20.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Η TP-Link επεκτείνεται στο smart home

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας IFA 2017 που θα πραγματοποιηθεί από 1-6 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, η TP-Link παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων που περιλαμβάνουν router, κάμερες, έξυπνες πρίζες και Wi-Fi LED λαμπτήρες.

Μαζί με τα νέα προϊόντα τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή αγορά από το χειμώνα του 2017, η TP-Link θα παρουσιάσει τις νέες της καινοτομίες, τόσο στον τομέα των smartphones, όσο και στις τεχνολογίες οικιακής δικτύωσης.

 

Οικιακός αυτοματισμός και IoT

 

Τα προϊόντα της TP-Link στο χώρο του smart home, περιλαμβάνουν έξυπνες πρίζες Wi-Fi, smart switch, έξυπνους λαμπτήρες Wi-Fi και range extender. Όλα τα παραπάνω, αλλά και τα επερχόμενα προϊόντα εγκαθίστανται και διαχειρίζονται πανεύκολα μέσω του smartphone και πιο συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής Kasa που διατίθεται για Android και iOS, ενώ κεντρική μονάδα ελέγχου αποτελεί το ειδικό smart home router που παρουσίασε η εταιρεία.

 

Ένα «έξυπνο» all-in-one router

 

Ενώ όπως προαναφέραμε, η διαχείριση των έξυπνων συσκευών μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μέσω smartphone, όλες επικοινωνούν μέσω Wi-Fi με το router για να σας δώσουν πρόσβαση σε αυτές, αλλά και για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν δεδομένα. Το έξυπνο router της TP-Link υποστηρίζει το πρωτόκολλο επικοινωνίας AC με ταχύτητα έως και 1900mbps, ενώ διαθέτει και οθόνη αφής. Είναι σε θέση να διαχειρίζεται όλες τις συσκευές smart home της TP-Link (και όχι μόνο), υποστηρίζοντας πρωτόκολλα επικοινωνίας Wi-Fi, ZigBee και Z-Wave, μέσω smartphone, tablet ή με την εύκολη στη χρήση οθόνη αφής του router.

 

 

Οι έξυπνες συσκευές της TP-Link

 

Το SR20 παρέχει ένα γρήγορο και σταθερό οικιακό δίκτυο, ενώ παράλληλα με τη χρήση των συσκευών smart home της TP-Link μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει αυτόματα τα φώτα όταν κάποιος έρχεται στο σπίτι, ή να ρυθμίζεται ο θερμοστάτης στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Η IP κάμερα KC 120 παρέχει την δυνατότητα παρακολούθησης ενός χώρου σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής Kasa. Η συσκευή ενημερώνει το χρήστη μέσω e-mail ή ειδοποιήσεων, όταν αντιληφθεί κίνηση και ήχο στον χώρο μέσω του αισθητήρα που διαθέτει. Ο αισθητήρας CS100 παρακολουθεί και ειδοποιεί, όταν κάποιο παράθυρο ή πόρτα ανοίγει, καθώς και όταν προσπαθούν να τα παραβιάσουν, ενώ ο ανιχνευτής MS100 αντιλαμβάνεται κίνηση και φως στον χώρο. Τα δύο προηγούμενα προϊόντα υποστηρίζουν το καθιερωμένο στο χώρο του smart home, πρωτόκολλο επικοινωνίας ZigBee.

 

Η σειρά έξυπνων λαμπτήρων Smart Wi-Fi LED Bulbs της TP-Link αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του οικιακού φωτισμού ενός χώρου. Όλα τα μοντέλα εγκαθίστανται πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε χώρο, διαθέτουν λειτουργία προγραμματισμού On/Off και είναι συμβατά με το Amazon Alexa και το Google Assistant.

 

 

Έξυπνες πρίζες υπάρχουν πολλές. Σαν και αυτή της TP-Link όμως ελάχιστες. Συγκεκριμένα, τα Smart Plug RE270K και RE370K είναι και έξυπνες πρίζες για να επιτρέπουν τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας της ηλεκτρικής συσκευής που θα συνδεθεί επάνω τους, ενώ παράλληλα είναι και range extender επεκτείνοντας την κάλυψη του ασύρματου δικτύου με ταχύτητες 867Mbps στα 5GHz και 300Mbps στα 2,4GHz.

Σχετικά άρθρα

Επιτάχυνση των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες ασφαλείας προτείνει η RSA

Kitriniaris

Η Salesforce ανακοινώνει το Einstein GPT, την πρώτη AI για CRM

Giorgos Athanassiadis

H AMD στρέφεται στο Android και το Chrome OS

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα