20.6 C
Athens
28/03/2024
Biztech

ΙΒΜ: H νέα εποχή του Cognitive Business

H ΙΒΜ Ελλάδος σε συνεργασία με το Hellenic CIO Forum του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing της ΕΕΔΕ, διοργάνωσε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «H νέα Εποχή του Cognitive Business –Digital Reinvention in Action» στο Varoulko Seaside.

 

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία είχε ως αποδέκτες διευθυντικά στελέχη του χώρου του marketing και της Πληροφορικής, ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό σε ότι αφορά αναδυόμενες ψηφιακές τάσεις με την παρουσίαση των νέων γνωσιακών υπολογιστικών τεχνολογιών της ΙΒΜ (Cognitive Technologies) οι οποίες προσδίδουν νέα δυναμική στις επιχειρήσεις για την απόκτηση ανταγωνιστικού  πλεονεκτήματος.

 

Με τη βοήθεια των γνωσιακών τεχνολογιών, οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν να αξιοποιούν νέες δεξιότητες για να μετασχηματίσουν ψηφιακά τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται, καθώς οι εν λόγω τεχνολογίες βοηθούν τα στελέχη επιχειρήσεων και τους εξειδικευμένους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους με βέλτιστο τρόπο και να επιλύουν κρίσιμες προκλήσεις.

 

Σε μια διαφορετική από τα συνηθισμένα εκδήλωση, τα στελέχη των επιχειρήσεων που παρέστησαν είχαν επιπλέον την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις γνωσιακές τεχνολογίες και τη διάσημη πλατφόρμα Watson της ΙΒΜ με ένα εντελώς πρωτότυπο τρόπο. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με τη γαστρονομία, ο καταξιωμένος Chef κ. Λαζάρου, μαγείρεψε ζωντανά συνταγές με ιδιαίτερα υλικά, τις οποίες δημιούργησε με οδηγό την πολύχρονη εμπειρία του και τις προτάσεις που προκύπτουν από τον ΙΒΜ Chef Watson.

 

ibm_watson

 

 

O ΙΒΜ Watson είναι και σεφ

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύστημα ΙΒΜ Watson αντιπροσωπεύει ένα νέο, αναδυόμενο, μοντέλο υπολογιστικής πληροφορικής και μας εισάγει στην νέα εποχή του Cognitive Business σε μια εποχή όπου οι μηχανές αντιλαμβάνονται τον κόσμο ακριβώς όπως οι άνθρωποι μέσω της μάθησης, της κρίσης και της εμπειρίας. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να προσομοιάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Η τέχνη της γαστρονομίας είναι ένα πεδίο στο οποίο επίσης δραστηριοποιείται το σύστημα Watson, γνωστό ως Chef Watson, αναδεικνύοντας επί της ουσίας τις δυνατότητες των γνωσιακών υπολογιστικών συστημάτων. Το Chef Watson έχει τη δυνατότητα να αντλεί πληροφορία από 10.000 συνταγές, 2.000 υλικά, 300 τύπους συνταγών και 140 διατροφικές επιλογές με ταυτόχρονη κατανόηση για τα συστατικά των γεύσεων, τις θεωρίες συνδυασμού των τροφίμων και την ψυχολογία όσον αφορά τις προτιμήσεις των ανθρώπων.

 

ibm_cognitivebusiness_lazarou

Σχετικά άρθρα

Σε τριπλό ταμπλό και η Cyta

Kitriniaris

Σφοδρές αντιδράσεις για το «ψηφιακό τέλος» 2% στα smartphones

Giorgos Athanassiadis

Νέα άνοδος της Xiaomi στη λίστα Fortune Global 500

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα