17.1 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Η Oktabit γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας

Τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά γιορτάζει φέτος η Oktabit. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 1992 από την Αθήνα, δραστηριοποιούμενη αρχικά στη διανομή σκληρών δίσκων, για να φθάσει το 2017 να συνεργάζεται με τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, γενικός διευθυντής της Oktabit και συνιδρυτής της εταιρείας έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός των άλλων, μας θύμισε τις εποχές των μεγάλων εκθέσεων πληροφορικής της Ελλάδας (βλ. Infosystem) με τα περίπτερα-υπερπαραγωγές όπου ο κόσμος συνέρρεε κατά χιλιάδες για να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι – σε μια εποχή χωρίς Internet – για ό,τι καινούριο κυκλοφορούσε στην αγορά. Ήταν η «χρυσή εποχή» της πληροφορικής στην Ελλάδα με τις εταιρείες διανομής κυριολεκτικά να μην προλαβαίνουν τις παραγγελίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, τα ιδιόκτητα φορτηγά της Oktabit βρίσκονταν συνεχώς στο δρόμο και πολλές φορές έκαναν περισσότερες από μία διαδρομές την ημέρα.

 

 

«Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της 25ετίας επικεντρωθήκαμε στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους συνεργάτες μας και στη διατήρηση μίας υγιούς οικονομικής βάσης. Αυτοί είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους σκοπεύουμε να κινηθούμε και τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο ενισχύουμε τον κατάλογο των συνεργασιών μας και έχουμε καταφέρει να επεκταθούμε σε τόσες πολλές προϊοντικές κατηγορίες. Μελλοντικός μας στόχος να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες λύσεις που άπτονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό με την επιχειρηματική συνδρομή και την επόμενης γενιάς που θα ενισχύσει τις υπηρεσίες μας», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

 

Η Oktabit διανέμει σήμερα τα προϊόντα περισσότερων από 50 κατασκευαστών που καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα της αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών. Μάλιστα, για αρκετές από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Oktabit αποτελεί τον μοναδικό διανομέα τους στην ελληνική αγορά, ενώ όπως είναι γνωστό η εταιρεία διαθέτει στην αγορά τη σειρά υπολογιστών tablets και notebooks με την εμπορική ονομασία Vero.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή, υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια δοκιμών και επισκευών.

Η εταιρεία διατηρεί από το 1997 υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου καλύπτει τις ανάγκες των συνεργατών της στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το 2016 εγκαινίασε επίσης το πρώτο Dell Exclusive Store, στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

 

Η Oktabit απασχολεί σήμερα 90 περίπου εργαζόμενους και έκλεισε το 2016 με κύκλο εργασιών 48,7 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να ανέρχονται στα 1,97 εκατ. ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, το 2017 θα κλείσει με περαιτέρω θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Σχετικά άρθρα

Κωτσόβολος: σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς

Ψηφιακή εμπειρία στην Αρχαία Ολυμπία από τη Microsoft και το Υπουργείο Πολιτισμού

Giorgos Athanassiadis

Η ανάγκη του print security πιο επιτακτική από ποτέ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα