24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Κοντά στην απόκτηση της hellas online η Vodafone

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της πώλησης της συμμετοχής της Intracom Holdings στην hellas online και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα υπάρξει η ανακοίνωση με αγοραστή τη Vodafone Ελλάδος.

Οι δύο πλευρές έχουν γνωστοποιήσει ότι βρίσκονται σε συζητήσεις αλλά πλέον αποτελεί σχεδόν κοινό μυστικό ότι έχουν πλήρως συμφωνήσει και ουσιαστικά αυτό που μένει είναι οι δικηγόροι να ολοκληρώσουν τη συγγραφή του σχετικού κειμένου.

Υπενθυμίζεται πως η Intracom Holdings έχει το 57,3% της hellas online με τη Vodafone να έχει το 18,5%. Επιπλέον, υπάρχει και ένας τρίτος μέτοχος, η World Equities Investment Holdings, η οποία κατέχει το 15,5%. Η τελευταία εμφανίζεται μεν ως μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ελέγχεται εμμέσως από τον Σωκράτη Κόκκαλη, οπότε πάμε για συμφωνία πακέτο.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως το τίμημα για τις συμμετοχές της Intracom και της World Equities θα ανέρχεται περίπου στα €80 εκατ., ποσό που είναι λίγο πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία τους.

Η πώληση της συμμετοχής στην hellas online θα αποτελέσει τη δεύτερη κίνηση της νέας διοίκησης της Intracom υπό τον Κωνσταντίνο Κόκκαλη μετά την πώληση της Intracom Telecom. Ουσιαστικά, ο όμιλος δείχνει να βρίσκεται σε φάση πλήρους αναδιάρθρωσης και υλοποίησης ενός νέου στρατηγικού πλάνου για τα επόμενα χρόνια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα