21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Καταναλωτική η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία

Την απόσταση που χωρίζει τους Έλληνες από την πραγματική χρήση της τεχνολογίας ανέδειξε πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα της Samsung. Έτσι ενώ η πλειονότητα των Ελλήνων καταναλωτών έχουν βάλει στην τσέπη τους κάποια έξυπνη συσκευή και δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις νέες τεχνολογίες, την ίδια στιγμή στη χώρα μας το ποσοστό των καταναλωτών που προσποιούνται ότι ξέρουν τι σημαίνουν οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι αγγίζει το 80%.

 

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη μεταξύ 10.000 Ευρωπαίων πολιτών. Κύριο συμπέρασμα είναι ότι οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου είναι μεν ενθουσιασμένοι από την επέλαση των σύγχρονων τεχνολογιών, παράλληλα όμως οι Ευρωπαίοι δίνουν αγώνα για να συμβαδίσουν με τη γλώσσα της τεχνολογίας, που αλλάζει διαρκώς.

 

Στην περίπτωση της χώρας μας, οι Έλληνες φαίνεται να αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες, με το 58% να αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία πολύ περισσότερο από ότι πριν από δύο χρόνια και το 17% να παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Τα ποσοστά αυτά για την Ευρώπη είναι 52% και 13% αντιστοίχως. Περισσότεροι από τους μισούς στους 10.000 ερωτηθέντες σε όλη την Ευρώπη δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις τελευταίες καινοτομίες, όπως το Cloud ή το Internet of Things, αλλά σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) παραδέχτηκαν ότι δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι όροι αυτοί. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό αγγίζει το 80%.

 

Samsung - Tech Habits 2016 Infographic Landscape

 

Μάλιστα, η συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία, γενικώς, οδήγησε το 31% των Ελλήνων στο να μην χρησιμοποιήσει στην πλήρη δυναμική κάποιου τεχνολογικό προϊόντος, σε σύγκριση με το 23% του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το 39% των Ελλήνων δήλωσε ότι είχε τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο ήταν πιο προηγμένο από ότι χρειάζονταν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 43% των Ευρωπαίων. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 11% των Ευρωπαίων αισθάνεται ότι η τεχνολογία τους έχει αφήσει πίσω.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των Ελλήνων διαθέτει smartphone και το 53% διαθέτει tablet, συμβαδίζοντας με το αντίστοιχο ποσοστό του μέσου όρου της Ευρώπης (83% των Ευρωπαίων διαθέτουν smartphone και 50% διαθέτουν tablet). Επιπλέον, οι δύο πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προσποιούνται για τις γνώσεις τους στην τεχνολογία είναι για να μην φανούν ανόητοι ή αδαείς μπροστά στους συναδέλφους τους (23%) ή στους φίλους τους και τον σύντροφό τους (21%). Η γνώμη του περίγυρου φαίνεται να απασχολεί λιγότερο τους Ευρωπαίους, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 18% και 14%.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

TCP 111 – Κυβερνοασφάλεια για ΜμΕ με επιδότηση έως 90%

Giorgos Athanassiadis

Ολομέτωπη “επίθεση” στην αγορά B2B από τη Samsung Hellas

Kitriniaris

Εμπρός για Fiber to The Home

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα