13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η TP-Link ανακοίνωσε το πρώτο Wi-Fi 6 Gig+ router

H TP-Link ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του πρώτου AX3000 Wi-Fi 6 router, το Archer AX50. Στοχεύοντας στους οικιακούς χρήστες και εξοπλισμένο με το Intel Home Wi-Fi chipset, το Archer AX50 προσφέρει κορυφαία ποιότητα και εμπειρία Wi-Fi 6 Gig+ σε προσιτή τιμή.

Το Wi-Fi 6 (802.11 AX) αναμένεται να είναι το σημαντικότερο άλμα στην τεχνολογία Wi-Fi, που αναπτύχθηκε ως απάντηση στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της οικιακής ασύρματης δικτύωσης.

 

«Η Intel ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το νέο πρότυπο Wi-Fi 6 στους οικιακούς υπολογιστές. Ενσωματωμένο με την τεχνολογία Wi-Fi 6 της Intel, το Archer AX50 μπορεί να εγγυηθεί τις ταχύτητες Gig+ στα νέα PCs που ενσωματώνουν την τεχνολογία δικτύωσης Intel Wi-Fi 6 Gig+», ανέφερε ο ο Pingji Li, VP & GM, TP-Link Networking BU.

 

«Με την εισαγωγή της έκτης γενιάς, το Wi-Fi έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδό του την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο Doron Tal, general manager, Intel’s Wireless Infrastructure Group. «Με το Wi-Fi 6 Gig+, η Intel παρέχει κορυφαία Wi-Fi 6 συνδεσιμότητα και καλύτερη απόδοση. Οι νέες συσκευές που υποστηρίζουν το Wi-Fi 6 Gig+ όπως το TP-Link Archer AX50 θα δώσουν τη δυνατότητα στους οικιακούς χρήστες να βιώσουν την πραγματική δυναμική του νέου προτύπου ασύρματης δικτύωσης».

 

 

Αξιοποιώντας την τεχνολογία HT160, το Archer AX50 επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες Gig+ έως 3 Gbps – 2,402 Mbps στη ζώνη των 5 GHz συν 574 Mbps στη ζώνη 2,4 GHz. Με τις ταχύτητες αυτές ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει απρόσκοπτο gaming και 4K UHD video streaming, ενώ οι τέσσερις εξωτερικές κεραίες υψηλής απόδοσης και η τεχνολογία Beamforming συνδυάζονται για να παρέχουν ισχυρό, αξιόπιστο Wi-Fi σε όλο το σπίτι.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ταχύτητα δεν αποτελεί και το μοναδικό όφελος του νέου router. Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το OFDMA ενεργοποιούν ταχύτερους χρόνους απόκρισης, ακόμα και όταν συνδέονται πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Ακόμα χάρη στο HomeCare το οικιακό δίκτυο είναι προστατευμένη από ιούς και απειλές.

Τέλος, το TP-Link Archer AX50 είναι συμβατό με την τεχνολογία Alexa της Amazon και μπορεί να ελεγχθεί με φωνητικές εντολές.

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο

Giorgos Athanassiadis

Xerox: ολοκλήρωσε έργο στον ΗΔΙΚΑ

dmallas

ACE ERP: Αναβάθμιση σύμφωνα με τον νέο ΚΦΑΣ για τις ηλεκτρονικές τιμολογήσεις

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα