ψηφιοποίηση, τα οποία εξασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η νέα σειρά Α4 color έχει σύγχρονο σχεδιασμό, χαμηλή στάθμη θορύβου κατά την χρήση και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξοικονομώντας χρήμα χάρη στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ το μικρό μέγεθος ικανοποιεί χωροταξικούς περιορισμούς.

Παράλληλα, τα νέα μοντέλα παρέχουν ένα σύνολο χαρακτηριστικών ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων. Προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Antivirus Bitdefender για μέγιστα επίπεδα ασφάλειας για τις ψηφιακές αποθηκευτικές μονάδες της μηχανής αλλά και για την αποφυγή φαινόμενων υποκλοπής (μέσω δικτύων) που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια αρκετές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 
Συνολικά, τα νέα έγχρωμα μοντέλα A4 έχουν σχεδιαστεί με στόχο την καλύτερη διαχείριση χρόνου καθώς θα μπορούν να εκτελεστούν  οι printing ή scanning εργασίες με ασφάλεια στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Επιπρόσθετα, παρέχονται εργαλεία ανάλυσης της εκτυπωτικής συμπεριφοράς των εργαζομένων, ώστε να εκχωρείτε δικαιώματα πρόσβασης των χρηστών και να βελτιστοποιείτε την υποδομή εκτύπωσης που ταιριάζει στις μοναδικές ανάγκες της επιχείρησής σας.

Τα νέα μοντέλα bizhub i-Series Α4 color που διατίθενται είναι τα bizhub C3300i, bizhub C3350i και bizhub C4000i καθώς και τα έγχρωμα πολυμηχανήματα A4 bizhub C3350i και bizhub C4050i.

 

Οι εκτυπωτές έχουν εφαρμογές σε πολλούς κλάδους που ποικίλουν: από το ΙΤ, στις εκδόσεις, στο branding κ.ο.κ. Εντούτοις, χάρη στη σημαντική τους χρήση στην υφαντουργία, οι αναλυτές υπολογίζουν πως ο ετήσιος μέσος όρος ανάπτυξης στον κλάδο θα είναι της τάξης του 5% με 6%. Συγκεκριμένα, στη σχετική έρευνα αναφέρεται πως η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα υφαντουργίας σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι εκτυπωτές είναι σημαντικοί για το branding έχει καταστήσει τον κλάδο ένα σημαντικό χώρο ανάπτυξης για τους vendors στην αγορά των εκτυπωτών.

 

Στους παράγοντες ανάπτυξης της αγοράς συγκαταλέγονται οι ακόλουθοι:

 

Διαφορετικές εφαρμογές καθορίζουν τη ζήτηση

Η εξέλιξη της βιομηχανίας του ΙΤ και το γεγονός πως το branding δεν έχει μετακινηθεί εξολοκλήρου στην ψηφιακή εποχή αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη συντήρηση και την ανάπτυξη της αγοράς των εκτυπωτών. Ακόμα και στην περίπτωση των βιβλίων, όπου μεγάλη μερίδα αναγνωστών δείχνει να προτιμά τις διαφορετικές εκδοχές των gadgets για ανάγνωση, αντί των έντυπων βιβλίων, είναι αρκετές οι χώρες στις οποίες παρατηρείται αύξηση στο έντυπο.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι πωλήσεις βιβλίων εντός του 2017 άγγιξαν τα 7,46 δις δολάρια, κάτι που σίγουρα έδωσε ώθηση στη ζήτηση για εκτυπωτικές συσκευές. Επιπρόσθετα, ο κλάδος του packaging βρίσκεται σε αύξηση χάρη στην ανάπτυξη του e-commerce και στους κλάδους των τροφίμων και των αναψυκτικών, οι οποίοι συνεισφέρουν στη ζήτηση για εκτυπωτές.

 

Τάσεις του printing

Έχουν παρατηρηθεί πολλαπλές καινοτομίες στην αγορά των εκτυπωτών που αναμένεται να προκαλέσουν disruption στον κλάδο. Το μέλλον θα φέρει την ανάπτυξη των mobile-ready και cloud-ready εκτυπωτών, η οποία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας ευρείας γκάμας πελατών. Επιπλέον, ο τομέας του αυτοματισμού έχει κάνει σημαντικά βήματα και πρόκειται να επηρεάσει την αγορά των εκτυπωτών με περισσότερους από έναν τρόπους. Αναμένεται να ενεργοποιήσει την απομακρυσμένη διαχείριση και personalization που θα προσελκύσει πολλούς πελάτες.

 

Άρθρο της Γιώτας Κασκαμπά

Kyocera: Προηγμένες, ασφαλείς λύσεις εκτύπωσης για κάθε ανάγκη

 
Γιώτα Κασκαμπά, Product Manager της Kyocera

Η τάση ψηφιοποίησης δεδομένων αυξάνεται  ολοένα και περισσότερο, δημιουργώντας  νέες ευκαιρίες αλλά και απειλές τις οποίες οι επιχειρήσεις πρέπει να τις χειρίζονται υπεύθυνα και με ασφάλεια. Η Kyocera συμμορφώνεται με όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και δεσμεύεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων μέσα από προϊόντα αλλά και λύσεις. Η νέα σειρά Α3 MFPs Kyocera διαθέτει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως TPM (Trusted Platform Module), Secure boot και Data Security kit που αποτρέπουν την πιθανή διείσδυση κακόβουλου λογισμικού.

Σε συνδυασμό με λογισμικό ασφάλειας όπως το KNM (Kyocera Net Manager) για την συνολική διαχείριση εγγράφων και το KFS (Kyocera Fleet Services) για διαχείριση μηχανημάτων εξ αποστάσεως, η Kyocera προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια στα δεδομένα σας.

 

Σύγχρονες τεχνολογίες: Mobile/cloud print

Είναι γεγονός ότι η παραδοσιακή εκτύπωση μέσω δικτύου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως.

Οι εταιρίες στην προσπάθεια τους να μειώσουν τα κοστολόγια συντήρησης IT, να έχουν ευκολία στην κοινή χρήση αρχείων αλλά και ασφάλεια θα αποζητούν ολοένα και περισσότερο λύσεις όπως το cloud printing. H Kyocera συμβαδίζοντας με τις τάσεις τις αγοράς προσφέρει μια ευρεία γκάμα συσκευών οι οποίες είναι συμβατές με Google Cloud print. Ο χρήστης μπορεί να μεγιστοποιήσει την ευκολία στη χρήση αλλά και την ασφάλεια δεδομένων συνδυάζοντας την υπηρεσία αυτή με λύσεις Κyocera καθώς επίσης και λύσεις τρίτων κατασκευαστών όπως PaperCut, Equitrac ή Safecom.

 

Τεχνολογίες εκτύπωσης: Inkjet/Laser

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, υπήρχε πιο σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην inkjet και laser τεχνολογία, τοποθετώντας τον laser εκτυπωτή στο γραφείο και τον inkjet στο σπίτι. Αυτό φαίνεται να αλλάζει καθώς οι inkjet μηχανές είναι πλέον ταχύτερες, με περισσότερα χαρακτηριστικά διαχείρισης, ενώ αντίθετα, το κόστος των laser έχει μειωθεί αισθητά και επιλέγονται ολοένα και περισσότερο για οικιακή χρήση.

Η Kyocera πρόσφατα ανακοίνωσε το πρώτο inkjet εκτυπωτή υψηλής ταχύτητας, σηματοδοτώντας  την είσοδό της στην έγχρωμη επαγγελματική εκτύπωση. Ο  Kyocera TASKalfa Pro 15000c με ταχύτητα 150 σελ./λεπτό, δίνει στους μεταπωλητές της πρόσβαση σε ένα ευρύτερο πελατολόγιο. Ο νέος εκτυπωτής αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα μέχρι τέλος του έτους.

 

Οι τάσεις της αγοράς στο χώρο του A4 printing

Μια από τις πρόσφατες αλλαγές στον χώρο της εκτύπωσης είναι η αύξηση του αριθμού των Α4 συσκευών στο portfolio των κατασκευαστών. Οι  Α4 εκτυπωτές είναι πλέον ενισχυμένοι με πρόσθετα χαρακτηριστικά αλλά και χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης για αυτό το λόγο σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν την δυνατότητα να αντικαταστήσουν Α3 συσκευές.

Η Kyocera διαθέτει μια μεγάλη γκάμα Α4 εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων  που αγγίζει τις  60 σελ. λεπτό με μεγάλη χωρητικότητα χαρτιού, δυνατότητα εγκατάστασης λογισμικού, επιλογές wifi και extra μνήμης και αναλώσιμα ανταλλακτικά που αγγίζουν τις 500.000 σελίδες.

 

Οι συνεργάτες, επομένως, έχουν στην διάθεση τους μια ευρεία γκάμα εκτυπωτικών μηχανημάτων που τους δίνει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

 

Προκλήσεις της αγοράς εκτυπωτών

Όπως προειπώθηκε, η μεγάλη πρόκληση για την αγορά των εκτυπωτών (και προφανώς και των Α4) είναι η μείωση της συνολικής αγοράς εξαιτίας της ψηφιοποίησης σε πληθώρα κλάδων. Εντούτοις, οι εκτυπωτές συνεχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σημαντικών κλάδων, όπως προαναφέραμε, ενώ οι καινοτομίες που οι κατασκευαστές εισάγουν συνεχώς, θα οδηγήσουν σε νέους δρόμους την εν λόγω αγορά.

 

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία της WiseGuyReports.Com σχετικά με την παγκόσμια αγορά εκτυπωτών laser. Δεδομένης της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η αγορά των A4 laser εκτυπωτών έχει κι αυτή με τη σειρά της υποστεί κάποια πλήγματα, αν και έχει κατορθώσει να διατηρήσει τα ποσοστά της σε βαθμό αισιοδοξίας, τα τελευταία 4 χρόνια τουλάχιστον. Συγκεκριμένα, η αγορά των Α4 laser εκτυπωτών έχει διατηρήσει τον μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης της τάξης του 2,7% από τα 13,3 δις δολάρια το 2013 στα 14,3 δις το 2017. Ταυτόχρονα οι αναλυτές πιστεύουν πως τα επόμενα χρόνια η αγορά των Α4 laser εκτυπωτών θα επεκταθεί περαιτέρω και αναμένεται πως ως το 2021 το μέγεθος της αγοράς τους θα αγγίξει τα 15,8 δις δολάρια.

 

Η διαφοροποίηση των συσκευών Α4 στην έρευνα γίνεται ανάλογα με τον τύπο, την εφαρμογή και την περιοχή. Οι εκτυπωτές του είδους αυτού προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις και έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν σε υψηλές ταχύτητες και σε μια ουσιαστικά απεριόριστη ποικιλία από γραμματοσειρές. Οι περισσότεροι laser εκτυπωτές συνοδεύονται από ένα βασικό σετ γραμματοσειρών που αποκαλούνται internal ή resident fonts.

Ανάλογα τώρα με τον τύπο του προϊόντος, το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς διαφοροποιείται στους Single Function A4 LaserPrinter και στους Multifunction A4 Laser Printer. Αναλόγως με τους τύπους των laser εκτυπωτών, το μερίδιο αγοράς των laser printers χωρίζεται σε personal, office, workgroup, production και color.

 

Σύμφωνα τώρα με έρευνα της Market Research Future η παγκόσμια αγορά των laser εκτυπωτών αναμένεται να αγγίξει τα 2,322 δις δολάρια ως το 2023 με μέσο όρο ετήσιας ανάπτυξης της τάξης του 16% μεταξύ 2017 και 2023.

Η Βόρεια Αμερική έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην αγορά των laser printers, ακολουθούμενη από την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας/ Ειρηνικού. Η ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για mobile επικοινωνίες και consumer ηλεκτρονικά στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική υποδομή που επιτρέπει την υλοποίηση των εξελιγμένων τεχνολογιών.

 

Η αγορά των laser εκτυπωτών διαχωρίζεται με βάση τον τύπο και τον τελικό χρήστη. Ο τύπος με τη σειρά του χωρίζεται σε single function και multi function συσκευές, με τις τελευταίες να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και με τάση να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου. Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για πολυσυσκευές σε μια μεγάλη μερίδα κάθετων αγορών και σε αυξημένες πρωτοβουλίες από vendors και κυβερνήσεις.

Ένας ακόμα παράγοντας ανάπτυξης της αγοράς laser είναι η αυξανόμενη ζήτηση για εξελιγμένες τεχνολογίες εκτύπωσης προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα του workflow συνολικά. Οι laser εκτυπωτές είναι ικανοί να εκτυπώνουν υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις και με απεριόριστες γραμματοσειρές. Τέλος, είναι οικονομικές λύσεις και προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σε σύγκριση με τους inkjet.

 

Άρθρο του Νίκου Μπακάλη

Brother: Για όλες τις απαιτήσεις του printing

 
Νίκος Μπακάλης, Head of Greek Office SiliconBlue (Brother-Hellas.gr)

H SiliconBlue (www.brother-hellas.gr), ως επίσημος αντιπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο των μηχανών γραφείου Brother (www.brother.com) καλύπτει όλες τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις του printing, όπως laser/Inkjet, A4/A3, mobile print, secure print, MPS κ.ά.

 

Οι τάσεις της παγκόσμιας αγοράς του printing…

  • Συνέχιση της κυριαρχίας των Α4 εκτυπωτών/πολυμηχανημάτων αλλά και άνοδος των αντίστοιχων Α3 μηχανημάτων και ιδιαίτερα των color Α3 compact multi-function.
  • Συνέχιση της στροφής της αγοράς στα πολυμηχανήματα (MFPs), σε σχέση με τους απλούς εκτυπωτές (SFPs).
  • Σημαντική βελτίωση της τεχνολογίας inkjet, που την καθιστά ιδανική εναλλακτική λύση σε σχέση με τους laser εκτυπωτές σε ότι αφορά συνολική λύση και ποιότητα σε σχέση με τιμή.
  • Σημαντική άνοδος της χρήσης του mobile printing.
  • Αύξηση της ανάγκης για εύκολη και γρήγορη εκτύπωση ετικετών (label printing) από οικιακούς χρήστες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και από επαγγελματίες.
  • Σημαντική ανάγκη για προστασία και ασφάλεια στις εκτυπωτικές λειτουργίες και υποδομές, που εντείνεται από την νομοθεσία για προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων κ.λπ.
  • Σταδιακή άνοδο στη ζήτηση για διαχείριση, έλεγχο και του κόστους των εκτυπώσεων στο πλαίσιο λύσεων MPS.

 

…και πώς απαντά η Brother

Η Brother καλύπτει στο έπακρο τις παραπάνω τάσεις της παγκόσμιας αγοράς του printing, υποστηρίζοντας τους συνεργάτες και τους τελικούς πελάτες της με τους εξής τρόπους:

  • Διαθέτει στην αγορά μεγάλη γκάμα ποιοτικών Α4 εκτυπωτών & πολυμηχανημάτων, τόσο laser όσο και inkjet, έγχρωμων και μονόχρωμων από 18 σ.α.λ. έως 50 σ.α.λ.
  • Διαθέτει μεγάλη γκάμα ποιοτικών πολυμηχανημάτων (MFPs), 4 σε 1 (MFCs – print, scan, copy, fax), αλλά και 3 σε 1 (DCPs – print, scan, copy).
  • Διαθέτει αρκετούς, σύγχρονους και ποιοτικούς Α3 και Α4 inkjet έγχρωμους εκτυπωτές και πολυμηχανήματα με μεγάλης χωρητικότητας μελάνια αλλά και με επαναγεμιζόμενα δοχεία (για παράδειγμα, η επαγγελματική σειρά inkjet μηχανών Brother X-Series).
  • Παρέχει, ως ένας από τους λίγους μεγάλους προμηθευτές εκτυπωτικών λύσεων, λύσεις για mobile printing με τους ειδικούς Brother φορητούς εκτυπωτές κ.ά.
  • Διαθέτει μεγάλη γκάμα ειδικών εκτυπωτών ετικετών και αυτοκόλλητων (π.χ. τον VC-500 ο οποίος δεν απαιτεί μελάνι) καθώς και εκτυπωτών σήμανσης
  • Διαθέτει αρκετά μηχανήματα με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά για Secure Printing (π.χ. NFC Reader και εκτύπωση με εισαγωγή PIN).
  • Παρέχει μεγάλη γκάμα Α3 και Α4 έγχρωμων και μονόχρωμων εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων για χρήση σε MPS εφαρμογές με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ειδικών αναλωσίμων

 

Συνολικά, οι διεθνώς βραβευμένες μηχανές γραφείου Brother καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της εκτύπωσης και η επίσημη αντιπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο SiliconBlue, προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους τελικούς πελάτες, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή στο χώρο της εκτύπωσης.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ξεδιπλώστε απεριόριστες δυνατότητες με το νέο motorola razr 2022

Giorgos Athanassiadis

Νέες οθόνες HP σχεδιασμένες για την εργασία, το σχολείο και το παιχνίδι

Giorgos Athanassiadis

Χρυσό βραβείο για την Quest στα “Hellenic Responsible Business Awards 2023”

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα