13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Cisco τα αλλάζει όλα με το «νέο πρόγραμμα συνεργατών»

Με στόχο να αυξήσει τη «συνάφειά της στην αγορά με την ανάδειξη ρόλων πέρα από το παραδοσιακό μοντέλο μεταπώλησης» η Cisco επαναπροσδιορίζει το κανάλι της στο μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης συνεργατών που έχει πραγματοποιήσει εδώ και μια δεκαετία.

Στο πρόσφατο virtual Partner Summit Digital 2020 η Cisco αποκάλυψε το νέο πρόγραμμα συνεργατών το οποίο αντικατοπτρίζει και επιβραβεύει την ποικιλία των κρίσιμων ρόλων που παίζουν οι συνεργάτες με τους πελάτες. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα και απλή πλατφόρμα εμπειρίας συνεργατών (PXP), μια ενιαία πύλη με εργαλεία και πόρους, καθιστώντας τη συνεργασία με τη Cisco ευκολότερη από ποτέ. Όπως αναφέρθηκε στο summit, όλα έχουν να κάνουν με την απλοποίηση και την ψηφιακή ευελιξία όσον αφορά τους συνεργάτες και πώς αυτοί θέλουν να συνεργαστούν με τη Cisco.

«Ο μετασχηματισμός επιταχύνεται τώρα περισσότερο από ποτέ και χρειαζόμαστε τα προγράμματα και τις πλατφόρμες μας για να αντικατοπτρίσουμε πώς η Cisco και οι συνεργάτες μας μπορούν να πετύχουν καλύτερα μαζί», δήλωσε ο Oliver Tuszik, SVP, του παγκόσμιου οργανισμού συνεργατών της Cisco. «Αυτές οι αλλαγές που παρουσιάζουμε στο πρόγραμμα συνεργατών θα προσφέρουν απλότητα και θα επιτρέψουν στο οικοσύστημά μας να είναι πιο ευέλικτο και κερδοφόρο. Ο σκοπός μας είναι να είμαστε έτοιμοι για ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Το ένα πρόγραμμα συνεργατών

Κατά τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, η Cisco θα απλοποιήσει τη δομή του προγράμματος συνεργατών ενοποιώντας τα δώδεκα από τα ξεχωριστά προγράμματα συνεργατών σε ένα. Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει στους συνεργάτες περισσότερες ευκαιρίες για διαφοροποίηση μεταξύ των διαφόρων πτυχών της επιχείρησής τους, από τη μεταπώληση, στις διαχειριζόμενες υπηρεσίες και την ανάπτυξη λύσεων μαζί με τη Cisco.

«Το 2020 και η πανδημία επιτάχυναν σημαντικά την ανάγκη για τους εταίρους μας να μετασχηματιστούν ώστε να παρέχουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες και SaaS σε επιχειρηματικούς τομείς, να αναπτύξουν εφαρμογές και αυτοματισμούς πάνω από τις πλατφόρμες της Cisco και να δημιουργήσουν πλήρη αξία πελατών σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής», δήλωσε ο Marc Suplus, αντιπρόεδρος στρατηγικής, σχεδιασμού και προγραμμάτων στη Cisco. «Κάνουμε ένα τολμηρό βήμα για να δώσουμε στους συνεργάτες μας περισσότερη ελευθερία για να διαφοροποιήσουν και να μεταμορφώσουν τις διαστάσεις της επιχείρησής τους».

Το νέο πρόγραμμα συνεργατών βασίζεται σε τέσσερις βασικούς ρόλους που η Cisco βλέπει τους συνεργάτες να παίζουν: Integrator, Provider, Developer και Advisor. Οι συνεργάτες μπορούν να επιλέξουν να επικεντρωθούν σε έναν ρόλο ή και στους τέσσερις – ό,τι έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την επιχείρησή τους. Το «Cisco Gold» παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος του νέου προγράμματος, ενώ παράλληλα ενισχύει τα επίπεδα Premier και Select για να διασφαλίσει ότι οι συνεργάτες έχουν τους βαθμούς ελευθερίας που απαιτούνται για να διαφοροποιηθούν με τους πελάτες τους.

Οι υφιστάμενοι συνεργάτες της Cisco δεν θα κληθούν να ξεκινήσουν από την αρχή με αυτό το νέο πρόγραμμα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει και να αναγνωρίζει τη βαθιά εμπειρία και τη μακροχρόνια συνεργασία τους με τη Cisco.

Νέα πλατφόρμα εμπειριών συνεργατών

Εκτός από τις αλλαγές στο πρόγραμμα συνεργατών, η Cisco λανσάρει επίσης την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα των συνεργατών που παρέχει μια ενιαία πύλη σε ό,τι χρειάζεται ένας συνεργάτης όταν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Cisco. Το Partner Experience Platform (PXP) προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία και ενισχύει περαιτέρω την πρώτη επαφή με την κουλτούρα του οικοσυστήματος της Cisco. Οι συνεργάτες θα μπορούν να συνεργάζονται σε ένα συνδεδεμένο οικοσύστημα, να συν-καινοτομούν και να πωλούν μαζί με τη Cisco σε μία ψηφιακή πλατφόρμα.

Σχετικά άρθρα

LG: Νέα Ultragear οθόνη 49’’ 32:9 για επικό gaming

Giorgos Athanassiadis

H ASBIS Hellas παρουσίασε το νέο πρόγραμμα συνεργατών της SonicWall

Giorgos Athanassiadis

Τη διανομή της Brother αναλαμβάνει η Mobius-Datalex

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα