20.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Η HP παρουσίασε τις νέες σειρές εκτυπωτών για την μικρή επιχείρηση

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, η HP Hellas παρουσίασε τις νέες σειρές εκτυπωτών που απευθύνονται στις μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται τόσο για inkjet όσο και για laser μοντέλα, ανάμεσα στα οποία και η σειρά Neverstop με επαναγεμιζόμενο δοχείο γραφίτη.

Ο CEO της HP Hellas, Νίκος Χρηστάκης τόνισε ότι το printing είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την HP και ειδικά για την Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύει πάνω από 60% του business της εταιρείας. Το μερίδιο αγοράς για το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, δηλαδή το SOHO υπερβαίνει το 70%, το οποίο μάλιστα είναι μεγαλύτερο και από αυτό της ευρύτερης περιοχής CEMEA.

 

HP Neverstop Laser

Την παρουσίαση των καινούριων εκτυπωτών έκανε η κ. Κωνσταντίνα Σιελή, Home Printing Solutions Category Lead, HP Central Europe η οποία ξεκίνησε από τη σειρά Neverstop. Πρόκειται για μονόχρωμους εκτυπωτές και πολυλειτουργικές συσκευές laser, οι οποίες δεν διαθέτουν τα κλασικά αφαιρούμενα δοχεία toner, αλλά έχουν δυνατότητα επαναγεμίσματος. Αυτό προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ουσιαστικά μηδενικό downtime, αφού σύμφωνα με την HP, το δοχείο γραφίτη γεμίζει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, αλλά και εξοικονόμηση κόστους σε σχέση με το κλασσικό HP toner που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 80%, ενώ η αρχική ποσότητα γραφίτη που υπάρχει στη συσκευασία επαρκεί για 5.000 σελίδες.

Το κιτ αναπλήρωσης έχει χωρητικότητα 2.500 σελίδων και κοστίζει € 12,5, ενώ διατίθεται και σε διπλή συσκευασία 5.000 σελίδων στα 23 ευρώ. Πέρα από το tonner, το drum της συσκευής έχει διάρκεια ζωής 20.000 σελίδων, ενώ σε κάθε αλλαγή drum περιλαμβάνεται tonner που επαρκεί για 5.000 σελίδες.

H σειρά HP Neverstop Laser θα είναι διαθέσιμη μέσα από το κανάλι της HP μέσα στον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει τα μοντέλα 1000 και τις πολυλειτουργικές συσκευές 3-σε-1 (print/copy/scan) 1200. Οι συσκευές διατίθενται σε δύο εκδόσεις, τις a που συνδέονται μέσω USB και τις w που διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.

 

 

Η μετά-Samsung εποχή

Στη συνέχεια η κ. Σιελή παρουσίασε τον διάδοχο της σειράς OfficeJet Pro 8720. Πρόκειται για τη σειρά all-in-one OfficeJet Pro 9020 και αποτελούν ουσιαστικά τις πρώτες συσκευές της HP που θα διαδεχθούν αυτές της Samsung στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η διαφορά από την προηγούμενη σειρά είναι εμφανής, αφού από το μαύρο χρώμα για τον μεγάλο όγκο, περνάμε σε ένα πιο compact μηχάνημα, (συγκεκριμένα 39% πιο μικρό), με λευκό χρώμα, το οποίο διατηρεί, όπως ανέφερε η κ. Σιελή τη σχεδιαστική γραμμή της Samsung.

Η συγκεκριμένη σειρά καλύπτεται από 3 χρόνια εγγύηση.

 

Η καινούρια γενιά HP Smart Tank

Η νέα σειρά inkjet εκτυπωτών της HP με επαναγεμιζόμενα δοχεία Smart Tank περιλαμβάνει τις σειρές 500 και 600 που ξεκινούν από απλούς εκτυπωτές, μέχρι πολυμηχανήματα με φαξ (το μοντέλο 615). Τα νέα μοντέλα επιτρέπουν την εκτύπωση 18.000 ασπρόμαυρων και 8.000 έγχρωμων σελίδων άμεσα, με το άνοιγμα του κουτιού.

Η καινούρια σειρά έχει διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με την προηγούμενη με μειωμένο όγκο συσκευής, ενσωμάτωση των δοχείων στο κύριο τμήμα της συσκευής και ακόμα πιο εύκολη ένδειξη χωρητικότητας μελανιών. Τέλος, χάρη στη σύνδεση dual band Wi-Fi εξασφαλίζεται έως και 38% υψηλότερη ταχύτητα εκτύπωσης.

Και η συγκεκριμένη σειρά καλύπτεται από εγγύηση 3 ετών.

 

 

 

Και μια είδηση από το χώρο του 3D printing

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρηστάκης, η Ελλάδα βρίσκεται στο επόμενο «κύμα» επέκτασης των συσκευών και της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης της HP και ήδη το ελληνικό γραφείο αναζητά τον κατάλληλο συνεργάτη που θα αναλάβει τη διάθεση των λύσεων της εταιρείας στην αγορά. Θυμίζουμε ότι η HP κατασκευάζει βιομηχανικές λύσεις 3D printing που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα του χώρου των κατασκευών και της προτυποποίησης που καλύπτουν διάφορους κλάδους από την ιατρική και την αυτοκινητοβιομηχανία, μέχρι την αεροδιαστημική. Επίσης, αξιοποιεί πλήθος υλικών από πολυμερή μέχρι κράματα μετάλλων. Πρόσφατα η εταιρεία ίδρυσε στη Βαρκελώνη ένα μεγάλο κέντρο R&D το «3D Printing & Digital Manufacturing Center of Excellence».

 

Χωρίς να προσδιορίσει χρονικό ορίζοντα, ο κ. Χρηστάκης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η HP Hellas θα ανακοινώσει την έναρξη της δραστηριότητας του 3D printing και στην Ελλάδα. Αναμένουμε…

Σχετικά άρθρα

Σενάρια για Ericsson και Intracom Telecom

Kitriniaris

HOL Cloud: Πραγματικό cloud για πραγματικές λύσεις

Kitriniaris

Στον αφρό του ΧΑ οι εταιρείες ΤΠΕ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα