15 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Νέοι πανίσχυροι ThinkSystem servers με AMD EPYC

Η Lenovo ανακοίνωσε τις νέες πλατφόρμες server Lenovo ThinkSystem SR635 και SR655, δύο από τους πιο ισχυρούς single-socket servers που έχουν κατασκευαστεί ως τώρα. Καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι επιφορτισμένες να κάνουν περισσότερα με λιγότερα, η νέες λύσεις της Lenovo, προσφέρουν την απόδοση ενός  dual-socket server στο κόστος ενός single-socket. Τα νέα συστήματα υποστηρίζονται από επεξεργαστές νέας γενιάς AMD EPYC 7002 Series και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μπορούν υποστηρίζουν τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για data-intensive workloads όπως τα video security, software-defined storage και network intelligence, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν virtualized και edge περιβάλλοντα.

Οι νέες πλατφόρμες, επιτρέπουν στους πελάτες να εκτελούν περισσότερο φόρτο εργασίας σε λιγότερους servers, αλλά και να εξοικονομούν έως και 73%  από πιθανές αγορές αδειών λογισμικού, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιταχύνουν τους αυξανόμενους φόρτους εργασίας πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να υπολογίζουν μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) έως και 46%.

Οι εξελίξεις αυτές στην αποδοτικότητα φόρτου εργασίας και εξοικονόμησης TCO, υποστηρίζονται περαιτέρω από τα πρόσφατα 16 παγκόσμια ρεκόρ που κατέγραψαν οι servers ThinkSystem SR635 και SR655, δύο εκ των οποίων αφορούν στην ενεργειακή απόδοση.

 

Τα Lenovo ThinkSystem SR635 και SR655 παρέχουν μεγαλύτερη απόδοση, χαμηλότερη καθυστέρηση και υψηλότερη πυκνότητα πυρήνα, καθώς και τo μεγαλύτερο drive capacity NVMe από οποιοδήποτε άλλο single-socket στην αγορά.

 

 

Χτίζοντας Smart Cities

Η IDC εκτιμά ότι θα υπάρξουν 41,6 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές IoT, δημιουργώντας 79,4 zettabytes δεδομένων έως το 2025. Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης θα προέλθει από τεχνολογίες IoT και την τεχνολογίες εικόνας. Οι νέες λύσεις της Lenovo είναι ιδανικές για περιπτώσεις όπου απαιτείται περισσότερη υπολογιστική ισχύς σε περιορισμένους χώρους, με λιγότερη ενέργεια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα βίντεο για τη δημόσια ασφάλεια σε περιβάλλοντα έξυπνης πόλης, πανεπιστημιουπόλεων και χώρων μαζικής διέλευσης. Κυβερνήσεις και άλλοι οργανισμοί δημόσιας ασφάλειας είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση, τον εντοπισμό, την αναγνώριση πιθανών απειλών και την άμεση ανταπόκριση και αντιμετώπισή τους.

 

Το Lenovo ThinkSystem SR655 σε συνδυασμό με το λογισμικό Pivot3, παρέχει μια λύση ασφάλειας βίντεο που μπορεί να υποστηρίξει έως και 33% περισσότερες βιντεοκάμερες ανά node, από ό, τι παρόμοιες λύσεις. Με το αυξημένο εύρος ζώνης του PCIe 4.0, που υποστηρίζεται από τους επεξεργαστές δεύτερης γενιάς AMD EPYC, οι πελάτες αποκτούν ταχύτερη μεταφορά δεδομένων από την άκρη στον πυρήνα και μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης, επιτρέποντας την ταχύτερη ανάκληση του βίντεο για αναγνώριση και ανάλυση.

Υποστηρίζοντας έως έξι μονάδες επεξεργασίας γραφικών με ένα πλάτος ή τρεις μονάδες επεξεργασίας γραφικών διπλού πλάτους, τα νέα συστήματα παρέχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανάλυσης βίντεο υψηλής ευκρίνειας πολύ γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Οι μονάδες GPU σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή AMD, παρέχουν ταχύτερους ρυθμούς εισόδου βίντεο, βελτιωμένη ανάλυση βίντεο και βελτιωμένη μηχανική μάθηση, βοηθώντας τις κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς να προστατεύσουν καλύτερα τους ανθρώπους που εξυπηρετούν.

 

Μεγιστοποιώντας την αξία του virtualization

Σε εικονικά περιβάλλοντα, οι επιχειρήσεις χρειάζεται συχνά να αποφασίζουν ανάμεσα σε μέγιστη απόδοση και ασφάλεια. Οι δυνατότητες ασφάλειας VM και κρυπτογράφησης μνήμης των επεξεργαστών AMD EPYC 7002 Series, σε συνδυασμό με τις λύσεις Lenovo ThinkShield, προσφέρουν λύσεις σε αυτό το δίλημμα, με τη χρήση ενός επιπλέον επίπεδου ασφαλείας για virtualization που απομονώνει και ελαχιστοποιεί τις απειλές στο κέντρο δεδομένων. Επιπλέον, επειδή η κρυπτογράφηση VM βρίσκεται στο hardware αντί για το software ή τον hypervisor, η διαδικασία γίνεται χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η απόδοση του συστήματος.

Η ασφάλεια είναι επίσης εξαιρετικής σημασίας στην ανάλυση βίντεο και σε σενάρια δημόσιας ασφάλειας. Νέες λειτουργίες, όπως ένας διακόπτης εισβολής που μπορεί να ανιχνεύσει και να αποτρέψει όποια παραβίαση, επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς  να διαχειρίζονται τα συστήματα ασφαλείας τους στις ασφαλείς πλατφόρμες της Lenovo. Με έως και 64 πυρήνες ανά socket και αυξημένη απόδοση, οι νέες λύσεις της Lenovo επιτρέπουν στους οργανισμούς να φιλοξενούν περισσότερες εικονικές μηχανές ανά server, παρέχοντας καλύτερα κατανεμημένο computing capability και βελτιωμένη απόδοση φόρτου εργασίας.

Σχετικά άρθρα

ΟΤΕ: Δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με σταθερά έσοδα

Kitriniaris

LTE δίκτυο ξεκινά η Cosmote

dmallas

Θετικοί εμφανίζονται οι επενδυτές για την εικόνα της Ελλάδας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα