16.1 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Η Lenovo γιορτάζει τα 25 χρόνια του ThinkPad

H Lenovo γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα από την κυκλοφορία του laptop ορόσημου με την κυκλοφορία του Limited Edition ThinkPad Anniversary Edition 25.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Yamato Labs στην Ιαπωνία – εκεί που δημιουργήθηκε το ThinkPad – η εταιρία ανακοίνωσε ένα περιορισμένης κυκλοφορίας συλλεκτικό μοντέλο που σηματοδοτεί 25 χρόνια καινοτομίας σχεδιασμού και design. To ThinkPad Anniversary Edition 25 είναι η μοντέρνα αναβίωση του κλασικού design και περιλαμβάνει «ρετρό» χαρακτηριστικά, όπως το keyboard 7 σειρών με οπίσθιο φωτισμό, πλήκτρα ήχου, πολλά status LEDs και πολύχρωμο logo.

Εκτός από τα κλασικά χαρακτηριστικά του, το ThinkPad Anniversary Edition 25 είναι ένα πλήρως σύγχρονο laptop διαθέτοντας επεξεργαστή Intel Core i7-7500U, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 940MX και full HD οθόνη αφής 14 ιντσών.

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βασική ιδέα του design παρουσιάστηκε στις 25 Ιουνίου του 2015 μέσω social media, προσκαλώντας τους λάτρεις του ThinkPad από όλον τον κόσμο να δώσουν τα σχόλιά τους και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με επιμέρους σχεδιαστικά στοιχεία.

 

25 χρόνια καινοτομίας

 

Σχεδιασμένο από τον Richard Sapper και κατασκευασμένο από τα εργαστήρια Yamato Labs στην Ιαπωνία, το αυθεντικό ThinkPad 700C παρουσιάστηκε στις 5 Οκτωβρίου 1992. Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό Ιαπωνικό bento box, το 700C ήταν η αρχή μιας εκπληκτικής διαδρομής. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες κέρδισε πάνω από τριακόσια βραβεία και έγινε σύμβολο status για προέδρους και CEOs εταιρειών. Με 130 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις έκτοτε, το ThinkPad αποτελεί ορόσημο της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

 

Το ThinkPad στα 50 – Τι ακολουθεί!

 

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές που σχεδιάζουν τα νέα ThinkPad παραμένουν πιστοί στο στόχο της συνεχούς αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού των φορητών υπολογιστών, διατηρώντας παράλληλα την αρχική ιδέα. Από το ThinkPad 701C με το “butterfly” keyboard, έως το 2-σε-1 convertible X1 Yoga με το μετατρεπόμενο πληκτρολόγιο “rise and fall”, η ασταμάτητη αναζήτηση για την τελειότητα έχουν κάνει το ThinkPad, το νούμερο ένα επαγγελματικό laptop όλων των εποχών. Κατά τα επόμενα 25 χρόνια, το ThinkPad θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, να πρωτοπορεί και να φέρνει σήμερα τις τεχνολογίες του αύριο.

 

Το ThinkPad Anniversary Edition 25 είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη ποσότητα σε επιλεγμένες αγορές.

Σχετικά άρθρα

Νέα εκδήλωση στο πλαίσιο του Microsoft YouthSpark

Kitriniaris

Πωλήσεις ρεκόρ για την Intel

Kitriniaris

Έργο στον τομέα υγείας για τη Retail Link

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα