16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Μόλις το 18% των εκτυπωτών είναι προστατευμένοι. Ο δικός σας;

Αν αναγνωρίσετε τους κρυφούς κινδύνους και κατανοήστε τις οικονομικές ζημίες έχετε κάνει το πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα, η HP μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των συσκευών, των δεδομένων και των εγγράφων σας. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι εκτυπωτές της HP χαρακτηρίζονται οι ασφαλέστεροι του κόσμου. Ας δούμε γιατί…

 


 

Αποστόλης Δέμης MPS Specialist της Digimark

Ας ξεκινήσουμε με κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:

 

  • Το 94% των εταιρειών που σχετίζονται με οικονομικές συναλλαγές αναφέρουν ότι η ασφάλεια στα συστήματα εκτύπωσης ή αντιγραφής είναι σημαντική ή εξαιρετικά σημαντική.

Εάν πιστεύετε ότι αυτό αφορά μόνο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ξανασκεφτείτε το, διότι στην πραγματικότητα αφορά κάθε επιχείρηση που δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές πράγμα που σημαίνει ότι αφορά και εσάς.

 

  • Το 61% των οργανισμών ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης δήλωσαν ότι βίωσαν τουλάχιστον ένα περιστατικό ασφάλειας που σχετιζόταν με τα εκτυπωτικά τους μηχανήματα.

Σκεφτείτε το λίγο: οι εκτυπωτές συνδέονται στο δίκτυο. Γιατί λοιπόν δεν τους προστατεύετε το ίδιο όπως και τους υπολογιστές σας;

 

  • Το 43% των επιχειρήσεων αγνοεί παντελώς το θέμα του printing όταν σκέφτεται την ασφάλεια των συστημάτων του.

Πολύ απλά διότι ο κόσμος πιστεύει ότι μόνο οι υπολογιστές χρειάζονται προστασία. Μεγάλο λάθος. Στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας όλες οι συσκευές που συνδέονται σε δίκτυο ή το Internet θα πρέπει να προστατεύονται από επιθέσεις. Τόσο απλά.

 

Το πρόβλημα υπάρχει. Αντιμετωπίστε το

Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε ότι σε πολλές περιπτώσεις ιοί και άλλων ειδών επιθέσεις κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα δεδομένα μιας επιχείρησης από ένα απροστάτευτο εκτυπωτή. Θυμηθείτε την έκρηξη του ransomware τον τελευταίο καιρό: οι ιοί αυτοί κλειδώνουν τα προσωπικά αρχεία (στα οποία περιλαμβάνονται φυσικά εταιρικά στοιχεία) και ζητούν λύτρα για να τα απελευθερώσουν. Εάν δεν θέλετε να πέστε θύμα των σύγχρονων κυβερνοεκτληματιών, θα πρέπει να φροντίσετε να προστατεύετε κάθε endpoint μέσα στο εταιρικό σας δίκτυο. Και επειδή η χρήση προσωπικών συσκευών για πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα (laptop, smartphone) είναι όλο και πιο συχνή, φροντίστε τουλάχιστον η επικοινωνία να γίνεται με ασφάλεια.

 

Το κόστος από την απώλεια των εταιρικών σας δεδομένων (φανταστείτε τι θα συμβεί εάν χάσετε στοιχεία πελατών, πληρωμές, καταστάσεις κ.λπ) είναι δυσβάσταχτο, χώρια που η φήμη σας ως επιχείρηση θα πάρει τον κατήφορο. Η εικόνα μιας επιχείρησης, ειδικά όταν πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας είναι το μεγαλύτερο asset που έχει. Προστατέψτε το brand σας με κάθε τρόπο, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρετε τους πελάτες σας, ελαχιστοποιώντας το downtime. Ένας εκτυπωτής που δεν τυπώνει και ένα δίκτυο που έχει πέσει θύμα επίθεσης, θα σας κοστίσει ακριβά, όχι μόνο για να αποκαταστήστε τη βλάβη, αλλά μακροπρόθεσμα.

 

Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει λύσεις και η Digimark είναι εδώ για να αποτελέσει τον πολύτιμο συνεργάτη σας. Είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε και να βελτιώσετε την εικόνα σας προς τα έξω.

 

Οι ασφαλέστεροι εκτυπωτές είναι HP

 

Οι business και enterprise εκτυπωτές της HP διαθέτουν μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και είναι οι μοναδικοί που μπορούν να εμποδίσουν μια επίθεση της στιγμή που εκδηλώνεται, πριν καταφέρει και παρεισφρήσει στο εταιρικό δίκτυο. Μάλιστα, χάρη στις δυνατότητες αυτοεπιδιόρθωσης οι εκτυπωτές και τα MFPs της HP ανιχνεύουν κάθε ύποπτη και κακόβουλη ενέργεια προστατεύοντας τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση εσάς και τα δεδομένα σας.

Εν συντομία τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι εκτυπωτικές συσκευές της HP είναι τα εξής:

 

HP Sure Start: Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι σε θέση να ελέγχει το BIOS του σε πραγματικό χρόνο. Εφόσον εντοπίσει κάτι ύποπτο, το HP Sure Start πραγματοποιεί επανεκκίνηση της συσκευής επαναφέροντας το BIOS σε μια προηγούμενη σταθερή κατάσταση.

Firmware validation: Ελέγχει και επαληθεύει το firmware της συσκευής και σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια ανωμαλία, πραγματοποιείται επανεκκίνηση και η συσκευή επιστρέφει σε μια ασφαλή κατάσταση αποκατάστασης.

Run-time code integrity. Αποτρέπει τους εισβολείς από το να ενσωματώσουν κακόβουλο κώδικα στη μνήμη, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής.

JetAdvantage Security Manager: Μια ολοκληρωμένη σουίτα διαχείρισης μέσω της οποίας ο administrator μπορεί να θέσει πολιτικές ασφαλείας και να αυτοματοποιήσει την ασφάλεια του εκτυπωτικού σας στόλου.

HP Access Control Secure Authentication: Χαρακτηριστικά προστασίας των δεδομένων που διακινούνται από και προς τις εκτυπωτικές συσκευές. Διασφαλίζει την πρόσβαση στους εκτυπωτές μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες, αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους πρόσβασης, όπως κωδικούς, κάρτες proximity, PIN, βιομετρικά στοιχεία κ.λπ. Επιπροσθέτως, όλα τα δεδομένα που διακινούνται κρυπτογραφούνται εξασφαλίζοντας ότι οι πολύτιμες πληροφορίες σας δεν θα πέσουν σε ξένα χέρια.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα