19.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η Xerox ηγέτης στην ασφάλεια εγγράφων σύμφωνα με την IDC

Στην πρώτη έκθεση «IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services», η Xerox ανακηρύσσεται ηγέτης στην ασφάλεια των επιχειρήσεων και για το ευρύ φάσμα λύσεων εκτύπωσης και ασφάλειας εγγράφων που προσφέρει.

Η Xerox υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ασφάλειας με κεντρική λογική την πρόληψη των απειλών, αντιμετωπίζοντας δηλαδή τις απειλές που αφορούν στην ασφάλεια, πριν ακόμα γίνουν πρόβλημα. Με τις υπηρεσίες διαχειριζόμενης εκτύπωσης (Managed Print Services) της Xerox οι ρυθμίσεις ασφαλείας είναι εύκολα ορατές, η αποκατάσταση είναι αυτοματοποιημένη και οι πιθανές εισβολές παρακολουθούνται σε συσκευές, έγγραφα και δεδομένα.

 

Η έκθεση της IDC επισημαίνει ότι η Xerox διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για την εκτύπωση και την ασφάλεια εγγράφων με τη μορφή εργαλείων, μεθοδολογιών και υπηρεσιών που έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη που συνδέεται με την ΙΤ στρατηγική ενός πελάτη. Η μεθοδολογία της Xerox για τη διασφάλιση του περιβάλλοντος εκτύπωσης και των εγγράφων, βασίζεται σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση, η οποία αναπτύσσεται από το επίπεδο της συσκευής, μέχρι τις εφαρμογές του πελάτη και την υποδομή των πληροφορικών του συστημάτων.

 

Νωρίτερα φέτος, η Xerox προχώρησε στο μεγαλύτερο λανσάρισμα προϊόντων στην ιστορία της, παρουσιάζοντας 29 νέους εκτυπωτές και συσκευές πολλαπλών λειτουργιών με ενσωματωμένη την τεχνολογία ConnectKey. Το νέο φάσμα λειτουργιών όχι μόνο μετατρέπει τις παραδοσιακές συσκευές εκτύπωσης σε έξυπνους «βοηθούς εργασίας», αλλά προσθέτει και χαρακτηριστικά ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων.

 

Σύμφωνα με την έκθεση IDC MarketScape, «η Xerox προσφέρει ένα από τα ευρύτερα προγράμματα MPS της βιομηχανίας και μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε ασφαλείς λύσεις εκτύπωσης και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών – ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας ή τον κλάδο στον οποίο αυτή δραστηριοποιείται».

 

Εστιάζοντας σε συσκευές, δεδομένα και έγγραφα

 

Οι αστοχίες σε θέματα ασφαλείας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε μια επιχείρηση, ανεξάρτητα από το αν η παραβίαση έγινε μέσα από μια συσκευή ή αν προέρχεται από σφάλμα υπαλλήλου ή από hacker. Οι λύσεις MPS της Xerox επικεντρώνονται στην παρακολούθηση του οικοσυστήματος μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων συσκευών, δεδομένων και εγγράφων:

 

Ασφαλείς συσκευές: Οι συσκευές Xerox έχουν ενσωματωμένο λογισμικό από τη McAfee για την αποφυγή κατεστραμμένων αρχείων και κακόβουλων επιθέσεων. Η Xerox χρησιμοποιεί μια προσέγγιση πολλαπλών επιπέδων για την πρόληψη, ανίχνευση, προστασία και αναφορά απειλών κατά της ασφάλειας των συσκευών.

 

Ασφαλή έγγραφα: Η Xerox προσφέρει διαχείριση ασφαλούς εκτύπωσης που πιστοποιεί τους χρήστες με κωδικούς PIN πριν την εκτύπωση, έτσι ώστε τα έγγραφα να μην παραμένουν χωρίς επιτήρηση σε μια συσκευή. Παράλληλα,  η ασφαλής εκτύπωση μέσω κινητού τηλεφώνου επιτρέπει στο εργατικό δυναμικό που βρίσκεται εν κινήσει να εκτυπώνει με ασφάλεια από οποιαδήποτε μέρος.

 

Ασφαλή δεδομένα: Όλες οι πληροφορίες που ταξιδεύουν προς και από μια συσκευή προστατεύονται με κρυπτογράφηση, ενώ έγγραφα με υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας μπορούν να επισημανθούν με μικροκείμενο, υδατογράφημα ή κώδικες QR. Η υπηρεσία User Analytics της Xerox προσθέτει επίσης ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, επιτρέποντας στους πελάτες να δουν ποιος εκτυπώνει, πότε και τι εκτυπώνει για να αποτρέψει την κακή χρήση στο εσωτερικό ενός οργανισμού.

Σχετικά άρθρα

Η Forel επέλεξε την ισχυρή λύση ERP της SoftOne

Giorgos Athanassiadis

SOHO printing και τηλεργασία

Giorgos Athanassiadis

Διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το Corallia

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα