20.9 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Η Υδρόγειος «ψηφίζει» SAS

Αυξάνει το βαθμό ετοιμότητας η Υδρόγειος Ασφαλιστική για τη συμμόρφωση στο νέο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, Solvency II, με την υιοθέτηση της λύσης SAS Capital Planning and Management (CPnM). Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η SAS αποτελεί ήδη στρατηγικό συνεργάτη της Υδρογείου στην εξασφάλιση της ποιότητας των δεδομένων, στην επιχειρηματική ευφυΐα, στη διαχείριση του ρίσκου και στον τομέα της διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης. Μάλιστα, το προηγούμενο έτος η εταιρεία εμπιστεύτηκε και επένδυσε στις λύσεις SAS RMfI και SAS Market Risk προκειμένου να συμμορφωθεί με τους πυλώνες I και IIΙ του Solvency II.

 

Η λύση SAS Capital Planning and Management αποτελεί ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για τη διαχείριση, την αξιολόγηση και τον υπολογισμό της κεφαλαιακής επάρκειας. Με την υιοθέτησή της, η Υδρόγειος κατανοεί καλύτερα και αποδοτικότερα τα διαφορετικά προφίλ του κινδύνου. Στη συνέχεια είναι σε θέση να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και τους στόχους της με τη χρηματοδότηση, τον κίνδυνο και την κανονιστική συμμόρφωση. Επιπρόσθετα, βελτιώνει σημαντικά την αποδοτικότητά της επιτρέποντας στο προσωπικό να εξάγει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες κανονιστικές αναφορές για τις ανάγκες τόσο των στελεχών όσο και των ρυθμιστικών αρχών, ενισχύοντας έτσι την εσωτερική επιχειρηματική πληροφόρηση.

 

Το προρυθμισμένο πλαίσιο υπολογισμού της κεφαλαιακής επάρκειας περιλαμβάνει προκαθορισμένα πρότυπα, τα οποία ενημερώνονται με δυναμικό τρόπο. Η εν λόγω λύση διασφαλίζει για την Υδρόγειο συνοχή, διαφάνεια και ικανότητα ολοκληρωτικού ελέγχου. Επιπρόσθετα, η λύση προσφέρει εγγενή ενοποίηση με την υπόλοιπο λύση της SAS, Risk Management for Insurance, που καλύπτει το πλαίσιο του Solvency II.

Σχετικά άρθρα

WIND One Pro: Η επιχείρησή σου όπου κι αν βρίσκεσαι

Giorgos Athanassiadis

Vodafone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την ελληνική αγορά

Channel-Manager

Eπεκτείνει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά η LG

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα