18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Νέες ψηφιακές εμπειρίες στο σπίτι από τη Samsung στη CES 2021

Στο πλαίσιο της CES 2021, η Samsung Electronics παρουσίασε νέα προϊόντα και καινοτόμες, ευέλικτες λύσεις που χρησιμοποιούν την έξυπνη συνδεσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Καθώς οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι πέρυσι, βασίστηκαν ακόμα περισσότερο στην τεχνολογία, για να βρουν τρόπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Οι τηλεοράσεις ήταν ζωτικής σημασίας για τη ψυχαγωγία – και μερικές φορές, για την προσωπική άσκηση. Τα Chromebook έγιναν κρίσιμα εργαλεία οικιακής εκμάθησης. Τα έξυπνα ψυγεία βοήθησαν με τα ψώνια εξ αποστάσεως και την προετοιμασία γευμάτων. Τα smartphone ήταν απαραίτητα.

Οι συνεχείς επενδύσεις της Samsung σε καινοτομίες που προσαρμόζονται σε μεταβαλλόμενους τρόπους ζωής επιτρέπουν στην εταιρεία να συμβαδίζει με τις ραγδαίες αλλαγές.

Οι βασικές καινοτομίες που παρουσίασε η εταιρεία συμπεριλαμβάνουν:

Το ψυγείο Samsung Bespoke 4-Door Flex: Η τελευταία έκδοση των ψυγείων Bespoke διαθέτει αρθρωτές διατάξεις σε μια ποικιλία χρωμάτων και υλικών, επιτρέποντας στους καταναλωτές να προσαρμόσουν τη μορφή ψυγείου και τις λειτουργίες, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Το νέο τετράθυρο μοντέλο θα διατεθεί στη Βόρεια Αμερική την άνοιξη και περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο Beverage Center, που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε ένα διανομέα νερού και σε ένα ενσωματωμένο δοχείο αυτόματης συμπλήρωσης νερού. Το ψυγείο ντουλάπα Samsung Bespoke 4-Door Flex διαθέτει, επίσης, λειτουργία Dual Auto Ice Maker, για παραγωγή κανονικού πάγου ή τριμμάτων, για ταχύτερη ψύξη των ροφημάτων.

Την οθόνη 110 ιντσών MICRO LED: Η νέα οθόνη διαθέτει αυτόφωτα, ανόργανα φώτα LED και λεπτή Infinity οθόνη, με ελάχιστο πάχος πλαισίων, που εναρμονίζεται απρόσκοπτα σε κάθε χώρο. Το αποτέλεσμα είναι μια καθηλωτική εμπειρία θέασης με εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Η 110 ιντσών MICRO LED οθόνη συστήνει, επίσης, τη λειτουργία 4Vue (Quad View), για επιλογή προβολής τεσσάρων τρόπων, για παρακολούθηση πολλών τελικών αγώνων ταυτόχρονα ή να κάνουν streaming ενός walkthrough, ενώ παίζουν ένα video game. Επίσης, για τους καταναλωτές στις Η.Π.Α., διατίθενται περισσότερα από 160 κανάλια δωρεάν  μέσω της υπηρεσίας Samsung TV Plus. Η MICRO LED θα διατεθεί διεθνώς από φέτος την άνοιξη.

Τη Lifestyle TV: Η σειρά αιχμής lifestyle τηλεοράσεων της Samsung περιλαμβάνει τις The Serif, The Frame, The Sero και The Terrace, μια τηλεόραση 4K QLED για προβολή σε εξωτερικούς χώρους, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Στην ίδια σειρά ανήκει και το Samsung The Premiere, ένας 4Κ προβολέας λέιζερ για κινηματογραφική ποιότητα προβολής.  

Την υπηρεσία SmartThings Cooking: Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους καταναλωτές στη μαγειρική. Ένα αυτόματο «Meal Planner» που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Food AI της Whisk προτείνει γεύματα για μια ολόκληρη βδομάδα, συντάσσει λίστες αγορών με τα απαραίτητα συστατικά και συνδέεται online με τα αντίστοιχα καταστήματα για άμεση αγορά κατευθείαν από το ψυγείο Family Hub ή το smartphone. Οι οδηγίες για τη συνταγή μπορούν να σταλούν απευθείας σε συνδεδεμένες συσκευές μαγειρικής της Samsung για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερα λάθη .

Την εφαρμογή Samsung Health Smart Trainer στις Samsung 2021 TVs: Η εφαρμογή Samsung Health μεταμορφώνει άψογα το σπίτι σε ένα προσωπικό γυμναστήριο, ενώ η νέα λειτουργία Smart Trainer  παρακολουθεί και αναλύει τη στάση του σώματος σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς όπως ένα προσωπικός προπονητής. Κατά τη διάρκεια της άθλησης και μετά από αυτήν, η λειτουργία Smart Trainer παρέχει σχόλια σχετικά με τη φυσική κατάσταση, βοηθά στη μέτρηση των επαναλήψεων και υπολογίζει την καύση θερμίδων. Με βίντεο και διαδραστική άσκηση μέσω του φωνητικά ελεγχόμενου Bixby, η λειτουργία Samsung Health Smart Trainer αναβαθμίζει και εξατομικεύει την εμπειρία άσκησης από το σπίτι.

AI και ρομπότ στην καθημερινότητα

Η Samsung βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο της καινοτομίας στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, αξιοποιώντας τα επτά παγκόσμια ερευνητικά της κέντρα AI για να προωθήσει την τεχνολογία. Ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα της, η Samsung δημιουργεί νέες οικιακές εμπειρίες, από πλυντήρια που βελτιστοποιούν τη χρήση του νερού, των απορρυπαντικών και των προγραμμάτων πλύσης, έως τηλεοράσεις με επεξεργαστή Quantum AI για την αναβάθμιση του περιεχομένου HD σε εξαιρετική 8K ανάλυση.

Οι κύριες τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Samsung περιλαμβάνουν τα κάτωθι: 

JetBot 90 AI+: Η ηλεκτρική σκούπα, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων για να προσδιορίσει και να ταξινομήσει αντικείμενα και να αποφασίσει την καλύτερη διαδρομή καθαρισμού, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι LiDAR και 3D αισθητήρες επιτρέπουν στην JetBot 90 AI+ να αποφύγει καλώδια και μικρά αντικείμενα, ενώ παράλληλα καθαρίζει δυσπρόσιτες γωνίες του σπιτιού. Εξοπλισμένη με κάμερα, η JetBot90 AI+ ενσωματώνεται με το SmartThings για καλύτερη παρακολούθηση του σπιτιού.

Samsung Bot Care: Η τελευταία προσθήκη στην αναπτυσσόμενη σειρά προϊόντων ρομποτικής της Samsung, το Samsung Bot Care είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να αναγνωρίζει τη συμπεριφορά του χρήστη και να ανταποκρίνεται σε αυτήν. Θα μπορεί να λειτουργεί τόσο ως ρομπότ-βοηθός όσο και ως σύντροφος, βοηθώντας στη φροντίδα των καθημερινών εργασιών. Επίσης, θα μάθει το πρόγραμμα και τις συνήθειες του κατόχου και θα του στέλνει υπενθυμίσεις για να βοηθήσει σε πολυάσχολες μέρες.

Samsung Bot Handy: Επίσης υπό ανάπτυξη, το Samsung Bot Handy θα βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία AI για να αναγνωρίζει και να συγκεντρώνει αντικείμενα διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και βάρους, για να βοηθήσει τον κάτοχό του με τις δουλειές του σπιτιού. Το Samsung Bot Handy θα μπορεί να ξεχωρίζει το υλικό διαφόρων αντικειμένων, ασκώντας έτσι την απαραίτητη δύναμη για να το σηκώνει και να το μεταφέρει μέσα στο σπίτι, βοηθώντας έτσι στην καθαριότητα ή στο μάζεμα των πιάτων από το τραπέζι.

Σχετικά άρθρα

Η HPE ανακοίνωσε την υπολογιστική ισχύ επόμενης γενιάς για την υβριδική εποχή

Giorgos Athanassiadis

mAigov: O Ψηφιακός Βοηθός του gov.gr στην υπηρεσία των πολιτών  

Giorgos Athanassiadis

Ανοίγει φτερά για τις ΗΠΑ η Hotech

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα