19/04/2024
Biztech

Μία στις τρεις εταιρείες πραγματοποιεί mobile payments

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και τη B2B International, πάνω από το 30% των εταιρειών χρησιμοποιεί φορητές συσκευές, για να αποκτήσει πρόσβαση σε εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να πραγματοποιήσει οικονομικές συναλλαγές. Μάλιστα, ένα στα δύο κορυφαία στελέχη τοποθετεί χρήματα σε εταιρικούς λογαριασμούς μέσω εφαρμογών mobile banking.

Ακόμη, η έρευνα ανέδειξε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων διενεργούν όλο και περισσότερες οικονομικές συναλλαγές με τη βοήθεια φορητών συσκευών. Συγκεκριμένα, το 28% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και το 34% των μεγάλων εταιρειών διεξάγουν οικονομικές συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών. Κι αυτό δεν αφορά μόνο υπάλληλους οικονομικών τμημάτων/λογιστηρίων (63%), αλλά και κορυφαία στελέχη (54%) ακόμη και απλούς εργαζόμενους (8%), οι οποίοι προβαίνουν ελεύθερα σε εταιρικές συναλλαγές μέσω mobile εφαρμογών.

 

Προ πάντων η ασφάλεια

Η αυξανόμενη χρήση φορητών συσκευών για σκοπούς εταιρικής τραπεζικής θα μπορούσε να θέσει τα κεφάλαια μιας εταιρείας σε κίνδυνο, καθώς οι ψηφιακές απειλές με στόχο φορητές συσκευές έχουν γίνει πολύ πιο διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια και είναι εξίσου επικίνδυνες για τους χρήστες, όσο και οι απειλές που στρέφονται εναντίον προσωπικών υπολογιστών. Οι χάκερ βάζουν στο στόχαστρο τις φορητές πλατφόρμες όλο και περισσότερο. Τα προγράμματα Trojan-Bankers αποτελούν σήμερα έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να υποκλέπτουν τα στοιχεία σύνδεσης σε onlineτραπεζικές υπηρεσίες και σε συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και τα στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Σχετικά άρθρα

Ξανά πρώτη (για ένατη χρονιά) η Xerox στο MPS

DrayTek Webinar: Λύσεις VPN με DrayTek routers

Giorgos Athanassiadis

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εβδομάδα DraySchool από τη Lexis

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα