25.2 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Νέες προσθήκες στη σειρά devolo Magic… και κάτι ακόμη

Στις 11 Δεκεμβρίου η devolo Hellas παρουσίασε τα νέα προϊόντα στην επιτυχημένη σειρά Magic η οποία πλέον διευρύνεται με περισσότερες Gigabit θύρες στη σειρά LAN και τον μικρότερο adapter στη σειρά Wi-Fi. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτά. Στο τέλος της παρουσίασής του στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ο Marcel Schuell, international public relations manager της devolo μιμούμενος τον Steve Jobs δεν ανέφερε απλά «one more thing» αλλά «two more things» ανακοινώνοντας ένα νέο access point, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας για το 2020 που περιλαμβάνουν νέους devolo Magic 2 Wi-Fi adapters και το devolo Magic 2 LAN DINrail.

 

Η νέα country manager της devolo Hellas & Cyprus κ. Μαρία Καπελάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια ο κ. Marcel Schuell ανέλαβε να παρουσιάσει τις νέες προϊοντικές σειρές της εταιρείας.

 

 

devolo Magic 1 WiFi mini: mini μέγεθος maxi απόδοση

Ο νέος Magic 1 WiFi Mini είναι ένας πολύ μικρός adapter (χωρίς πρίζα σούκο) το οποίο υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς έως 1200 Mbps μέσα από τα καλώδια ρεύματος, καθώς και την τεχνολογία Wi-Fi Mesh της devolo η οποία με τη χρήση πολλαπλών adapters, δημιουργεί ένα ενιαίο ασύρματο δίκτυο. Αξιοποιεί, όπως και ολόκληρη η σειρά Magic, τη νέα τεχνολογία G.hn που είναι σε θέση να επιτύχει για πρώτη φορά μέγιστες ταχύτητες μέχρι και 2.400 Mbps (στη σειρά Magic 2).

Το devolo Magic 1 WiFi mini κοστίζει € 69,9 και είναι έτοιμο να συνδεθεί με ένα υφιστάμενο δίκτυο Magic. Η εταιρεία διαθέτει επίσης το devolo Magic 1 WiFi mini Starter Kit που περιλαμβάνει έναν devolo Magic 1 WiFi mini και έναν devolo Magic 1 LAN προσαρμογέα με ενσωματωμένη πρίζα και θύρα gigabit στην τιμή των € 99,90. Επίσης, το devolo Magic 1 WiFi mini Multiroom Kit, κοστίζει € 159,90 και περιλαμβάνει δύο devolo Magic 1 WiFi minis και ένα devolo Magic 1 LAN προσαρμογέα.

 

 

devolo Magic 2 LAN triple: Κορυφαία ταχύτητα και τρεις θύρες LAN

Μαζί με το mini, η devolo παρουσίασε και τη νέα προσθήκη στη σειρά Magic 2 LAN. Εδώ έχουμε adapters που δεν διαθέτουν Wi-Fi και απευθύνονται σε καλωδιακές συνδέσεις. Το νέο devolo Magic 2 LAN triple, όπως άλλωστε αναφέρει και το όνομά του, διαθέτει ενσωματωμένο switch με τρεις θύρες Gigabit Ethernet. Καθώς μιλάμε για τη σειρά Magic 2, οι ταχύτητες της τεχνολογίας G.hn ανεβαίνουν και φτάνουν έως τα 2400 Mbps, πράγμα που συνεπάγεται αστραπιαίες ταχύτητες 4Κ streaming, gaming και downloading.

Ακόμα, το G.hn αυξάνει την κάλυψη μέσα στο σπίτι φτάνοντας έως και τα 500 μέτρα.

Ο devolo Magic 2 LAN triple adapter κοστίζει € 79,90, ενώ το devolo Magic 2 LAN triple Starter Kit που περιλαμβάνει έναν devolo Magic 2 LAN adapter κι έναν Magic 2 LAN triple adapter κοστίζει € 139,90.

 

 

Υποδειγματική ευκολία εγκατάστασης

Τα devolo Magic adapters αποτελούν τον ορισμό του plug and play. Μόλις ένας προσαρμογέας Magic συνδεθεί στο router, ένας άλλος προσαρμογέας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πρίζα στο ίδιο δίκτυο. Χάρη στην τεχνολογία αυτόματης σύζευξης, οι προσαρμογείς Magic βρίσκουν αυτόματα ο ένας τον άλλο και δημιουργούν μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ τους. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Για περαιτέρω ρυθμίσεις και προσθήκες adapters σε άλλες πρίζες υπάρχει το devolo Cockpit για Windows και το devolo Home Network app.

 

Και κάτι ακόμη: devolo Access Point One

Το devolo Access Point One θυμίζει το devolo GigaGate που είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στην IFA το 2016. Και πράγματι, σε ερώτησή μας προς τον Marcel Schuell, μας απάντησε ότι το devolo Access Point One είναι στην πραγματικότητα το access point κομμάτι (η βάση δηλαδή) του GigaGate με βελτιωμένο, όμως, λογισμικό και ταχύτητες σύνδεσης. Έτσι, το Access Point One της devolo προσφέρει Wi-Fi υψηλών αποδόσεων με ταχύτητες έως 1,733 Mbps (4×4 MIMO) χρησιμοποιώντας 802.11ac και έως 300 Mbps χρησιμοποιώντας 802.11n (2×2 MIMO). Συνολικά έξι κεραίες δημιουργούν ισχυρή κάλυψη Wi-Fi στα 5 GHz και 2,4 GHz bands.

Ακόμα διαθέτει τέσσερις θύρες LAN για σύνδεση μέσω Ethernet και μία Gigabit Ethernet για σύνδεση στο router.

Το devolo Access Point One κοστίζει € 119,90

 

Τέλος να αναφέρουμε ότι η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών για τις συσκευές της και σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης γίνεται άμεση αντικατάσταση του προϊόντος.

 

Δεν τελειώσαμε. Έχει κι άλλα…

Επεκτείνοντας την επαγγελματική σειρά DINrail, η devolo ανακοίνωσε το devolo Magic 2 LAN DINrail το οποίο φέρνει την ταχύτητα 2400 Mbps σε ολόκληρη την καλωδίωση του σπιτιού απευθείας από τον ηλεκτρικό πίνακα (επομένως απαιτεί εγκατάσταση από επαγγελματία ηλεκτρολόγο).

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Magic 2 της devolo στον ηλεκτρικό πίνακα ή στον κατανεμητή ρεύματος επιτρέπει την υλοποίηση μιας ποικιλίας σεναρίων, από την επικοινωνία machine-to-machine σε ολοκληρωμένα δίκτυα πολυμέσων. Η δυνατότητα ενσωμάτωσης του devolo Magic 2 LAN DINrail σε όλα τα είδη ηλεκτρικού πίνακα και κουτιών διανομής ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με το πρότυπο DIN, παρέχει έναν πυρήνα για την δημιουργία δικτύου, όπου κάθε ηλεκτρική πρίζα σε ένα κτίριο γίνεται ένα πιθανό σημείο πρόσβασης στο δίκτυο.

Σχετικά άρθρα

Chief Optimistic: H αισιοδοξία, μόνος δρόμος επιτυχίας

Kitriniaris

Βραβείο «Scanner Line of the Year 2022» για την Kodak Alaris

Giorgos Athanassiadis

Έρευνα για το Cloud στην Ελλάδα

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα