22.9 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Η Space Hellas επενδύει στη Web-IQ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της επένδυσης της Space Hellas στην εταιρεία Web-IQ B.V. με έδρα στην Ολλανδία. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσει η Web-IQ δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να έχουν έγκαιρη ενημέρωση για τους κινδύνους που τις απειλούν, μέσω της ευφυούς ανίχνευσης και ανάλυσης ρίσκου, απάτης και εγκληματικών δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο και το Darknet, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Voyager.

 

Τα κεφάλαια που επενδύονται στην Web-IQ της δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξει έγκαιρα νέες εκδόσεις με στόχο η πλατφόρμα Voyager να ενσωματώνει μια σειρά τεχνολογιών AI για την επεξεργασία και ανάλυση περιεχομένου, ενώ είναι ήδη διαθέσιμη στο Microsoft Azure Cloud και θα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους Global Cloud Solution Providers. Αυτό θα δώσει μεσομακροπρόθεσμα τη δυνατότητα για παγκόσμια και πιο αυτοματοποιημένη διάθεση των υπηρεσιών της Web-IQ σε χρηματοικονομικούς οργανισμούς (όπως τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες), έξυπνες πόλεις (με την προσθήκη πληροφοριών για την ασφάλεια και τα ρίσκα στις ψηφιακές υποδομές των πόλεων), αλλά και σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, μεταφορών, δικτύων κ.λπ.

 

Οι πελάτες των υπηρεσιών της Web-IQ θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ευχερέστερα προκλήσεις, όπως το KYC (Know Υour Customer), AML (Anti-Money Laundering), να ανιχνεύσουν την ασφαλιστική απάτη (Insurance fraud), αλλά και να παρακολουθούν καθημερινά τα επίπεδα ρίσκου που διατρέχουν, μέσω της νέας οικογένειας προϊόντων με τίτλο ORM (Online Risk Monitoring) της εταιρείας.

 

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης επένδυσης, το ποσοστό συμμετοχής της Space Hellas διαμορφώνεται από 17,21% σε 32,8% έναντι € 1,1 εκ., μέσω ισόποσης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Web-IQ B.V., ενώ στο ίδιο πλαίσιο η Web-IQ B.V. αποπλήρωσε ολοσχερώς δάνειο ποσού € 300 χιλ. που της είχε χορηγήσει η Space Hellas.

Σχετικά άρθρα

Επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα με δημιουργία 550 θέσεων εργασίας

Kitriniaris

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη SingularLogic

Channel-Manager

Συμμετοχή της Digimark στο East Med Yacht Show

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα