19.8 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Νέα γενιά SAP HANA 2

Μια σειρά από νέες λύσεις παρουσίασε πρόσφατα η SAP παρέχοντας σε επιχειρήσεις νέα εργαλεία που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουν τον τρόπο που λειτουργούν, να παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, διευκολύνοντας την πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του SAP TechEd Barcelona που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βαρκελώνη, η SAP ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας πλατφόρμας SAP HANA 2, η οποία στηρίζεται και αναπτύσσει την επαναστατική πλατφόρμα που βασίζεται στην In Memory τεχνολογία. Παράλληλα, υπηρεσίες New SAP HANA microservices είναι επίσης διαθέσιμες μέσω εγγραφής στο SAP Hybris as a Service παρέχοντας στους προγραμματιστές περισσότερες δυνατότητες για ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών.

Η νέα πλατφόρμα, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει μια σειρά από νέες δυνατότητες, όπως database management, data management, analytical intelligence και ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν μικρο-υπηρεσίες βασισμένες στο cloud (cloud based microservices) με την υποστήριξη SAP HANA δίνοντας τη δυνατότητα βελτίωσης εφαρμογών με αναλυτικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας απλά APIs  και οποιαδήποτε γλώσσα ή πλατφόρμα ανάπτυξης.

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου, η SAP παρουσίασε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες διαθέσιμες για το portfolio του SAP BusinessObjects Analytics με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα την επιχείρησή τους, να απλοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να προσθέσουν αξία στις υπηρεσίες που διαθέτουν στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 

SAP Connected Parking Solution

 

Η SAP ανακοίνωσε επίσης, το SAP Connected Parking Solution, μια λύση βασισμένη σε λογισμικό IoT, η οποία επιτρέπει στις εταιρίες διαχείρισης υπηρεσιών στάθμευσης να αξιοποιήσουν το cloud, έξυπνες συσκευές και τεχνολογίες Big Data προκειμένου να εντοπίσουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης σε διάφορες περιοχές, να κρατήσουν θέσεις parking, να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για τις θέσεις στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο.

Η λύση της SAP αξιοποιεί την πλατφόρμα cloud SAP HANA για να δημιουργήσει μια απλή και πρακτική λύση στη διαχείριση θέσεων στάθμευσης. Το SAP Connected Parking περιλαμβάνει ακόμα μια εφαρμογή, διαθέσιμη για tablets, μέσα από την οποία ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες εισερχόμενος ή βγαίνοντας από το parking.

 

 

Συνεργασία με ESA

 

Τέλος, η SAP, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσαν τη διάθεση της  υπηρεσίας Earth Observation Analysis, μια υπηρεσία βασισμένη στο cloud με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA.

Οι δύο οργανισμοί  συνεργάζονται από την αρχή του 2016 με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε ένα νέο κλάδο επιχειρηματικών ευκαιριών στο χώρο της γεωεπισκόπησης, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από το συνδυασμό των δυνατοτήτων που προσφέρει η πλατφόρμα SAP HANA με τα ακριβή, έγκαιρα και εύκολα προσβάσιμα δεδομένα  που παρέχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, προερχόμενα κυρίως από το πρόγραμμα Κοπέρνικος.

Σχετικά άρθρα

Η Alcatel-Lucent Enterprise επιλέχθηκε από την ΕΥΔΑΠ για να αναβαθμίσει το δίκτυό της

Giorgos Athanassiadis

ΟΚΙ Partner στη Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Τράπεζα υιοθετεί τις προηγμένες τεχνολογίες analytics και AI της SAS

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα