21.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Ξεκινά η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου

Έπειτα από δυόμιση χρόνια μελέτης και έρευνας, εργασίας και πιλοτικής λειτουργίας, το σήμα αξιοπιστίας για το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο μπαίνει πλέον σε κανονική λειτουργία και διάθεση.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek Ecommerce Association – GR.EC.A.), με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ηλεκτρονικού επιχειρείν και ηλεκτρονικού εμπορίου – ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου 2016 το GRECA Trustmark το οποίο αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο την αγορά του eCommerce, ενισχύοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

 

trustmark_logo

 

Το GRECA Trustmark έχει διττό σκοπό. Αφενός πιστοποιεί τα ηλεκτρονικά καταστήματα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τον κώδικα δεοντολογίας του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως αυτός έχει θεσπιστεί από τον GR.EC.A., ενισχύοντας έτσι τη διαφάνεια και προφυλάσσοντας το εμπόριο από παράνομες πρακτικές (πάταξη παραεμπορίου και φοροδιαφυγής, ανύπαρκτα e-shops, κ.λπ.). Αφετέρου αποτελεί διαβεβαίωση και εγγύηση προς τους καταναλωτές που επισκέπτονται το εκάστοτε αξιολογημένο ηλεκτρονικό κατάστημα ότι συμμορφώνεται πλήρως στη νομοθεσία, τηρώντας τις βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές έχουν οριστεί μέσα από την αξιολόγηση πολλών ποιοτικών κριτηρίων.

 

Το GRECA Trustmark είναι εγκεκριμένο από τον ECommerce Europe, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα εξωστρέφειας, καθώς ανοίγει νέους επιχειρηματικούς διασυνοριακούς δρόμους για τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 10.000 πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα έχει την υποστήριξη αρκετών εμπορικών φορέων, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

 

 

Η “Cyber Mondey” γίνεται εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου

 

Παράλληλα με το λανσάρισμα του GRECA Trustmark, ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε την έναρξη της εβδομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να βιώσει την on-line αγοραστική εμπειρία.

Η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.ά. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες.

Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

 

Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων ήταν ακόμα μεγαλύτερη φέτος, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 49,7% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους, καθώς και αύξηση κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα.

 

Φέτος συμμετέχουν ήδη περισσότερα από 100 ηλεκτρονικά καταστήματα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη συμμετοχή.

Ολόκληρη η λίστα των καταστημάτων που συμμετέχουν βρίσκονται στο https://goo.gl/TzKNyh.

Σχετικά άρθρα

Epson WorkForce Enterprise C20590: Ο νέος Epson είναι… πύραυλος!

Έχει “ψωμί” η συντήρηση των smartphones

Kitriniaris

Acer Ελλάς: ολική αναδιοργάνωση

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα