21.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Η Kaspersky Lab στρέφει το βλέμμα της στην προστασία κρίσιμων υποδομών

Την έναρξη συνεργασίας με τη Διεθνής Εταιρεία Αυτοματισμών (ISA) ανακοίνωσε η  Kaspersky Lab, στο πλαίσιο μιας κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας και στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των χειριστών εξοπλισμού βιομηχανικών αυτοματισμών σε σχέση με τις ψηφιακές απειλές. Το  πρόγραμμα αναφέρεται ως Kaspersky Industrial Protection Simulation και θα περιλαμβάνεται σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της ISA.

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Kaspersky Security Network, μέχρι το τέλος του 2014 εντοπίστηκαν περίπου 3.000 περιστατικά ανά μήνα, όπου κακόβουλοι κώδικες επιχείρησαν να «μολύνουν» υπολογιστές που έτρεχαν συστήματα ελέγχου αυτόματων διαδικασιών από εταιρείες όπως η Siemens, η Rockwell, η Wonderware, η General Electric, η Emerson κ.α.

 

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Kaspersky Lab και η ISA αναμένουν την προώθηση της ανάπτυξης μικτών «ομάδων γνώσης» από τους τομείς της ψηφιακής ασφάλειας και της μηχανολογίας, μεταξύ των ιδιοκτητών και των διαχειριστών κρίσιμων υποδομών.

 

Το πρόγραμμα Kaspersky Industrial Protection Simulation θα αποτελέσει μια διαδικασία πρακτικής εκπαίδευσης για όσους συμμετέχουν σε προγράμματα πιστοποίησης της ISA, όπως τα TS12 και TS20.

Σχετικά άρθρα

SAS: Συνεχίζεται η επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης

Giorgos Athanassiadis

Στην Λατινική Αμερική επεκτείνεται η InternetQ

Kitriniaris

Πλατφόρμα Internet of things από τη Wind

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα