18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Uni Systems επικεφαλής του έργου DIGIT-XM της ΕΕ

Στην κοινοπραξία XtraMile, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες Uni Systems (επικεφαλής), Sogeti Luxembourg (μέλος) και Trasys International (μέλος), κατακύρωσε, ως πρώτο στην κατάταξη ανάδοχο, η γενική διεύθυνση πληροφορικής (Directorate-General for Informatics -DG-DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη σύμβαση-πλαίσιο Digit-XM DI/07730.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά σε ενιαία διαδικασία που καλύπτει μέσω παροχής υπηρεσιών από εξωτερικούς φορείς τόσο συμβουλευτικές υπηρεσίες, όσο και υπηρεσίες ανάπτυξης, υλοποίησης, μελετών και υποστήριξης συστημάτων.

 

Η διαδικασία αφορά σε όλους τους τύπους των πληροφοριακών συστημάτων, από συσκευές και υφιστάμενες εφαρμογές, μέχρι λογισμικό ανοικτού κώδικα σε όλους τους δικαιούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης και σε 79 Οργανισμούς της Ε.Ε. σε περισσότερα από 15 κράτη-μέλη της Ένωσης.

Μεταξύ των υπηρεσιών που πρόκειται να παρασχεθούν περιλαμβάνονται ανάλυση, σχεδιασμός, ανάπτυξη, υλοποίηση και υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων και των χρηστών, εκπαίδευση, τεκμηρίωση και διαχείριση των συστημάτων επ’ωφελεία των δικαιούχων των έργων.

 

Η διάρκεια της σύμβασης-πλαίσιο είναι 48 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός εκτιμάται στα 208.000.000€.

 

Ο Γιάννης Λουμάκης, διευθύνων σύμβουλος της Uni Systems σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εξαιρετικά υπερήφανοι για την ανάθεση ενός πολυσχιδούς και πολυσύνθετου έργου από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πρόκειται να εξυπηρετήσει σημαντικό αριθμό θεσμικών Οργανισμών της Ε.Ε. σε περισσότερα από 15 κράτη-μέλη. Η συμμετοχή μας στο ψηφιακό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πηγή έμπνευσης για εμάς».

Σχετικά άρθρα

Η Lenovo απογειώνει τη δημιουργικότητα στη CES 2024 με λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης

Giorgos Athanassiadis

Siemens: Εγκαταλείπει την κοινοπραξία ΝSN;

Kitriniaris

Πρώτη θέση για το SAP Startup Focus

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα