21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Η HP αγοράζει το τμήμα printing της Samsung για $ 1,05 δισ.

Δεν έχουν τελειωμό οι εξαγορές στο χώρο της τεχνολογίας. Η πιο πρόσφατη μας έρχεται από την πλευρά της HP, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα εξαγοράσει το τμήμα printing της Samsung προς $ 1,05 δισ.

 

Η εξαγορά αυτή έρχεται μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στον χώρο της τεχνολογίας και ενώ στην περίπτωση της Dell και της EMC τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση μας κάνει και αναρωτιόμαστε. Από την άλλη βέβαια, ο χώρος του business printing είναι πιο απαιτητικός και φυσικά η «πίτα» μεγαλύτερη.

 

Η HP κατέχει την πρώτη θέση σε μερίδια αγοράς στον χώρο των εκτυπώσεων με ποσοστό 36%, το οποίο όμως αντιστοιχεί σε πτώση της τάξης του 18,6% σε σχέση με το περασμένο έτος. Η Canon είναι δεύτερη, και ακολουθούν κατά σειρά, Epson, Brother και Samsung. Επομένως, η αγορά των εκτυπώσεων φθίνει. Αυτή ακριβώς την πτώση θέλει να ανατρέψει η HP με την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ παράλληλα θα της επιτρέψει να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην περιοχή της Ασίας. Επιπλέον, η εξαγορά περιλαμβάνει και τις σχετικές πατέντες της Samsung στην τεχνολογία της εκτύπωσης, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 6.500.

Το τμήμα printing της Samsung ανακοίνωσε έσοδα της τάξης του $ 1,8 δις. για το 2015 και απασχολεί περίπου 6.000 υπαλλήλους, οι 1.300 εκ των οποίων ανήκουν στο τμήμα R&D. Επίσης, διαθέτει 50 γραφεία σε όλο τον κόσμο και ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα.

 

Ο χώρος των φωτοτυπικών αλλάζει

 

Η HP ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τεχνολογία laser της Samsung την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει στον χώρο των φωτοτυπικών, ένα χώρο τον οποίο χαρακτηρίζει ως υπερβολικά πολύπλοκο και παρωχημένο, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι πρόκειται για μια αγορά της τάξης των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ακριβώς σε αυτό το χώρο θέλει να μπει η HP με την συγκεκριμένη εξαγορά, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της HP, η εταιρεία σκοπεύει να τον αναβαθμίσει (να τον ανακατέψει και να τον επανεφεύρει είναι η ακριβής φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε) αντικαθιστώντας τα απαιτητικά, πολύπλοκα και τα έχοντα συνεχώς ανάγκη σέρβις φωτοτυπικά, με τα ανώτερα τεχνολογικά πολυμηχανήματα.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη συνεργάτης στο… Payroll της Lavisoft

Kitriniaris

Η πρωτοποριακή σειρά UPS Value-PRO από την Cyber Power Systems

Giorgos Athanassiadis

Το malware κρύβεται σε επώνυμα cloud αναφέρει το HP Wolf Security Threat Insights

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα