20.4 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Ναυτικοί χάρτες POD από τη Vanos με τη βοήθεια της Active

Η Active Computer Systems ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία ένα έργο μοναδικό για το χώρο της ναυτιλίας. Εγκατέστησε και υποστηρίζει μέσω MPS (Managed Print Services) τον κορυφαίο large format εκτυπωτή HP PageWide XL 5100 για λογαριασμό της Vanos S.A. εταιρείας που ηγείται στη διάθεση ναυτικών χαρτών και εκδόσεων και στον εφοδιασμό πλοίων ενώ πλέον έχει επεκταθεί και σε κλάδους της χερσαίας βιομηχανίας. Οι δύο, κορυφαίες στον κλάδο τους, εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας, με ένα μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα τρόπο, τη μέθοδο εκτύπωσης των ναυτικών χαρτών του U.K.H.O. (Υδρογραφική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου), ADMIRALTY Print on Demand.

 

Η ανάγκη

Για να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στη ζήτηση, προβλέποντας τις μελλοντικές της ανάγκες, η εταιρεία Vanos S.A. διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα στοκ ναυτικών χαρτών. Η διαχείριση των χαρτών σε έντυπη μορφή είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα που η Vanos S.A. αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο εδώ και δεκαετίες, έχοντας «χτίσει» το πιο αξιόπιστο όνομα στην αγορά. Μια από τις υπηρεσίες που προσφέρει τα τελευταία χρόνια, το U.K.H.O. είναι το «ADMIRALTY Print on Demand» (POD), δίνοντας τη δυνατότητα στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες του ανά τον κόσμο να εκτυπώνουν τους χάρτες στο δικό τους χώρο, ανάλογα με τη ζήτηση.

 

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αιχμής – μοναδικός στο είδος του στον κλάδο μας – παρέχεται από την HP, τον ηγέτη στον τομέα των εκτυπώσεων μεγάλου format και προσφέρει τους ναυτικούς χάρτες της Vanos με άριστη ποιότητα εκτύπωσης, ακρίβεια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα! Η υπηρεσία ADMIRALTY POD υποστηρίζεται εσωτερικά από το ERP και το WMS και μέσω συνεχούς, απομακρυσμένης σύνδεσης με την Active Computer Systems.Αντώνης Μοτσοβολέας, IT Manager της Vanos S.A.

 

Η λύση

Όταν η Vanos S.A. αποφάσισε ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για να εντάξει στο τμήμα ναυτικών χαρτών και εκδόσεων την υπηρεσία ADMIRALTY Print on Demand, το U.K.H.O. πρότεινε large format PageWide εκτυπωτές της HP. Η εταιρεία επέλεξε το μοντέλο HP PageWide XL 5100 μια μηχανή με μεγάλη ακρίβεια αποτύπωσης, ιδανικό για χάρτες και εκτυπώσεις μηχανολογικών σχεδίων. H επιλογή της συγκεκριμένης μηχανής έγινε επειδή αποτελεί την κορυφαία λύση στο large format printing και είναι εγκεκριμένη από το U.K.H.O., ενώ ο συνεργάτης που θα αναλάμβανε όλη τη διαδικασία (εγκατάσταση, εκπαίδευση, συντήρηση, υποστήριξη) δεν ήταν άλλος από την Active Computer Systems.

 

Ο εκτυπωτής HP PageWide XL 5100 έχει εγκατασταθεί σε ένα «clean room». Ο ειδικός χώρος παρακολουθείται σε 24ωρη βάση, έχει μηδενικά επίπεδα σκόνης και σταθερή θερμοκρασία και υγρασία.

 

Τα πλεονεκτήματα

Αφενός η εταιρεία δεν χρειάζεται να διατηρεί ένα μεγάλο στοκ έντυπων χαρτών στην αποθήκη της και αφετέρου οι χάρτες που εκτυπώνονται με τη μέθοδο POD είναι ενημερωμένοι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο χάρτης εκτυπώνεται ουσιαστικά τη στιγμή που υποβάλλεται το αίτημα από τον πελάτη και αποστέλλεται άμεσα σε αυτόν.

•  Δεν υπάρχουν κενά διάθεσης – ό,τι ζητήσει ο πελάτης είναι άμεσα διαθέσιμο

•  Μείωση λειτουργικού κόστους – δέσμευση/διαχείριση χώρου αποθήκευσης

•  Μείωση του δεσμευμένου κεφαλαίου – στοκ έντυπων χαρτών

•  Ελάχιστος χρόνος παράδοσης χαρτών

 

Τα οφέλη του Print on Demand των ναυτικών χαρτών είναι πολλαπλά. Ένας χάρτης που παραλαμβάνει ένα πλοίο ενδέχεται να έχει παραχθεί τέσσερις με έξι μήνες πριν. Παρά τις διορθώσεις που εφαρμόζει η ίδια η Vanos S.A., διορθώσεις πραγματοποιούνται και εν πλω, καθώς ο νόμος υποχρεώνει κάθε πλοίο να ελέγχει και να διορθώνει τους χάρτες που διαθέτει κάθε εβδομάδα. Με τη συγκεκριμένη μηχανή εκτύπωσης, ο κάθε χάρτης εκτυπώνεται σε 5 μόλις δευτερόλεπτα (!), αντί για δεκάδες λεπτά που απαιτούσαν άλλες λύσεις του παρελθόντος. Στους τέσσερις μήνες που η μηχανή βρίσκεται σε λειτουργία, η Vanos S.A. έχει εκτυπώσει περίπου 6.500 χάρτες (με μέση διάσταση ένα τετραγωνικό μέτρο). Ο πιο άμεσος στόχος της εταιρείας είναι τους επόμενους έξι μήνες να μην υπάρχει στοκ χαρτών, και όλες οι ανάγκες να εξυπηρετούνται «on demand».

 

Από ένα μικρό κατάστημα εφοδίων πλοίων το 1929 σε μια πολυδιάστατη επιχείρηση σήμερα, η Vanos S.A. συνεχίζει να παραμένει πιστή στις αξίες του ιδρυτή της. Η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να αναπτύσσεται με νέες συνεργασίες και δραστηριότητες να προστίθενται συνεχώς στο portfolio της, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον κλάδο των εφοδίων και ναυτικών χαρτών και εκδόσεων παγκοσμίως.Κατερίνα Βανού, Πρόεδρος της Vanos S.A.

 

Ο άμεσος στόχος: Full operation με POD και επέκταση

Η συγκεκριμένη επένδυση της Vanos S.A. ήταν μια στρατηγική απόφαση με συγκεκριμένους στόχους και μάλιστα πολύ άμεσους. Όπως τόνισε o κ. Μάνος Βασιλόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Vanos S.A., μέσα στους επόμενους έξι μήνες ο στόχος της εταιρείας είναι να μηδενίσει την αγορά έντυπων χαρτών από το U.K.H.O. και να λειτουργεί καθολικά μέσω του ADMIRALTY Print on Demand.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία θα επενδύσει στην αγορά ενός δεύτερου μηχανήματος που θα υποστηρίζει τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της, ενώ θα είναι σε θέση να λειτουργεί και ως backup του βασικού εκτυπωτή.

 

Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη επένδυση συνοψίζονται παρακάτω:

•  Τάχιστη παραγωγή

•  Άμεση κάλυψη αναγκών μέσα σε ελάχιστο χρόνο

•  Μέγιστη ποιότητα

•  Οφέλη για τους πελάτες: Up-to date χάρτες με τις τελευταίες διορθώσεις

•  Σημαντική μείωση κόστους διαχείρισης/διόρθωσης/μεταφοράς

•  Σταδιακή ελαχιστοποίηση και τελικά μηδενισμός έντυπων αποθεμάτων

•  Δραστική μείωση αναγκών χώρου αποθήκευσης

Σχετικά άρθρα

Νέο CEO ψάχνει η Ericsson

Giorgos Athanassiadis

Η πληροφορική, ο πιο ισχυρός τομέας απασχόλησης στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Η Westnet φέρνει (και) τα προϊόντα κλιματισμού της Sharp στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα