18.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Η Lenovo δυναμικά στο χώρο του mixed reality

Η Lenovo ανακοίνωσε πέντε νέες έξυπνες συσκευές που αναδεικνύουν τη δύναμη και τις δυνατότητες της τεχνολογίας του σήμερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, απελευθερώνοντας προηγμένα χαρακτηριστικά και αναπτύσσοντας την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα.

 

Το Mirage AR headset, το Explorer Mixed Reality headset, το smartphone Moto X, το Tab 4 Home Assistant και το Yoga 920 convertible με τα special edition μοντέλα τους προσφέρουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν την νέα τεχνολογία, ενώ αψηφούν τα συμβατικά, παραδοσιακά όρια στις κατηγορίες των προϊόντων.

Επιπλέον, το νέο 12ιντσο Yoga 720 convertible, το Miix 520 Windows detachable και το monitor ThinkVision P27u επεκτείνουν τα προϊόντα της κατηγορίας PC της Lenovo, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές.

 

Windows mixed reality & smartphone VR

 

Η Lenovo σε συνεργασία με τη Microsoft δημιούργησε το Lenovo Explorer. Πρόκειται για ένα headset το οποίο είναι συμβατό με την επερχόμενη πλατφόρμα mixed reality της Microsoft, η οποία θα ενσωματωθεί στα Windows 10 με το επόμενο update στις 17 Οκτωβρίου. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα εικονικό περιβάλλον εργασίας στο οποίο “μπλέκονται” η εικονική πραγματικότητα με τον αληθινό κόσμο. Το Lenovo Explorer υποστηρίζει επίσης παιχνίδια virtual reality και βίντεο 360 μοιρών VR.

 

Το Lenovo Mirage AR headset είναι ένα αυτόνομο VR headset το οποίο συνδέεται με smarthone (είναι συμβατό με Android και iPhone) και προσφέρει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Το headset περιλαμβάνει Tracking Beacon, που τοποθετείται στο πάτωμα λειτουργώντας ως βάση για τους αισθητήρες της μονάδας, για την παρακολούθηση των κινήσεων του παίκτη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. To headset πωλείται μαζί με ένα συλλεκτικό Lightsaber controller, βγαλμένο μέσα από τις ταινίες Star Wars. Το Lightsaber είναι βασικό κομμάτι της εμπειρίας του παιχνιδιού, γιατί είναι παράλληλα το controller και pointer μέσω του όποιου οι παίκτες περιηγούνται στο περιβάλλον χρήσης, με όλες τις κινήσεις και τις εντολές να ενεργοποιούνται από  δύο μόνο πλήκτρα.

 

moto X με augmented κάμερα και Alexa

 

Το moto X τέταρτης γενιάς  έρχεται με εξυπνότερη κάμερα που πλέον δε θα χρησιμοποιείται μόνο για φωτογραφίες. Το χαρακτηριστικό Landmark Detection μετατρέπει την κάμερα του moto X4 σε προσωπικό ξεναγό. Ο χρήστης απλά σημαδεύει με την κάμερα του κινητού ένα αντικείμενο και το κινητό τον ρωτάει εάν θέλει να μάθει περισσότερα για αυτό. Επιπλέον, οι selfies μέσω της τεχνολογίας augmented reality επιτρέπουν τη ζωντανή ενσωμάτωση φίλτρων. Το νέο moto X είναι επίσης το πρώτο smartphone της Motorola το οποίο ενσωματώνει και τον ψηφιακό βοηθό της Amazon.

Κατά τα λοιπά, το moto X4 διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών 1080p ανάλυσης, dual κάμερα 12 & 8 megapixels αντίστοιχα, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 630, ενώ στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει στην έκδοση 3 GB RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

 

H Alexa μπαίνει και στα tablet

 

Η σειρά Tab 4 της Lenovo ενσωματώνει το Alexa-powered Home Assistant Pack. Έτσι, όπου υποστηρίζεται η τεχνολογία φωνής της Amazon (δεν λειτουργεί στην Ελλάδα προς το παρόν), ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τη φωνή του για να μαθαίνει τον καιρό, τα νέα, να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο, να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές, να κάνει αναζήτηση, να ελέγχει τις συσκευές του smart home του και πολλά άλλα.

Το Home Assistant Pack εξοπλίζει το Tab 4 με ένα ισχυρό ηχείο τριών watt και αναγνώριση φωνής μακρινού πεδίου με δύο μικρόφωνα, ώστε η φωνητική επικοινωνία να μπορεί να πραγματοποιείται από απόσταση έως τρία μέτρα.

 

 

Ακόμα πιο έξυπνο και ισχυρό Yoga 920

 

Το Yoga 920 convertible κάνει ένα ακόμα βήμα στη δημιουργία ακόμα πιο έξυπνων laptop με τη νέα smart pen λειτουργία, αναγνώριση φωνής από απόσταση, επιλογές μικτής πραγματικότητας, βιομετρική ασφάλεια και άλλα εργαλεία.

Το Lenovo Active Pen 2 με Windows Ink, διαθέτει 4.096 επίπεδα ευαισθησίας για σχεδίαση ή σημειώσεις. Επιπλέον, το Yoga 920 υποστηρίζει αναγνώριση φωνής μέσω της τεχνολογίας Cortana των Windows 10. Τώρα, το laptop αναγνωρίζει φωνητικές εντολές σε λειτουργία standy και από απόσταση μέχρι τεσσάρων μέτρων, ενώ η Cortana χρησιμοποιεί AI για να μαθαίνει τις συνήθειες των χρηστών. Έτσι, όσο περνά ο καιρός το Yoga 920 γίνεται ακόμα πιο έξυπνο.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με τους επεξεργαστές Intel Core i7 8ης γενιάς, Windows 10 και 4K IPS 13,9 ιντσών οθόνη αφής, που δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου πλαίσιο.

 

Σχετικά άρθρα

ΑΙΤ και Oracle ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παροχή εκπαίδευσης

Kitriniaris

CRM από την Data Communication για την ICAP

Giorgos Athanassiadis

Η Planet παρουσιάζει τη νέα σειρά των PoE++ switches

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα