19/04/2024
Biztech

Λύσεις ΙοΤ της Intracom στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

H Intracom Telecom σε συνεργασία με την GlobiLED, κατασκευαστή φωτισμού LED, ανέλαβε έργο ενεργειακής απόδοσης για τον Δήμο Παπάγου–Χολαργού, στοχεύοντας στην παροχή λύσεων για έξυπνες πόλεις με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση της αποδοτικότητας και αυτοματοποίησης τόσο του δικτύου οδικού φωτισμού, όσο και των λειτουργιών της πόλης.

 

Επιδιώκοντας τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και τη βελτίωση της ασφάλειας και αισθητικής, ο Δήμος επέλεξε να εκσυγχρονίσει τον οδικό φωτισμό και να εφαρμόσει αρκετές από τις λύσεις IoT της Intracom Telecom. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύμβασης, η Intracom Telecom θα προμηθεύσει τον Δήμο με την πλατφόρμα Smart City & IoT, η οποία θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την αποτελεσματική λειτουργία 4.702 φωτιστικών LED υψηλής τεχνολογίας και ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την παρακολούθηση της συντήρησης  τους. Τα φωτιστικά LED θα παρασχεθούν από την GlobiLED.

Επιπλέον, η Intracom Telecom θα προμηθεύσει σύστημα έξυπνης στάθμευσης, 12 σημεία ελεύθερης πρόσβασης Wi-Fi, καθώς και σύστημα περιοδικής και επεμβατικής συντήρησης μέσω υπολογιστή, το οποίο θα προχωρά σε καταγραφή βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμό και έλεγχο αποκατάστασης, δημιουργία αναφορών, καθώς και στατιστική παρακολούθηση.

 

Όλες αυτές οι ποικίλες και σύνθετες λύσεις έξυπνων πόλεων θα διαχειρίζονται και θα ελέγχονται από την ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης εφαρμογών IoT uiTOP της Intracom Telecom, η οποία δημιουργεί ένα ενιαίο περιβάλλον προηγμένης διαχείρισης και ελέγχου «Έξυπνης Πόλης», σε διάφορους τομείς, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση και ενοποίηση εφαρμογών IoT.

Με την υλοποίηση των παραπάνω ο Δήμος Παπάγου–Χολαργού θα επιτύχει ενεργειακή εξοικονόμηση στον φωτισμό κατά 83,69%, η οποία θα χρηματοδοτήσει συνολικά το έργο μέσω του μοντέλου ESCO, ενώ παράλληλα θα μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα κατά 5.961 τόνους CO2 ετησίως και θα εξοικονομήσει περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη 12ετία.

 

Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, γενικός διευθυντής τομέα υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Ένα πολλά υποσχόμενο και σημαντικό έργο έχει μόλις ξεκινήσει και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μας επέλεξαν για μια τόσο απαιτητική υλοποίηση. Επιδιώκουμε συνεχώς να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε συνδεδεμένες κοινωνίες όπου εφαρμόζονται οι τελευταίες τεχνολογίες IoT. Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πιο έξυπνες εφαρμογές, δηλώνουμε παρόντες προσφέροντας τις κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις μας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και τη διασύνδεση κάθε Δήμου στη χώρα μας, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να προσφέρουμε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία μας ώστε να υποστηρίξουμε την ευημερία των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

H CPI χορηγός στο Security Project

Channel-Manager

Στην 9η θέση η Ελλάδα σε ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων

Giorgos Athanassiadis

Σημαντική πτώση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2022

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα