16.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Ξεκίνησε το τέταρτο Skype-a-Thon της Microsoft

Η Microsoft προσκαλεί χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν διαφορετικές κουλτούρες, να μοιραστούν γνώσεις και απόψεις. Στις 13 και 14 Νοεμβρίου μισό εκατομμύριο μαθητές, εκπαιδευτικοί και ειδικοί από 100 χώρες θα καλωσορίσουν τη γνώση χωρίς σύνορα σε ένα 48-ωρο παγκόσμιο εκπαιδευτικό εικονικό ταξίδι!στο 4ο Skype-a-Thon, που διοργανώνει η Microsoft!

 

Μέσα από το Skype-a-Thon, μαθητές και δάσκαλοι ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν αυτό το ξεχωριστό διήμερο μαραθώνιο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο να ταξιδέψουν και να διανύσουν εικονικά 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Από τη μια χώρα στην άλλη, οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν, μέσω Skype με άλλους «συνταξιδιώτες» τους προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για θέματα γύρω από την κουλτούρα, την παράδοση, την ιστορία, την επιστήμη των υπολογιστών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι τους θα ανακαλύψουν απίστευτες ομοιότητες και ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ τους.

 

Πέρυσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχεδόν μισό εκατομμύριο μαθητές από περισσότερες από 90 χώρες, διασχίζοντας 14,5 εκατομμύρια μίλια. Ο στόχος φέτος είναι να μπορέσουν να επαναλάβουν ή και να ξεπεράσουν αυτούς τους αριθμούς.

Και φέτος, οι προσπάθειες των μαθητών θα έχουν χειροπιαστό όφελος. Για κάθε 400 μίλια που ταξιδεύουν μέσω του Skype-a-Thon, η Microsoft θα προσφέρει σε έναν μαθητή τους πόρους για να φοιτήσει στο σχολείο. Στόχος είναι να βοηθήσει 35.000 παιδιά από τα 9 χωριά WE στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Το μοντέλο διεθνούς ανάπτυξης του WE Village αποτελεί μέρος του WE, ενός οργανισμού που περιλαμβάνει τα σχολεία WE, ο οποίος επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των παιδιών, προκειμένου να πετύχουν την αλλαγή σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πώς να κάνετε «κράτηση»

Η κοινότητα εκπαιδευτικών της Microsoft έχει αφιερώσει μία ολόκληρη σελίδα στο επερχόμενο Skype-a-Thon που περιέχει πληροφορίες σχετικά με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να συμμετάσχει, τον τρόπο που μπορεί να σχεδιάσει το δρομολόγιό του αλλά και να καταγράψει τα μίλια του, καθώς επίσης διαθέτει και μία εργαλειοθήκη για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργαλεία που θα βοηθούν τους συμμετέχοντες να διαδώσουν το έργο τους και να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, βοηθά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το διήμερο event. Παράλληλα, με κάθε κοινοποίηση πρέπει όλοι να κάνουν tag το @SkypeClassroom και να συμπεριλαμβάνουν τα  #MicrosoftEDU & #skypeathon στο post τους.

 

Το Skype-a-Thon προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να εκφραστούν, να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συνδεθούν εικονικά ξεπερνώντας τα όριά τους. Έτσι, η παγκόσμια κοινότητα είναι διαμορφωμένη, όχι μόνο από μαθητές από διαφορετικές περιοχές, αλλά και από εργαζόμενους της Microsoft που με ενθουσιασμό θα συμμετάσχουν σε αυτό το διήμερο εικονικό ταξίδι και θα μοιραστούν την εργασιακή τους εμπειρία, καθώς επίσης και μαθητές που ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τη Microsoft μέσα από διαφορετικά προγράμματα, όπως είναι το Microsoft Students Partners και το Microsoft Innovative Educator Experts.

Σχετικά άρθρα

Η Hewlett Packard Enterprise στην αγορά των big data και analytics μέσω του HPE GreenLake

Giorgos Athanassiadis

Επισκεφτήκαμε το νέο Public concept store στο Golden Hall

Giorgos Athanassiadis

Έργο της Uni Systems με ευρωπαϊκό… αέρα

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα