24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του Lenovo ThinkPad X1 Fold

Στις 18 Ιανουαρίου 2021, ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του ThinkPad X1 Fold στην Ελλάδα, αποκλειστικά στον Kωτσόβολο και στο Lenovo Exclusive Store, ενώ κάθε προπαραγγελία έως και τις 7 Φεβρουαρίου, συνοδεύεται μία οθόνη Lenovo 23,8 ιντσών QHD, USB Type-C με Power Delivery, Ethernet και ηχεία, ένα δώρο αξίας €299.

Tο ThinkPad X1 Fold, δεν είναι ένας συνηθισμένος υπολογιστής, αλλά το πρώτο σύστημα στον κόσμο με αναδιπλούμενη οθόνη. Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για τη δημιουργία του. Είναι όμως το πρώτο του είδους του σε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών, αλλάζει τα δεδομένα και επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την τεχνολογία.

Χάρη στο μικρό του μέγεθος αλλά και την μοναδική του δυνατότητα να διπλώνει στα δύο, το ThinkPad X1 Fold προσαρμόζεται σε όλα τα μοντέλα εργασίας, επιτρέποντας στον κάτοχό του να εξερευνήσει με νέους τρόπους την δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία και τις επιλογές συνεργασίας που μία τόσο ευέλικτη συσκευή προσφέρει. Κάθε πτυχή του X1 Fold έχει σχεδιαστεί με απώτερο σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης του και την γρήγορη, εύκολη μεταμόρφωσή του από ένα αντικείμενο μεγέθους όχι μεγαλύτερου ενός βιβλίου, σε μία πλήρως επίπεδη οθόνη αφής, διαγωνίου 13,3 ιντσών.

Κορυφαία αυτονομία και 5G

Η αυτονομία μιας συσκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, όπως το X1 Fold, είναι πολύ σημαντική και η συσκευή της Lenovo προσφέρει έως και 11 ώρες χρήσης με μία φόρτιση. Η διασύνδεση με το Internet είναι εφικτή τόσο μέσα από δίκτυα τηλεφωνίας 5G όσο και μέσα από τοπικά Wi-Fi 6, ενώ για μια σειρά από λειτουργίες του μπορεί να αξιοποιήσει και η ψηφιακή γραφίδα είναι ικανή να προσφέρει αληθινά ξεχωριστή εμπειρία γραφής ή και σχεδίασης στον κάτοχό της.

Το ThinkPad X1 Fold περνά από έλεγχο 200 σημείων για την επιβεβαίωση της αντοχής του και πιστοποίησή του βάσει στρατιωτικών προδιαγραφών. Η εύκαμπτη οθόνη του, το πλέον καινοτομικό στοιχείο του, στην διάρκεια ειδικών δοκιμών, αποδείχθηκε πως ανοίγει και κλείνει πάνω από 30.000 φορές.

To όμορφο δερμάτινο κάλυμμά του, το κάνει να μοιάζει περισσότερο με σημειωματάριο παρά με φορητό υπολογιστή. Συμπαγές, κομψό και απίστευτα ανθεκτικό, αλλά παράλληλα απόλυτα λειτουργικό και εξαιρετικά ελαφρύ (με βάρος λιγότερο από ένα κιλό), για να χωράει με άνεση σε μία μικρή τσάντα.

Με την κρυστάλλινη, αναδιπλουμένη οθόνη OLED, το ThinkPad X1 Fold παρέχει εικόνα 2K μεγέθους 13,3 ιντσών. Για περιήγηση στο διαδίκτυο, ανάγνωση βιβλίου, προβολή παρουσίασης, χρησιμοποιείται σαν ένα tablet, αξιοποιώντας τον ενσωματωμένο μηχανισμό στήριξης που διαθέτει, ενώ με την εφαρμογή Lenovo Mode Switcher, το ThinkPad X1 Fold προβλέπει τις κινήσεις και προσανατολίζει τα παράθυρα στην οθόνη, ανάλογα με το mode λειτουργίας.   

Το Lenovo Fold Mini Keyboard που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να συνοδεύει το X1 Fold, συνδέεται μέσω Bluetooth, παραμένει στη θέση του μαγνητικά και φορτίζεται ασύρματα όταν η συσκευή διπλώνεται γύρω από αυτό, ενώ η επαναφορτιζόμενη γραφίδα Lenovo Mode Pen δίνει τη δυνατότητα γραφής χειρόγραφου κειμένου και σχεδίασης, αλλά και χειρισμό των Windows.

Με την discreet Trusted Platform Module (dTPM), το ThinkPad X1 Fold κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, διατηρώντας τα πιο ασφαλή.

Με αφορμή την έναρξη προπαραγγελιών, o Παναγιώτης Μακρυνιώτης, γενικός διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Το ThinkPad Χ1 Fold είναι ένα προϊόν που αλλάζει τα δεδομένα στην τεχνολογία, αλλά και την εμπειρία χρήστη για όσους εργάζονται από το σπίτι, το γραφείο ή οπουδήποτε αλλού, ενώ αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσής µας για καινοτομία στους προσωπικούς υπολογιστές».

Η συσκευή που διατίθεται στην Ελλάδα διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5 με τεχνολογία Intel Hybrid, 8GB RAM, 512GB αποθηκευτικό χώρο, καθώς και το ασύρματο πληκτρολόγιο και την ψηφιακή γραφίδα. Η τιμή του πακέτου ανέρχεται σε 3.999 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Νέες υπηρεσίες file, block και disaster recovery από την HPE

Giorgos Athanassiadis

Συνεργασία Ιάσων με τη SiliconBlue για τη διανομή της Brother

Giorgos Athanassiadis

Κρίση ημιαγωγών και printing. Προς τα πού θα πρέπει να κινηθεί το κανάλι;

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα