25.2 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Η Microsoft για το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Η Microsoft Ελλάς, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Πρόκληση ή Ευκαιρία;» στις 22 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα σχετικά με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το Μάιο του 2018. Ο Κανονισμός αυτός δημιουργεί νέες υποχρεώσεις για όσους συλλέγουν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα εντός της Ε.Ε., ενώ παράλληλα επιδιώκει να ενισχύσει την ασφάλεια και την προστασία τους, όταν αυτό συμβαίνει.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, όπως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, μέλη της νομικής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι διευθύνσεων νομικών υπηρεσιών και πληροφορικής, τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων οργανισμών.

 

Στο πρώτο σκέλος της εκδήλωσης, βασικό σημείο συζήτησης ήταν το κατά πόσο ο ΓΚΠΔ θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της σύγχρονης εποχής. Εν αναμονή περαιτέρω κατευθύνσεων από τις Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των κρατών-μελών, ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που συζητήθηκε ήταν τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας για να προετοιμαστούν, ενόψει της εφαρμογής του Κανονισμού σε περίπου ένα χρόνο. Κύριος ομιλητής, ήταν ο Ralf Sauer, αναπληρωτής προϊστάμενος της μονάδας προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε στο τμήμα του κανονισμού που αφορά στην ανταλλαγή και προστασία των προσωπικών δεδομένων σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

 

GDPR_1

 

 

Όπως δήλωσε η Αντιγόνη Παπανικολάου, διευθύντρια νομικών και εταιρικών υποθέσεων της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, ένας από τους βασικούς στόχους του κανονισμού είναι να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ατόμων όταν έρχονται σε επαφή με καινοτόμες τεχνολογίες, αναφορικά με το ότι τα δεδομένα τους θα είναι προστατευμένα, π.χ. καθιερώνοντας το δικαίωμα στη λήθη ή εξασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση των ατόμων στα προσωπικά τους δεδομένα και την ελευθερία να τα μεταφέρουν από έναν πάροχο υπηρεσιών σ’ έναν άλλον.

Σχετικά άρθρα

Η Epson παρουσιάζει τρεις νέους βιντεοπροβολείς PRO-UHD

Ενίσχυση μεγεθών στο α’ εξάμηνο για την Profile

Kitriniaris

Ιστορικό ρεκόρ η αγορά των smartphones στην περιοχή ΕΜΕΑ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα