22.9 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Η Samsung βάζει IoT σε όλες τις συσκευές της

Στο πλαίσιο της CES 2018, η Samsung Electronics παρουσίασε τη στρατηγική της για το Internet of Things. Όπως ανέφερε στη σχετική συνέντευξη τύπου, ο στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2020, όλες οι συσκευές της να είναι IoT ready.

 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Hyunsuk (HS) Kim, president, head της Samsung Consumer Electronics και της Samsung Research, η εταιρεία πιστεύει ότι το IoT θα πρέπει να είναι τόσο εύκολο όσο το άνοιγμα ενός διακόπτη. Το σημερινό διασπασμένο και πολύπλοκο οικοσύστημα IoT αποτελεί εμπόδιο για την υιοθέτησή του και η φιλοσοφία της Samsung για το IoT είναι βασισμένη στην ανοικτή καινοτομία, καθιστώντας την πιο προσιτή σε περισσότερους ανθρώπους και επιτρέποντάς τους να έχουν προσωποποιημένες εμπειρίες.

 

Ανοιχτή πλατφόρμα IoT και νέες συσκευές

Χάρη σε μία μεγάλη γκάμα συσκευών, που περιλαμβάνει τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές και smartphones, καθώς και την συνδεσιμότητα 5G, η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει ένα ανοικτό οικοσύστημα ΙοΤ μέσω της εφαρμογής SmartThings.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Samsung συνεργάζεται με εταιρείες και οργανισμούς, όπως τον μεγαλύτερο οργανισμό πιστοποίησης στον κλάδο IoT, Open Connectivity Foundation (OCF), προκειμένου να θεσπίσει κοινά πρότυπα. Ήδη το chip ARTIK της Samsung, το κλιματιστικό, καθώς και το ψυγείο Family Hub έχουν πιστοποιηθεί από τον οργανισμό ως προς τα κριτήρια δια-λειτουργικότητας που απαιτούνται για το IoT.

 

Την άνοιξη του 2018, η Samsung θα ενώσει τις IoT εφαρμογές της, όπως το Samsung Connect, το Smart Home, το Smart View  στην εφαρμογή SmartThings, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να συνδέουν και να ελέγχουν οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητες SmartThings απευθείας από το τηλέφωνο, την τηλεόραση ή το αυτοκίνητό τους. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνδέσει το Harman Ignite με το SmartThings Cloud, μεταφέροντας την εμπειρία του IoT πέρα από το έξυπνο σπίτι στο αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές θα μπορούν να διαχειρίζονται το συνδεδεμένο σπίτι τους από το αυτοκίνητο και το αντίστροφο.

 

Επιπροσθέτως, το 2018 επιλεγμένες Smart TV της Samsung και τα νέα ψυγεία Family Hub θα αποκτήσουν φωνητικό έλεγχο μέσω της πλατφόρμα Bixby για να διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες. Με τις συσκευές και τις υπηρεσίες να συνεργάζονται και να εμπλουτίζονται με νοημοσύνη, οι δραστηριότητες στο σπίτι γίνονται ευκολότερες.

 

Διασύνδεση με ασφάλεια

Όλες οι παραπάνω συσκευές θα προστατεύονται από την τεχνολογία Samsung Knox η οποία θα ενσωματωθεί στις συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων και της έξυπνης ψηφιακής σήμανσης, των νέων προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και των έξυπνων οικιακών συσκευών. Η τεχνολογία Knox περιλαμβάνει ένα σύστημα ασφαλείας hardware και ενημερώσεις firmware για να διασφαλιστεί η προστασία των συσκευών.

Σχετικά άρθρα

Online σεμινάρια από την Schneider Electric για συνεργάτες

Giorgos Athanassiadis

Το Soft1 Cloud ERP στην Κλιματεχνική

Νέες ευκαιρίες κερδοφορίας με το νέο πρόγραμμα συνεργατών RISE της Dell Technologies

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα