21.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας

Το κόστος των ζημιών που προκαλούνται από το ransomware σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται ότι θα υπερβεί τα 11,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ ετησίως έως το 2019, ενώ οι άνθρωποι που θα επηρεαστούν αναμένεται ότι να φτάσουν τα 6 δισ. έως το 2022. Επιπλέον, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που μένουν κενές αναμένεται ότι θα τριπλασιαστεί. Στόχος του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018 για έκτη χρονιά σε όλη την ΕΕ είναι να διαψεύσει αυτές τις προβλέψεις ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση σε θέματα κυβερνοαπειλών και παρέχοντας λύσεις σε οργανισμούς και πολίτες.

Ο οργανισμός της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια ENISA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω από 200 εταίροι από όλη την Ευρώπη θα διεξάγουν αυτή την εκστρατεία καθόλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

 

Φέτος, ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας εστιάζει σε τέσσερις θεματικές ενότητες, μία για κάθε εβδομάδα του Οκτωβρίου:

1η εβδομάδα: 1 Οκτωβρίου έως 7 Οκτωβρίου: «Κανόνες βασικής κυβερνοϋγιεινής»

2η εβδομάδα: 8 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου: «Διεύρυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ψηφιακής εκπαίδευσης»

3η εβδομάδα: 15 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου: «Αναγνώριση περιπτώσεων κυβερνοαπάτης»

4η εβδομάδα: 22 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου: «Αναδυόμενες τεχνολογίες και ιδιωτική ζωή».

 

Κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας θα διεξαχθούν στην Ευρώπη πάνω από 400 δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, όπως, για παράδειγμα, συνέδρια, εργαστήρια, επιμορφωτικές συνεδρίες, γενικές παρουσιάσεις σε χρήστες, διαδικτυακά σεμινάρια, διαδικτυακές εκστρατείες και πολλές ακόμη δραστηριότητες. Ο ENISA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα αναρτήσουν σήμερα ένα βίντεο κλιπ με μηνύματα κορυφαίων εμπειρογνωμόνων από ολόκληρη την Ευρώπη για την προώθηση της εκστρατείας.

 

Ο επίσημος ιστότοπος της εκστρατείας είναι www.cybersecuritymonth.eu. Σε αυτόν οι χρήστες μπορούν να βρουν χρήσιμες προτάσεις και συμβουλές σε 23 γλώσσες της ΕΕ, να μελετήσουν το ενημερωτικό υλικό και να έχουν πρόσβαση στο αποθετήριο ECSM των συντονιστών από όλα τα κράτη μέλη. Μπορούν επίσης να δοκιμάσουν το επίπεδο των γνώσεών τους με το επικαιροποιημένο διαδικτυακό κουίζ για την κυβερνοασφάλεια. Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης έναν διαδραστικό χάρτη όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που διοργανώνονται σε κάθε πόλη.

Σχετικά άρθρα

Ανανεώνει τη σειρά laptops Inspiron η Dell

Kitriniaris

Ικανοποιητική η ελληνική παρουσία στo MWC

Kitriniaris

Η SAS ανακοίνωσε την πρόθεσή της για Πρόταση Αρχικής Δημόσιας Αγοράς

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα