17.1 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Με την Konica Minolta στο ELC 2019 Copenhagen

Καλεσμένοι της Konica Minolta Greece, επισκεφθήκαμε την Κοπεγχάγη για να παρακολουθήσουμε το European Leadership Campus 2019, το ευρωπαϊκό συνέδριο για τους συνεργάτες της Konica Minolta το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

 


 

Το European Leadership Campus 2019 (18 Οκτωβρίου 2019) ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά τόσο σε ότι αφορά τις συμμετοχές, όσο και από άποψη διοργάνωσης, η οποία θα πρέπει να πούμε ότι ήταν άψογη και άκρως εντυπωσιακή.

Στο φετινό ELC 2019 έλαβαν μέρος 1.200 εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών γραφείων της Konica Minolta και των συνεργατών τους από 50 χώρες, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Τύπου. Χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας που δίνει πλέον η Konica Minolta στα ELC είναι το γεγονός ότι την ημερίδα άνοιξε ο ίδιος ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Shoei Yamana παρουσιάζοντας μια σφαιρική προοπτική για την εταιρεία. Επίσης, ο Keiji Okamoto, πρόεδρος της Konica Minolta Business Solutions Europe περιέγραψε τη στρατηγική της Konica Minolta για την περιοχή.

 

Rethink your scope

Το θέμα της φετινής ELC ήταν «rethink your scope», εννοώντας «rethink the scope of your business». Η Konica Minolta δεν είναι απλά μια εταιρεία εκτυπωτών και αυτό το διαπιστώσαμε σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, τόσο από τις ομιλίες των στελεχών, όσο και από την εντυπωσιακή έκθεση προϊόντων και λύσεων της εταιρείας. Φυσικά, στην έκθεση ήταν στημένοι σε περίοπτη θέση όλοι οι μικροί και μεγάλοι εκτυπωτές και βεβαίως οι μηχανές παραγωγής της εταιρείας και μάλιστα σε πλήρη λειτουργία, αλλά το βασικό κομμάτι ήταν η τεχνολογία, οι λύσεις και οι υπηρεσίες με έμφαση στο λογισμικό.

Έτσι, η Konica Minolta καλεί τους συνεργάτες της να εξετάσουν τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε αυτούς και στους πελάτες τους μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το κεντρικό έκθεμα στο show room ήταν το Workplace Hub το οποίο ανακοινώθηκε το 2017, αλλά για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ως μια λειτουργική πλατφόρμα, μια πραγματική IoT all-in-one λύση για τον συνδεδεμένο χώρο εργασίας που βοηθά τις επιχειρήσεις να απλοποιήσουν την υποδομή τους.

Shoei Yamana, πρόεδρος και CEO της Konica Minolta Inc.

 

Keiji Okamoto, πρόεδρος της Konica Minolta Business Solutions Europe.

 

Το Workplace Hub είναι εδώ

Όταν λέμε «εδώ», εννοούμε και στην Ελλάδα, διότι όπως πληροφορηθήκαμε, η χώρα μας βρίσκεται στο δεύτερο «κύμα» κυκλοφορίας του Workplace Hub. Περισσότερα για το θέμα θα ανακοινωθούν στο επερχόμενο Innovation Day της Konica Minolta που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ.

Τι είναι όμως το Workplace Hub και πώς μια εταιρεία σαν την Konica Minolta αποφάσισε να εμπλακεί στην αγορά των servers, μια αγορά με ήδη πολύ μεγάλο συνωστισμό και ανταγωνισμό; Αυτό ακριβώς ρωτήσαμε και τον ιθύνοντα νου πίσω από το Workplace Hub, τον Dr. Dennis Curry, executive director και deputy CTO στην Konica Minolta. Ο Dr. Curry μας απάντησε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές servers, αλλά το Workplace Hub είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη λύση της αγοράς, που απευθύνεται σε SMBs απαλλάσσοντάς τες από την πολυπλοκότητα διαχείρισης της υποδομής τους. Το Workplace Hub αποτελεί συνεργασία της Konica Minolta με τις εταιρείες Hewlett Packard Enterprise, Microsoft και Sophos. Αποτελείται από έναν πολυλειτουργικό εκτυπωτή, αποθηκευτικό χώρο, HPE server, Wi-Fi access points και cloud backup και έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να εξελίσσεται συνεχώς με αναβαθμίσεις τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και σε hardware. Με τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για τη διαχείριση και τον συντονισμό του συνόλου της υποδομής και των υπηρεσιών πληροφορικής σε όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά συστήματα, συσκευές και υπηρεσίες, το Workplace Hub παρέχει στους χρήστες μια κεντρική οθόνη η οποία τους προσφέρει «σφαιρική» προβολή των ΙΤ διαδικασιών σε ολόκληρη την επιχείρηση, επιτρέποντας την απλή διαχείριση και βελτιστοποίηση των συστημάτων.

«Κάθε άλλο παρά, συνωστισμός υπάρχει στη συγκεκριμένη αγορά» τόνισε ο Dr. Curry σε σχετική ερώτησή μας. «Οι SMBs έχουν έλλειψη από τέτοιου είδους ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης και το Workplace Hub αποτελεί τον ορισμό αυτού που λέμε όλα-σε-ένα. Mε άλλα λόγια είναι ο εργασιακός χώρος του μέλλοντος».

 

Ο Keiji Okamoto στην κεντρική ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη νέα εποχή του συνδεδεμένου χώρου εργασίας. Με την επανεξέταση της ίδιας της φύσης της εργασίας, παρέχουμε λύσεις, όπως το Workplace Hub, που συνθέτουν το όραμά μας να συγκεντρώσουμε ανθρώπους, χώρους και συσκευές. Στο ELC 2019, δείχνουμε στους συνεργάτες μας πώς τους ενδυναμώνουμε να φέρουν αυτή τη μεταμόρφωση στους πελάτες τους».

Η προσοχή των παρευρισκόμενων στραμμένη στο Workpace Hub.

 

Ξενάγηση στο show room όπου είδαμε τις λύσεις, τα προϊόντα και της υπηρεσίες της Konica Minolta.

 

Στο πλαίσιο του ELC 2019 ανακοινώθηκε ότι ο κλάδος IT services and solutions της εταιρείας είχε έσοδα ύψους 257 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη κατά το οικονομικό έτος 2018 που έληξε τον Μάρτιο του 2019. Πρόκειται για μια ισχυρή αύξηση κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η Konica Minolta στοχεύει να γίνει ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής, τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω στρατηγικών εξαγορών. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στην ένταξη της Konica Minolta στη λίστα με τους 100 κορυφαίους παρόχους λύσεων IT της Gartner. Στην Ευρώπη η Konica Minolta έχει ήδη 31.700 ΙΤ πελάτες, νούμερο που αυξάνεται συνεχώς. Αυτό δείχνει ότι η εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων με τις λύσεις που παρέχει, συμπεριλαμβανομένου και του Workplace Hub.

Ειδικά για την ελληνική αγορά, οι εκπρόσωποι της Konica Minolta Greece μας είπαν ότι θα διατίθεται με το μοντέλο as-a-service μέσω του δικτύου των συνεργατών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν λαμβάνοντας ειδική πιστοποίηση. Το Workplace Hub προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στους συνεργάτες ανοίγοντας ουσιαστικά την αγορά σε όλες τις SMBs, αφού πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση ΙΤ υποδομής.

Τέλος, διατίθεται σε δύο εκδόσεις, το Workpace με τον ενσωματωμένο MFP και το Edge που περιλαμβάνει μόνο τον server.

 

Τεχνολογία από το μέλλον τώρα!

Το ELC 2019 ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των συνεργατών, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία όπως η εξέλιξη του συνδεδεμένου χώρου εργασίας, τη μάστιγα των fake news, τις τάσεις γύρω από το industrial printing κ.ά. Επιπλέον οι μεταπωλητές διερεύνησαν τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τις νέες λύσεις της Konica Minolta, που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη πιο βιώσιμων επιχειρηματικών διαδικασιών.

 

 

Κατά την περιήγησή μας στην έκθεση είδαμε και δοκιμάσαμε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Konica Minolta, τα AIRe Lens, τα οποία μας θύμισαν τα Google Glasses. Απευθύνονται στον βιομηχανικό κλάδο, εμφανίζοντας πληροφορίες και οδηγίες βήμα προς βήμα στο οπτικό πεδίο του χρήστη. Τα AIRe Lens αποτελούν προϊόν συνεργασίας του Industrial Optical System Business Headquarters (IOH) της εταιρείας που βρίσκεται στην Ιαπωνία, με το European Business Innovation Centre και ήδη κυκλοφορούν από το 2018 σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία.

Άλλες λύσεις που είδαμε στο show room, ήταν η IP κάμερες με προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, προϊόν συνεργασίας της Konica Minolta με την γερμανική Mobotix, την πλατφόρμα genARate που δίνει «ζωή» σε έντυπο υλικό (περιοδικά, συσκευασίες προϊόντων, κάρτες κ.λπ) μέσω τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, τις λύσεις Cloud IT που περιλαμβάνουν και cloud storage και το Konica Minolta MarketPlace την πλήρως παραμετροποιήσιμη πλατφόρμα business apps που τρέχουν απευθείας στις οθόνες των πολυλειτουργικών συσκευών της Konica Minolta.

Σχετικά άρθρα

Η Regate χορηγός σε διεθνές συνέδριο

Kitriniaris

Έσπασε το φράγμα του 1 Gigabit σε τεχνολογία LTE

KYOCERA TASKalfa 2321: Απλότητα και αξιοπιστία στα καλύτερά της

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα