17.9 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Νοιάζεσαι για το περιβάλλον; Ξεκίνα από το printing

… ή αλλιώς, πώς η HP έκανε αυτό το πλαστικό μπουκάλι Αυθεντικό δοχείο μελάνης HP.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τα πλεονεκτήματα χρήσης των Αυθεντικών αναλωσίμων της HP. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε το θέμα από μια διαφορετική σκοπιά: αυτή της βιωσιμότητας. Βλέπετε, τα Αυθεντικά αναλώσιμα HP δεν ωφελούν μόνο την τσέπη και τη εικόνα της επιχείρησής σας, αλλά και το περιβάλλον. Θα αναλύσουμε στη συνέχεια πώς ακριβώς η HP καταφέρνει και το επιτυγχάνει αυτό και με ποιον τρόπο η Active Computer Systems είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας στην Ελλάδα. Για αρχή θα αναφέρουμε μόνο αυτό: 4,6 δισεκατομμύρια δοχεία μελανιού και toner έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο υλικό όπως πλαστικά μπουκάλια σαν κι αυτό της εικόνας.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό όσο και ανατριχιαστικό αν σκεφτεί κανείς πόσο πλαστικό καταλήγει στους ωκεανούς και στο περιβάλλον. Η ανακύκλωση είναι πράξη ζωής και σε τελική ανάλυση, πράξη επιβίωσης και πρέπει να ξεκινά από τον καθένα μας. Ποιος θα περίμενε ότι ένας τεχνολογικός κολοσσός όπως η HP, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εκτυπωτών (και υπολογιστών) παγκοσμίως, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανακύκλωσης; Τα νούμερα αποδεικνύουν ότι η HP ηγείται της προσπάθειας να προστατευθεί ο πλανήτης για τις επόμενες γενιές.

H HP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην κυκλική ανακύκλωση πλαστικού – ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση προϊόντων χωρίς απώλεια υλικών, με αποτέλεσμα τη χρήση λιγότερων πρώτων υλών και τη μείωση των αποβλήτων – εδώ και δεκαετίες.  

Από το 1991, η HP έχει καταφέρει να κρατήσει 875 εκατομμύρια δοχεία μελανιού, 114 εκατομμύρια κρεμάστρες ένδυσης και 4,69 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια εκτός χωματερών. Αντ’ αυτού έχει ανακυκλώσει αυτές τις ποσότητες υλικών και τις έχει ενσωματώσει στη διαδικασία κατασκευής νέων δοχείων μελανιών και toner, μεταξύ άλλων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί η κυκλική ανακύκλωση των δοχείων μελανιού της HP:

Συμπορευτείτε με την Active στο πρόγραμμα HP Planet Partners

Η Active Computer Systems υποστηρίζει 100% την προσπάθεια αυτή της HP όχι με λόγια, αλλά με έργα. Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα HP Planet Partners από το 2014 και μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ενεργός συνεργάτης, γεγονός που επισφραγίζεται από τις μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων που ανακυκλώνει μέσω του προγράμματος HP Planet Partners, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα την περιβαλλοντική της ευαισθησία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η Active έχει ανακυκλώσει πάνω από 20 χιλιάδες δοχεία toner και πάνω από 8,5 χιλιάδες inkjet cartridges.

Το πρόγραμμα Planet Partners αφορά την ανακύκλωση οποιουδήποτε χρησιμοποιημένου Αυθεντικού δοχείου μελανιού HP, γραφίτη HP LaserJet ή γραφίτη Samsung. Η HP φροντίζει ώστε τα επιστρεφόμενα προϊόντα να ανακυκλώνονται σωστά μέσω υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να μην επαναγεμίζονται, μεταπωλούνται ή να αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Το πρόγραμμα HP Planet Partners βρίσκεται σε ισχύ σε 76 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και είναι ανοιχτό σε όλους, από χρήστες home office και μικρές επιχειρήσεις, μέχρι μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς.

Επικοινωνήστε με την Active Computer Systems για να δείτε πώς μπορείτε να συμβάλετε κι εσείς χωρίς έξοδα στην ανακύκλωση των Αυθεντικών αναλωσίμων της HP και να βάλετε κι εσείς το μικρό σας λιθαράκι στην προσπάθεια για λιγότερο πλαστικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.activegroupevents.gr ή τηλεφωνήστε στο 210-6577900.

Σχετικά άρθρα

Cisco: Λύση απομακρυσμένης υποστήριξης για ναυτιλιακή εταιρεία

Kitriniaris

Nvidia: Tegra 4 για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση

ntiliakos

Η SAP Hellas αποκαλύπτει το μέλλον των επιχειρήσεων

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα