22.3 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Λιγότερα iPhones, μεγαλύτερες πωλήσεις και κέρδη για την Apple

Μπορεί το τρίμηνο Απριλίου Ιουνίου του τρέχοντος έτους η Apple να πούλησε λιγότερα τηλέφωνα από ό, τι αναμενόταν, αλλά αυτό ουδόλως την εμπόδισε να καταγράψει περισσότερα κέρδη από κάθε πρόβλεψη.

 

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του iPhone 6 και 6 Plus ήταν 47,5 εκατ. μονάδες, χαμηλότερα από τα περίπου 49 εκατομμύρια τηλέφωνα που οι αναλυτές περίμεναν, ωστόσο οι πωλήσεις της Apple ανήλθαν στα $49,6 δις, σημειώνοντας αύξηση κατά 30% από την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 38% σε $10,7 δις, επίσης, πάνω από τις εκτιμήσεις.

 

Το β’ τρίμηνο του 2015 έκρυβε και άλλες εκπλήξεις για την Apple αφού φαίνεται πως η εταιρεία εδραιώθηκε για τα καλά στην κινεζική αγορά, σε σημείο που να αλλάζει η παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον η Κίνα ξεπέρασε σαν αγορά την Ευρώπη για την Apple και υπολείπεται μόνο των ΗΠΑ.

 

Έτσι, η Apple ανέφερε εκ νέου αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας (Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν) με συνολικές πωλήσεις $13,2 δις. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο είναι διπλασίασε τις πωλήσεις της στην εν λόγω περιοχή, όπως ανέφερε ο Tim Cook.

 

Αποκλειστικά στην Κίνα οι πωλήσεις iPhones αυξήθηκαν 87%, ενώ η Apple πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην αγορά των PCs στην περιοχή.

 

To μόνο που δεν ικανοποίησε τους αναλυτές ήταν η άρνηση της Apple – για μια ακόμη φορά – να δώσει στοιχεία για το Apple Watch. Η πορεία πωλήσεων του smartwatch της εταιρείας παραμένει ακόμα μυστήριο, με τις όποιες πληροφορίες να προέρχονται από εταιρείες καταναλωτικών ερευνών.

Σχετικά άρθρα

Η ΕΕΤΤ στη σύνοδο του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών

Kitriniaris

Νέο έργο για την Intrasoft International

Kitriniaris

Tο Cisco Connect Greece ανοίγει τις πύλες του

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα