16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Μεταπτυχιακό στο risk management

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινά ένα κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών επάνω στη “Διαχείριση Κεφαλαίων και Κινδύνων – Risk Management”.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη διαχείριση κεφαλαίων και στη διαχείριση κινδύνων, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ο συνδυασμός των γνωστικών αντικειμένων της οικονομικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης και των ποσοτικών μεθόδων. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη γνώσεων στα νέα δεδομένα της τραπεζικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης, ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις αποτελεσματικά και να ηγούνται στο δυναμικό και ανταγωνιστικό τοπίο των αγορών χρήματος και κεφαλαίων. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να απασχοληθούν στις διευθύνσεις διαχείρισης κινδύνου τραπεζικών οργανισμών και μεγάλων επιχειρήσεων και γενικότερα στις οικονομικές διευθύνσεις ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος γίνονται από μέλη ΔΕΠ του τμήματος σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη στη διαχείριση κεφαλαίων και κινδύνων με πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στην προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής χρηματοοικονομικής Νικόλαος Μυλωνάς, ενώ η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατεύθυνσης είναι η μικτή, δηλαδή πραγματοποιείται τόσο με τη χρήση συμβατικού συστήματος (διδασκαλία σε αίθουσα) όσο και με τη χρήση μεθόδων e-learning. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ddomo-riskmanagement.econ.uoa.gr.

Σχετικά άρθρα

H Lenovo ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις PC στις ΗΠΑ

Kitriniaris

Έρευνα για το Cloud στην Ελλάδα

antonyroussel

JEREMIE: 55 εκατ. ευρώ για νέες επιχειρήσεις

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα