19.3 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Θα πουλήσει η HPE το τμήμα Enterprise Software;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Fortune, η HPE βρίσκεται σε συζητήσεις με την επενδυτική εταιρεία Thoma Bravo προκειμένου να πουλήσει το τμήμα λογισμικού της (την Enterprise Software), το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να αποφέρει στα ταμεία της εταιρείας το ποσό των 8 με 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις εντάσσονται στη στρατηγική της γενικής διευθύντριας Meg Whitman, για προσήλωση της HPE σε τομείς όπως η δικτύωση, η αποθήκευση, τα data centers και τις σχετικές τεχνολογίες, έπειτα από το διαχωρισμό της από την HP (η οποία να θυμίσουμε ότι ασχολείται με το computing και την εκτύπωση).

Όπως αναφέρει το Fortune, η HPE έχει λάβει ήδη προσφορές για το τμήμα software ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων, ενώ τη διαδικασία διαχειρίζεται η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs. Η Thoma Bravo (η οποία, θα πρέπει να πούμε, κατέχει ήδη αρκετές εταιρείες λογισμικού) έχει κάνει την μεγαλύτερη προσφορά μέχρι στιγμής, ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο μέρη, σε ότι αφορά τις προσδοκίες της HPE και την αποτίμηση του συγκεκριμένου κλάδου της εταιρείας.

 

Προφανώς, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από καμία πλευρά, διότι οι συνομιλίες είναι απόρρητες.

Για να ρίξουμε και μια ματιά στα νούμερα, να πούμε ότι το 2015, το τμήμα software της HPE απέδωσε καθαρά έσοδα της τάξης των $ 3,6 δισ., ενώ το 2014 τα έσοδα ήταν $ 3,9 δισ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα του software της HPE προέρχεται από την εξαγορά της Autonomy το 2011 για το αστρονομικό ποσό των $ 11,7 δισ. και πιο πριν της Mercury Interactive το 2006 προς $ 4,5 δισ.

Σχετικά άρθρα

Τα Ultrabooks δίνουν ώθηση στις πωλήσεις SSD

Kitriniaris

IFA 2012: στο επίκεντρο τα Windows 8

dmallas

Lenovo @ IFA 2022: Νέο, πιο μεγάλο και πιο εξοπλισμένο ThinkPad X1 Fold

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα