21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Η SingularLogic εξοπλίζει σχολικές μονάδες

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανέθεσε, μετά από διαγωνισμό, στη SingularLogic, δύο έργα για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού €958.020, πλέον ΦΠΑ.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

O στόχος των δύο έργων είναι η ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική πράξη, η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, με σκοπό την ένταξη και εξοικείωσή τους στο συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

 

Αναλυτικότερα, τα έργα αφορούν στον εξοπλισμό των 211 σχολικών νησιωτικών μονάδων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει, 1.300 συστήματα (workstations, PCs, οθόνες και laptops της Dell), 391 προβολικά και διαδραστικά συστήματα της Epson, εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και περιφερειακά μηχανήματα (εκτυπωτικά πολυμηχανήματα, κάμερες, access points, routers κ.λπ.).

Ο εξοπλισμός θα έχει προεγκατεστημένο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και διδακτικό υλικό μέσα από τις κοινότητες χρηστών των ανοικτών τεχνολογιών, αλλά και από δράσεις υποστήριξης και επιμόρφωσης πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του εξοπλισμού, που σχεδιάστηκαν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Τα έργα θα υλοποιηθούν και θα υποστηριχθούν από τη SingularLogic σε συνεργασία με το δίκτυο συνεργατών της, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας με τη βοήθεια της Space Hellas

Giorgos Athanassiadis

Το Ultrawide dual monitor της LG αλλάζει τα δεδομένα στο multitasking

Giorgos Athanassiadis

Samsung Galaxy Note 10+: Στην κορυφή των smartphones

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα