24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η Cosmos συμμετέχει σε Διαγωνισμό στην Sri Lanka

Η Cosmos Business Systems έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης σκαφών (Vessel Monitoring System, VMS). Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί τις αλιευτικές δραστηριότητες των σκαφών κάθε χώρας, μέσω δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat και Iridium, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα πρότυπα.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία, χρησιμοποιείται σήμερα από το ελληνικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αλιείας, υποστηρίζοντας πάνω από χίλια αλιευτικά σκάφη.

 

Πρόσφατα, η Cosmos συμμετείχε μέσω κοινοπραξίας με ισραηλινή εταιρεία, παρέχοντας το σύστημα VMS με το μοντέλο παροχής SaaS, για τις ανάγκες διαγωνισμού που διεξήγαγε η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης άλλες 12 εταιρείες από την Ασία (Κίνα), Αμερική και Ευρώπη.

 

Κλείνοντας, να πούμε ότι η επιχειρησιακή μονάδα λογισμικού της Cosmos, η Cosmos Consulting αναπτύσσει εφαρμογές και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η Cosmos Business Systems, μια εταιρεία που απευθύνεται σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και των τραπεζών, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ συμπλήρωσε φέτος 28 χρόνια λειτουργίας. Ο κύκλος εργασιών της το 2015 ανήλθε στα €30 εκ.

Σχετικά άρθρα

PCS: Μηχανογραφική υποστήριξη της AMK της Eurobank

Kitriniaris

Συνεργασία Globo Technologies & Microsoft Ελλάς με φόντο το Azure

Kitriniaris

Η SingularLogic πιστοποιημένος Liferay Silver Service Partner

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα