21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Η Epson στη CeBIT 2017: νέοι εκτυπωτές και… κατασκευή χαρτιού

Στο πλαίσιο της έκθεσης CeBIT 2017 (20-24 Μαρτίου) η Epson ανακοίνωσε την επόμενη γενιά των inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise. Αυτοί οι εξαιρετικά γρήγοροι (εκτύπωση διπλής όψης με ταχύτητα 100 σελίδων ανά λεπτό) A3 εκτυπωτές γραφείου προσφέρουν μια λύση χαμηλής ισχύος στην τιμή ενός απλού αντιγραφικού laser φωτοτυπικού.

 

Η υψηλή ταχύτητα τους ανταποκρίνεται στις ανάγκες υψηλής παραγωγικότητας των νέων επιχειρήσεων, και αναμένεται να αξιοποιήσει τις αυξανόμενες ευκαιρίες της αγοράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, όπου η συνολική επιχειρηματική αγορά inkjet αυξάνεται με ρυθμό 10,2% (CAGR) μέχρι και το 2020.

 

WorkForce Pro WF-C869RDTWF

 

Ο εκτυπωτής WorkForce Enterprise WF-C20590 συνοδεύεται από μια έκδοση ταχύτητας 75 εκτυπώσεων το λεπτό, τον εκτυπωτή WF-C17590, ενώ και οι δυο έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εκτυπώσεων γραφείου σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά σε όσες αντιμετωπίζουν περιόδους αιχμής με ανάγκες παραγωγικότητας μεγάλων όγκων. Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του εκτυπωτή, η Epson έχει ενσωματώσει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, όπως κεφαλή εκτύπωσης που επιδιορθώνεται αυτόματα για εξάλειψη της δημιουργίας λωρίδων και ηλεκτροστατικό ιμάντα μεταφοράς για διατήρηση της ποιότητας σε υψηλές ταχύτητες.

 

Σύμφωνα με την ερεύνα της εταιρείας, σχεδόν τα τρία τέταρτα των δικτύων εκτυπωτών εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, στη μείωση κόστους συντήρησης και στα οφέλη της παραγωγικότητας, από τη μη χρήση της τεχνολογίας inkjet στους εργασιακούς χώρους στην  Ελλάδα. Επίσης, αυτή η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει ουσιαστικές αλλαγές στην περιβαλλοντική απόδοση, μειώνοντας εντυπωσιακά την κατανάλωση ισχύος σε ποσοστό έως και 96% σε σχέση με εκτυπωτές laser της ιδίας ταχύτητας  χωρίς να χρειάζεται ειδική παροχή ρεύματος.

 

Η Epson φτιάχνει χαρτί

 

Παράλληλα, για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε η συσκευή PaperLab, το πρώτο παγκοσμίως σύστημα κατασκευής χαρτιού που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου στην Ευρώπη. Το Paper Lab μπορεί να δημιουργήσει νέο χαρτί από άχρηστα χαρτιά που έχουν καταστραφεί με ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ξηρού τύπου και μπορεί να δημιουργήσει επίσης χιλιάδες φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού κάθε μέρα.

 

Το PaperLab είναι ιδανικό για οργανισμούς που πρέπει να καταστρέφουν με ασφάλεια εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά και να ανακυκλώνουν το χαρτί με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο και οικολογικά αποδοτικό. Μια τέτοια καινοτομία αποτελεί μια σημαντική πρόοδο προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς σύμφωνα στοιχεία από την έρευνα της Epson, το 64% των υπαλλήλων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι οι προσπάθειες ανακύκλωσης γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές στο γραφείο τους.

PaperLab

Σχετικά άρθρα

Qualisys – SugarCRM: 10 Λόγοι που ΔΕΝ χρειάζεστε CRM στην επιχείρησή σας

Kitriniaris

Η Πάτρα γίνεται έξυπνη πόλη

Lenovo: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του x86 server business της IBM

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα