18.5 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Κι άλλο mega deal: H AT&T εξαγοράζει την Time Warner

Ο χορός των δισεκατομμυρίων με τις εξαγορές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν λέει να σταματήσει. Το πρόσφατο super mega deal προέρχεται από την AT&T, η οποία θα εξαγοράσει την Time Warner. Το ύψος της εξαγοράς ανέρχεται σε 85,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η AT&T είναι ο μεγαλύτερος πάροχος pay TV, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας και ο τρίτος ISP των ΗΠΑ, ενώ η Time Warner έχει στην ιδιοκτησία της μερικούς από τους πιο γνωστούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας όπως το CNN, την HBO, τη Warner Brothers, τη DC Comics και άλλες.

 

Για ποιο λόγο να επιθυμεί μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών να μπει στο χώρο των media δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε. Αυτή τη στιγμή τόσο οι παραδοσιακές εταιρείες των media όσο και αυτές της τηλεόρασης βάλλονται από τους γίγαντες του Internet, Google, Facebook, Amazon και Netflix, οι οποίες έχουν εξελιχθεί και σε παρόχους τηλεπικοινωνιών, αλλά και σε παρόχους περιεχομένου. Η Google έχει το YouTube, η Amazon προσφέρει video on demand και μάλιστα με δικές της παραγωγές, ενώ το αντίπαλο δέος όλων αυτών είναι η Netflix που κυριαρχεί στο χώρο του video on demand παγκοσμίως και ουσιαστικά έχει αλλάξει την έννοια της τηλεόρασης.

Την ίδια στιγμή, η Google και το Facebook προσφέρουν υπηρεσίες Internet υψηλής ταχύτητας, ασύρματα δίκτυα και η Amazon ελπίζει να κάνει το ίδιο.

Όλοι οι παραπάνω χρησιμοποιούν τα δίκτυα και τις υπηρεσίες των ISPs και των εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, για να μεταδώσουν περιεχόμενό στους καταναλωτές.

 

Έτσι, το τοπίο των υπηρεσιών Internet, media και περιεχομένου, αντί να ξεκαθαρίζει γίνεται ακόμα πιο θολό με παραδοσιακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών να εξελίσσονται σε παρόχους περιεχομένου, άλλα και το ανάποδο.

Το μέλλον στο χώρο της τηλεόρασης είναι το Internet και φαίνεται ότι οι παραδοσιακοί παίκτες βλέπουν την απειλή που έρχεται. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη συγχώνευση Comcast με NBC το 2011 και την πρόσφατη εξαγορά της AOL από τη Verizon και την επερχόμενη εξαγορά του Yahoo από την ίδια.

 

Τέλος, να πούμε ότι η διαδικασία της εξαγοράς (αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μορφή πρότασης, η οποία ωστόσο, έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών) βρίσκεται για την ώρα στα χέρια των ρυθμιστών των ΗΠΑ και κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει πολλούς μήνες και ίσως να μην ολοκληρωθεί ούτε καν μέσα στο 2017.

Σχετικά άρθρα

«Great Place to Work» η Epsilon Net

Giorgos Athanassiadis

H Check Point Software ενισχύει την ασφαλή σύνδεση όσων εργάζονται από απόσταση

Λύρας Πάρης

«Rise with SAP, Athens 2021»: Η νέα εποχή στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα