15.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Λύσεις HPE στα Praktiker και διάκριση στα BITE Awards

Η Hewlett Packard Enterprise απέσπασε σημαντική διάκριση στην κατηγορία «Τεχνολογικές Υποδομές & Διοίκηση Πληροφοριακών Πόρων» στα φετινά Impact BITE Awards, κερδίζοντας το βραβείο Bronze για την αναβάθμιση εμπειρίας εργαζομένων και καταναλωτών βασιζόμενη σε τεχνολογίες αιχμής ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης στα καταστήματα Praktiker.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες της, η Praktiker Hellas θέλησε να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό της, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi στα περισσότερα καταστήματα της εταιρείας. Για την υποστήριξη των νέων αυτών αναγκών, ήταν απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στα καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, καθώς και η εξασφάλιση κεντρικής διαχείρισης, με την απόκτηση εργαλείων επόπτευσης του δικτύου και η εφαρμογή και παρακολούθηση της πολιτικής ασφαλείας της εταιρείας στο κομμάτι των δικτυακών υποδομών, ως καίριο ζήτημα. Ήταν απαραίτητη η εφαρμογή μίας καινοτόμας λύσης εύκολης στη διαχείριση, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών.

Στο πρόσωπο της HPE, η Praktiker βρήκε τον καταλληλότερο συνεργάτη και με βάση τις απαιτήσεις της, η HPE χρησιμοποίησε την τεχνολογία αιχμής των λύσεών της HPE Aruba στους τομείς των:

  • LAN Switching (Core/Distribution/Access)
  • Wireless LAN Access (Access Points τεχνολογίας WiFi 802.11ac wave 2)
  • Network Management System με χρήση του Aruba Airwave
  • Security/Authentication/Guest management με χρήση Aruba Clearpass Policy Manager

Για την κάλυψη όλων των απαιτήσεων της Praktiker χρησιμοποιήθηκαν εξοπλισμός και λογισμικό από σχεδόν όλη την γκάμα των προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας στις δικτυακές υποδομές από την HPE Aruba.

Με την υλοποίηση και την εφαρμογή των δικτυακών λύσεων της HPE Aruba, η Praktiker είχε πολλαπλά οφέλη και για την ίδια την επιχείρηση και για τους πελάτες της. Μεταξύ αυτών είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στο δίκτυο στους εργαζομένους της εταιρείας σε υψηλές ταχύτητες, η ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συσκευών σε υπερυψηλές ταχύτητες, η δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στους επισκέπτες/πελάτες στην πλειονότητα των καταστημάτων της Praktiker με εύκολο τρόπο και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτούς. Επιπλεόν, παρέχεται εύκολη διαχείριση και παρακολούθηση του πανελλαδικού δικτύου της εταιρείας (HQ και υποκαταστημάτων) συνολικά, με δυνατότητες λεπτομερούς ανάλυσης δεδομένων και γρήγορη επιδιόρθωση προβλημάτων, όταν υπάρχουν.

Οι λύσεις της HPE Aruba καθιστούν την Praktiker μία από τις πρώτες retail αλυσίδες στην Ελλάδα, που μπορεί να θεωρείται τεχνολογικά ανεπτυγμένη σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της τεχνολογίας, ενώ, παράλληλα, είναι σε θέση να παρέχει τώρα και στο μέλλον «έξυπνες» υπηρεσίες στους πελάτες της με σκοπό να δημιουργήσει καινούριες και καινοτόμες αγοραστικές εμπειρίες για αυτούς.

Η υλοποίηση του έργου έγινε σε συνεργασία με την Infinitum SA, Platinum συνεργάτη της HPE με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του IT Infrastructure & Services, Networking, Security & Cloud Native Solutions.

Η Infinitum εξασφάλισε  μεταξύ άλλων την ταχεία και ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον των HPE Aruba δικτυακών υποδομών LAN και WLAN, καθώς και της λύσης για τη διαχείριση και παρακολούθηση του δικτύου.

Σημείο σταθμός για την ασφάλεια της εταιρείας Praktiker αποτέλεσε η υιοθέτηση της λύσης Aruba ClearPass, που αποτελεί την κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης της ασφάλειας πρόσβασης (Network Access Control) καθώς και εφαρμογής πολιτικών ασφαλείας (ΑΑΑ, Security Policy & Policy Enforcement) για την επιχείρηση, και υλοποιήθηκε με επιτυχία από εξειδικευμένους μηχανικους της Infinitum.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης, δήλωσε: «Η Praktiker, ένας από τους μεγαλύτερους retail οργανισμούς με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχει από τη φύση της ένα πολύπλοκο δικτυακό περιβάλλον με επιχειρησιακές ανάγκες που χρειάζονται λεπτομερή σχεδιασμό και παροχή υπηρεσιών υψηλής διαθεσιμότητας. Με τις λύσεις της Aruba που προσφέρθηκαν από την HPE, η μετάβαση σε ένα περιβάλλον τελευταίας τεχνολογίας έγινε εύκολη, αποτελεσματική και η ολοκλήρωση του έργου έγινε στον αρχικά συμφωνημένο χρόνο χωρίς καθυστερήσεις. Οι τεχνολογίες αιχμής που προσφέρθηκαν δημιούργησαν ένα περιβάλλον εργασίας για την επιχείρηση που διευκολύνει τις διαδικασίες πρόσβασης στο δίκτυο, καθώς και την εύκολη διαχείριση και παρακολούθηση του δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Το Βραβείο που λάβαμε στα Impact BITE Awards 2020 αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας και μάς δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να βελτιώνουμε τις διαδικασίες, τις λύσεις και τις υπηρεσίες μας, πιστοί στο όραμά μας να βελτιώνουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν κι εργάζονται».

Σχετικά άρθρα

Σάρωσε η LG στα Greek Hospitality Awards 2020

Giorgos Athanassiadis

Cashback από την Epson

Η HPE επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο 5G με την αυτοματοποιημένη λύση διαχείρισης 5G

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα