16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Και η Samsung στην αρένα του cloud

Η Samsung είναι ένας ακόμη τεχνολογικός κολοσσός που θέλει να εκμεταλλευτεί το momentum που έχει αναπτύξει η cloud αγορά. Έτσι, προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής Joyent, ενός σημαντικού στην αγορά των ΗΠΑ αποκτήσει cloud vendor.

 

Η Joyent προσφέρει public και private cloud υπηρεσίες και θα βοηθήσει τη Samsung να αποκτήσει τη δική της cloud πλατφόρμα. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη εξαγορά ως την πιο σημαντική των τελευταίων ετών για τη Samsung.

 

“Εξετάσαμε έναν μεγάλο κατάλογο από αντίστοιχες εταιρείες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Joyent έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τεχνολογία για να πρωταγωνιστήσουμε στην αγορά του cloud”, υποστήριξε ο Injong Rhee, CTO του mobile business της Samsung.

 

Μέχρι σήμερα η κορεατική εταιρεία βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στο Amazon Web Services για τις cloud υπηρεσίες που ήθελε να παρέχει στους πελάτες της. Επίσης, η συγκεκριμένη εξαγορά δείχνει μια μικρή στροφή από τη συνηθισμένη τακτική της Samsung “τα κάνω όλα in house”.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

RSA: Χτίζοντας την κορυφαία ομάδα ασφαλείας ΙΤ

Kitriniaris

Το Φυσικό Αέριο σε εποχή SaaS με τη βοήθεια της Oracle

Νέα Smart-UPS από τη Schneider Electric

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα