21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Νέο HP Planet Partners για λιγότερο πλαστικό στο περιβάλλον

Η HP ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος επιστροφής και ανακύκλωσης αναλωσίμων εκτύπωσης, HP Planet Partners, σε 68 χώρες. Η επέκταση του προγράμματος αναλωσίμων εκτύπωσης OEM της HP σε νέες αγορές, επεκτείνει τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας να κινήσει μια κυκλική, χαμηλών εκπομπών άνθρακα, οικονομία με τους συνεργάτες και τους πελάτες της.

Το πρόγραμμα HP Planet Partners διευκολύνει τις βιώσιμες επιλογές για τους πελάτες της HP, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν απλά βήματα προς την επίτευξη των δικών τους στόχων για τη μείωση σπατάλης.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει ανακυκλώσει πάνω από 875 εκατομμύρια HP δοχεία μελανιού και toner. Με την αγορά και την ανακύκλωση αυθεντικών δοχείων μελάνης και toner HP, οι πελάτες και οι συνεργάτες αναλαμβάνουν δράση και συμβάλλουν στις προσπάθειες της εταιρείας να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον για τις εκτυπώσεις, που είναι φιλικές προς τα δάση, carbon neutral και υποστηρίζουν μια κυκλική οικονομία.

«Η κλιματική κρίση αποκαλύπτει πόσο αλληλένδετοι είμαστε», δήλωσε ο Guillaume Gerardin, global head and general manager of print supplies της HP. «Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας να ενωθούν μαζί μας για να δώσουμε ώθηση σε ουσιαστικές αλλαγές και σε μια πιο κυκλική οικονομία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε κορυφαίες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα HP Planet Partners για τη μείωση της σπατάλης και το άνοιγμα ενός νέου συστήματος καθαρισμού στην Αϊτή για τη μείωση του πλαστικού».

«Το πρόγραμμα HP Planet Partners είναι το καλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης αναλωσίμων OEM», δήλωσε η Rebecca Schiffenhaus της Keypoint Intelligence. «Η HP πρωτοστατεί στο να διατηρήσει το πλαστικό μακριά από την φύση. Το πρόγραμμα HP Planet Partners συνεχίζει να επιδεικνύει βιώσιμο αντίκτυπο επεκτείνοντας τις γεωγραφικές περιοχές, διευκολύνοντας την επιστροφή δοχείων μελάνης και γραφίτη  και συμπεριλαμβάνοντας ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε νέα δοχεία».

Επιπλέον, για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει το HP Amplify Impact, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα κινητοποιήσει το οικοσύστημα του καναλιού μας ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της βιωσιμότητας και  στη δημιουργία ενός διαφορετικού και ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού που δεν αποκλείει κανέναν, καθώς  και να ξεκλειδώσει όλες τις ικανότητες των κοινοτήτων – για να συμπεριλάβει το 50% των συνεργατών του Amplify έως το 2025.

Μειώνοντας πλαστικό που θα κατέληγε στον ωκεανό

Η HP επένδυσε 2 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα γραμμή καθαρισμού πλαστικών στην Αϊτή που παράγει καθαρό, υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο πλαστικό για χρήση σε προϊόντα premium της HP, συμπεριλαμβανομένων και των αυθεντικών δοχείων μελάνης HP και του πιο βιώσιμου PC portfolio της εταιρείας καθώς ανοίγει επίσης και νέες αγορές για την ομάδα της Αϊτής. Αυτή η επένδυση σε μια αυτόνομη αλυσίδα εφοδιασμού πλαστικών συνεχίζει τη μακροχρόνια δέσμευση της HP για εκτροπή πλαστικού που καταλήγει στον ωκεανό και συμβάλλει σε μια κυκλική οικονομία με χαμηλότερο άνθρακα, παρέχοντας παράλληλα εισόδημα και ευκαιρίες εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο.

Η διαδικασία ανακύκλωσης HP Planet Partners βασίζεται επίσης εν μέρει στα πλαστικά που καταλήγουν στον ωκεανό και προέρχονται από την Αϊτή. Η HP μειώνει το πλαστικό στην Αϊτή από το 2016 και αυτές οι προσπάθειες έχουν ήδη αποτρέψει περίπου 771 τόνους πλαστικών υλικών – ή περισσότερα από 60 εκατομμύρια μπουκάλια – εμποδίζοντας αυτό το πλαστικό να φτάσει στους ωκεανούς. Από αυτούς, περισσότεροι από 220 τόνοι έχουν αποσυρθεί για χρήση σε αυθεντικά δοχεία μελάνης HP.

Τον Οκτώβριο του 2018, η HP εντάθηκε στο NextWave Plastics, σε μια πρωτοβουλία συνεργασίας, προσκαλώντας κορυφαίες και πελατοκεντρικές εταιρείες τεχνολογίας να αναπτύξουν το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο αλυσίδων εφοδιασμού πλαστικών. Η οργάνωση αυτή έχει θέσει στόχο να αποτρέψει την κατάληξη τουλάχιστον 25.000 τόνους πλαστικών – ισοδύναμο με 1,2 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης στον ωκεανό μέχρι το τέλος του 2025.

«Η HP εργάζεται για να θέσει τα πρότυπα στην αγορά για πρακτικές βιωσιμότητας και ως μέλος της NextWave Plastics, διασφαλίζει ότι μοιράζεται  μεταξύ άλλων ηγετών της αγοράς τα μαθήματα που έχουν μάθει ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο», λέει ο Dune Ives, CEO της Lonely Whale. «Η δημιουργικότητα και η δέσμευση της HP για το έργο τους στην Αϊτή ενόψει μιας παγκόσμιας πανδημίας δημιουργεί κύματα θετικών αλλαγών που ταυτόχρονα ωφελούν τις τοπικές κοινότητες, τον ωκεανό και το μέλλον μας».

Ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για βιώσιμο αντίκτυπο, η HP συνεργάστηκε επίσης με τη ΜΚΟ Work για να δημιουργήσει περισσότερες από 1.100 νέες ευκαιρίες εισοδήματος και να παρέχει νέα κέντρα μάθησης για τα παιδιά στο χώρο καθώς οι γονείς τους εργάζονται στις προσπάθειες ανακύκλωσης. Τα κέντρα μάθησης διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων laptops και εκτυπωτών που χρησιμοποιούν δοχεία από τοπικά συλλεγόμενα πλαστικά.

Σχετικά άρθρα

To OK έδωσε η ΕΕ στην εξαγορά της Nokia από την Microsoft

Kitriniaris

Επίσημη πρώτη για το SAP S/4HANA

Kitriniaris

H OnLine Data κατά του λαθρεμπορίου ποτών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα