23 C
Athens
16/04/2024
Biztech

Η TeamViewer ιδρύει κέντρο R&D στα Ιωάννινα

Η γερμανική εταιρεία τεχνολογίας TeamViewer, πασίγνωστη για την ομώνυμη πλατφόρμα «remote desktop» εγκαινίασε ένα νέο Hub έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων. Το νέο κέντρο ενισχύει τον στόχο της TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

 

Το Hub της TeamViewer στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο. Οι ομάδες αυτές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση μεγαλύτερης καινοτομίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο  προϊόντων του οργανισμού

Με τα Ιωάννινα, ως πόλη που φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστημιακά τμήματα και αποφοίτους στον τομέα της πληροφορικής, η TeamViewer θα  να λειτουργεί ως πόλος έλξης ταλαντούχων μηχανικών που θα σταδιοδρομήσουν στην εταιρεία. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 17 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να φτάσει τους 200 μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

 

Σύμφωνα με τον Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα:  «Η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς».

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νικος Παπαθανάσης που παρευρέθηκε στα εγκαίνια ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα η οποία γυρίζει σελίδα. Το συγκεκριμένο και κάθε παρόμοιο εγχείρημα όχι μόνο θα δώσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, αλλά θα αποτελέσει και το έναυσμα για να επιστρέψουν οι νέοι και οι νέες πίσω στην πατρίδα τους. O Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κος Θανάσης Κυριαζής, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό τόνισε τη σημαντικότητα που δίνει η κυβέρνηση για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Επίσης δήλωσε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των Πσνεπιστημίων με τις επιχειρήσεις για τέτοιου είδους ενέργειες. Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κος Αλμπάνης, Κοσμήτορες, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας, του Επιμελητηρίου και της τοπικής κοινωνίας.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι λύσεις της TeamViewer για απομακρυσμένη σύνδεση και έλεγχο έχουν εγκατασταθεί σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο με 45 εκατομμύρια εξ αυτών να βρίσκονται ταυτόχρονα online ανά πάσα στιγμή. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 στο Goppingen στη Γερμανία και απασχολεί πάνω από 800 άτομα σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη έργο για την Data Communication

Kitriniaris

H Schneider Electric στην 4η θέση της λίστας «Supply Chain Award Top 25» της Gartner

Giorgos Athanassiadis

E-payment: Ευάλωτες οι τερματικές συσκευές των πελατών

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα