22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Με 30.000 απολύσεις ξεκινά η νέα HP

Λίγες εβδομάδες πριν υλοποιηθεί το spin off της HP, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η νέα ημέρα θα την βρει με 25.000 – 30.000 λιγότερους εργαζομένους, αφού τόσοι θα απολυθούν. Συγκεκριμένα, η CEO της εταιρείας, Meg Whitman δήλωσε πως πρόκειται για τις τελευταίες απολύσεις που θα γίνουν αφού είναι αρκετές για να εξαλείψουν κάθε ανάγκη για μελλοντική αναδιάρθρωση της εταιρείας.

 

Οι απολύσεις θα γίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο – αν και η HP δεν ανακοίνωσε άλλες λεπτομέρειες – και θα αφορούν στου σύνολο τους την Hewlett Packard Enterprise, δηλαδή το κομμάτι της εταιρεία που θα προκύψει μετά το spin off και το οποίο θα είναι εστιασμένο στην αγορά των επιχειρήσεων. Με δεδομένο ότι η Hewlett Packard Enterprise έχει αυτή τη στιγμή 252.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μείωση προσωπικού κατά 10% – 12%. Η μείωση αυτή εντάσσεται στα σχέδια της HP για περιστολή δαπανών $2,7 δις ετησίως.

 

Αντιθέτως οι εργαζόμενοι στην HP Inc, το άλλο κομμάτι της σημερινής HP που θα δραστηριοποιείται στις αγορές των PCs και του printing, δεν θα περιλαμβάνονται στις περικοπές και ο αριθμός τους θα παραμείνει στις περίπου 50.000 που είναι και σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Νέο λογισμικό της Regate για διαφημιστικές εταιρείες

Regate: Θετική πορεία, φιλόδοξοι στόχοι

Kitriniaris

LG Nexus 4: Παρουσίαση στην ελληνική αγορά από τη WIND

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα