18.4 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Η HP εξαγόρασε την Bromium, την εταιρεία πίσω από το HP Sure Click

Στις 19 Σεπτεμβρίου η HP ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Bromium. Πρόκειται για μια εταιρεία λογισμικού προστασίας endpoint η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτόμα τεχνολογία προστασίας από κακόβουλο κώδικα. Η λύση ασφαλείας της εταιρείας περιλαμβάνει hardware virtualization για να απομονώσει τις επιθέσεις που μεταδίδονται μέσω browser, από κακόβουλες λήψεις αρχείων, συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ. που εκτελούνται μέσα σε μοναδικές εικονικές μικρο-μηχανές. Η ιδέα πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι να παγιδευτεί ο κακόβουλος κώδικας προτού καταφέρει και μολύνει το μηχάνημα του χρήστη.

 

Η συγκεκριμένη εξαγορά ήταν μάλλον αναμενόμενη αφού οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2017 όταν η HP είχε ανακοινώσει την πλατφόρμα προστασίας HP Sure Click που βασιζόταν στην τεχνολογία της Bromium.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση της HP ήρθε ως απάντηση στη Dell και τη δική της σουίτα ασφαλείας Endpoint Security Suite. Η HP χρειαζόταν μια πρόσθετη τεχνολογία προστασίας endpoint για να ενισχύσει τις δυνατότητες που προσφέρει και να αυξήσει τις ευκαιρίες πώλησης των υπολογιστών της. Η λύση της Bromium (της HP πλέον) μπορεί να χαρακτηριστεί ως πιο τεχνολογικά προηγμένη από τον ανταγωνισμό, αφού λειτουργεί ένα επίπεδο πριν από το λειτουργικό σύστημα. Η επένδυση σε τέτοια προϊόντα αποτελεί εκ μέρους των κατασκευαστών μια προσπάθεια να προλάβουν τις νέες προηγμένες επιθέσεις που στοχεύουν πιο βαθιά μέσα σε έναν υπολογιστή.

 

«Η ασφάλεια αποτελεί βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την HP, παρέχοντας τους πιο ασφαλείς υπολογιστές και εκτυπωτές στην αγορά», αναφέρει ο Andy Rhodes, GM και Global Head of Commercial Systems της HP. «Η εξαγορά της Bromium επεκτείνει τις επενδύσεις, την ηγεσία και την εστίασή μας σε αυτό το χώρο και προστατεύει τα endpoints που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της άμυνας εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων».

Σχετικά άρθρα

Microsoft: Να απαγορευθούν εισαγωγές της Motorola στις ΗΠΑ

Kitriniaris

Η TeamViewer ενσωματώνει το Microsoft Teams

Giorgos Athanassiadis

Η Printec αναβαθμίζει τον στόλο της ΕΛΙΝ

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα