17.1 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η Microsoft για πρώτη φορά στη ΔΕΘ: Γεύση από το μέλλον

Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Microsoft μαζί με ακόμα 51 αμερικανικές εταιρείες θα πλαισιώσουν το US Pavilion (Περίπτερο 13) με την παρουσία τους. Παράλληλα, μία σειρά από εκδηλώσεις και σεμινάρια θα αναδείξουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της χώρας. Η συμμετοχή της Microsoft για πρώτη φορά στη ΔΕΘ θα έχει κεντρικό θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργούνται.

Παρουσίαση νέων τεχνολογιών, case studies, ανοιχτές συζητήσεις και σεμινάρια για την τεχνητή νοημοσύνη και τις προκλήσεις που φέρνει, αλλά και μια σημαντική ανακοίνωση για τις ψηφιακές δεξιότητες και τους νέους της Βορείου Ελλάδας συνθέτουν την παρουσία της Microsoft στο US Pavilion της ΔΕΘ.

 

Μicrosoft Booth:  Ένα ταξίδι στο μέλλον

Στο περίπτερο της Microsoft οι επισκέπτες θα ζήσουν την εμπειρία ενός ταξιδιού στο Διάστημα με τη βοήθεια των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Microsoft Hololens. Επιπλέον, το Surface Hub θα εξομοιώνει ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι συνεργάζονται άψογα παρ’ όλο που ο καθένας θα βρίσκεται σ διαφορετικό σημείο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα θα παρουσιαστούν στο περίπτερο της Microsoft: Λύσεις που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων, να διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και να συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους.

 

Εκδηλώσεις και σεμινάρια

Το ταξίδι στο μέλλον συνεχίζεται με μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις case studies, από ειδικούς της Microsoft, αλλά και τις εταιρείες-συνεργάτες της δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα περισσότερα, να ρωτήσουν, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η Microsoft θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη Microsoft, σχετική με τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ενώ θα ανακοινώσει και μια σημαντική συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα προωθήσουν τεχνολογίες στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, blockchain, Internet of Things, πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, η Microsoft Hellas θα βραβεύσει την ελληνική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή icry2talk κατέκτησε τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Imagine Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία.

 

Επιπλέον, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση θα διαπραγματευτεί τη σχέση του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) με τις νέες τεχνολογίες, τους περιορισμούς, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Σχετικά άρθρα

100 Gbps στο δίκτυο κορμού της hellas online

dmallas

H SAP υποστηρικτής του LDA Appathon

Channel-Manager

Ικανοποιητική η ελληνική παρουσία στo MWC

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα