19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Η SAP εξοπλίζει τις τράπεζες του αύριο

Η SAP παρουσίασε την τελευταία έκδοση του SAP Omnichannel Banking, μίας λύσης ψηφιακής τραπεζικής η οποία απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης mobile και online εφαρμογών για τους τομείς της τραπεζικής καταναλωτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εταιρικών πελατών μέσα από μία ενιαία πλατφόρμα δομημένη με ανοιχτή αρχιτεκτονική. Με περισσότερες από 500 διαθέσιμες μικρο-υπηρεσίες, η νέα λύση ψηφιακής τραπεζικής βοηθά τις τράπεζες να δημιουργήσουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές που ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών τους, προσφέροντας μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία χρήστη.

 

Το SAP Omnichannel Banking συμπληρώνει τις ήδη διαθέσιμες λύσεις του SAP Hybris, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο προϊόν για τις τράπεζες που θέλουν να διαχειρίζονται όλες τις πτυχές της επικοινωνίας τους με τους πελάτης. Η ενοποίηση του interface προγραμματισμού εφαρμογών (Application Programming Interface – API) σε αυτά τα στοιχεία, παρέχει στους πελάτες απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης σε όλα τα σημεία επαφής με το σύστημα. Μαζί, το SAP Omnichannel Banking και το χαρτοφυλάκιο λύσεων SAP Hybris δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να αναπτύξουν ψηφιακές διαδικασίες πωλήσεων και άλλων υπηρεσιών, δημιουργώντας εξατομικευμένα περιβάλλοντα αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σε όλα τα κανάλια και βοηθώντας τις έτσι να έχουν μία σφαιρική εικόνα για τους πελάτες τους.

 

Η modular αρχιτεκτονική του SAP Omnichannel Banking βοηθά τις τράπεζες να λανσάρουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες σταδιακά, χωρίς να διακόπτουν τις υφιστάμενες λειτουργίες τους. Η λύση μπορεί να εφαρμοστεί είτε στην ήδη υπάρχουσα υποδομή μίας τράπεζας, είτε στο cloud, καλύπτοντας την ανάγκη για γρηγορότερη εφαρμογή της στην αγορά αλλά και την ανάγκη μεγαλύτερης συχνότητας ενημερώσεων. Παρέχοντας μία εκτεταμένη «βιβλιοθήκη» εφαρμογών που κάνουν την εξατομίκευση πιο γρήγορη και υπηρεσίες που επιτρέπουν τη ρύθμιση περισσότερων από 200 χαρακτηριστικών, αυτή η λύση μπορεί να μειώσει σημαντικά τους αναγκαίους πόρους που χρειάζονται για την ανάπτυξη εξειδικευμένων επεκτάσεων στον τραπεζικό κλάδο. Επίσης, το SAP Omnichannel Banking παρέχει εργαλεία αιχμής σε μορφή Eclipse plug-ins, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (Integrated Development Environment – IDE) για την ανάπτυξη μικρο-υπηρεσιών. Αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα στο χώρο της δημιουργίας εφαρμογών και επιτρέπει στο συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα συνεργατών και FinTech εταιριών να εμπλουτίζουν περαιτέρω τη συγκεκριμένη λύση της SAP.

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν διπλάσιος τζίρος για την MLS στο 9μηνο

Channel-Manager

To Samsung Galaxy S4 Mini προ των πυλών

Kitriniaris

Έξυπνο λογισμικό για τους βιντεοπροβολείς της Epson

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα